Plate i životni standard u razvijenim zemljama
Re: Plate i životni standard u razvijenim zemljama
I pre 20 godina kad sam tamo živeo bile su te ulice oko železničke prema centru jezive, samo što nije bilo ovih novih droga što prave ljude zombijima (ali bilo je zombi alkoholicara), skoro sve su bili belci i nije bilo društvenih mreža da neki influenser ide, provocira i zarađuje na klikovima
Upravo to.
Na žalost porast narkomanije je svuda u svetu - pođite od nas.
Osećam kao da ne vidimo smeće u našem dvorištu, ali zato vidimo i papiriće u tuđim
kod nas je loša situacija i u manjim mestima - polazim od svog mesta (a da ne pričam o većim)
Na žalost porast narkomanije je svuda u svetu - pođite od nas.
Osećam kao da ne vidimo smeće u našem dvorištu, ali zato vidimo i papiriće u tuđim

Skoro mi je baš dobar drugar iz Norveške podigao ozbiljno pritisak kada mi je rekao da je u Norveškoj korupcija veća nego u Srbiji. Rekao sam mu da bih ga izbacio iz kuće da je bilo ko drugi u pitanju. Onda smo počeli da razgovaramo i ispostavilo se da imaju ozbiljan problem sa njihovom verzijom upravnika u nizu kuća gde žive, da je angažovao advokata koji je poreklom iz Republike Srpske (živi u NO još od 90-ih i pojma nema kako je ovde) i da taj advokat ne može ništa da mu garantuje osim što mu je napunio glavu da je gore kod njih nego ovde. Nije pristojno da napišem šta sam mu rekao za tog foliranta.Momčilo napisao: 14 Avg 2025, 07:58 Juče mi čovek priča kako mu je rođak iz Švice rekao da mi ovde bolje živimo nego oni tamo..![]()
![]()
Inače oni gore gledaju K1 a N1 mu mnogo mrači pa sam i to morao da mu objašnjavam. Na kraju je priznao da u stvari ne poznaju dobro prilike ovde i da moraju da se bolje informišu. Pri tom žive bolje od većine Norvežana, i on i žena imaju ozbiljne i dobro plaćene poslove.
Šetao sam tom ulicom pre 5-6 godina uveče u zimskom periodu sam, bez ikakvih tenzija. Ima sumnjivih likova ali se nisam osećao ugroženo, čak klopao u nekoj brzoj hrani kod nekog nesvrstanog.Nemanja987 napisao: 15 Avg 2025, 09:06Ta ulica u sredini, Kaiserstrasse, je potpuno normalna, restorani prodavnice, možda neko nekad potegne nož ali ima policije pa rešavaju.
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Prica mi drugar koji zivi u Becu tipa 10 godina, kako mladi koji su tamo rodjeni a poreklom iz Srbije hoce da se vrate. Isto tako verovatno ne poznavajuci stvarnu situaciju na terenu.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Dodju, pa se razocaraju i odu opet nazad. Brzo ih opali hladan tus kad shvate da ni ovde vise nije jeftin provod.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ali su zato ribe 5 u glavu
Gesendet von meinem Blauwei mit Tapatalk

Gesendet von meinem Blauwei mit Tapatalk
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
To jeste
- DukeNS
- Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
- Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07
U Novom Sad ni to više nije slučaj. Mislim, bolje je nego u većini zemalja preko, ali daleko od onoga kako je bilo ranije. Moja teorija je da smo se ranije lepo izmešali, a i najbolji frajeri su ženili najbolje ribe. Sada se dosta stanovništva manjina iselilo, a teleće glave žene lepe devojke, pa je i rezultat toga nakaradan.
Ružni muškarci prave lepu decu.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
- Gaginh0
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
- Garaža: Nemam garažu :(
Ma dođoši krivi i kad je bilo dobro i kad nije 

- DukeNS
- Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
- Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07
Ima vas i po koji da valja…

Evo i primer kako se oblače, kupuju uređaje itd u second hand shopovima koji nisu kao kod nas, kod nas su uglavnom namenjeni za prodaju samo garderobe, a u USA i Kanadi za sve ostale stvari koji vam zatrebaju, kao "stareška pijaca" kod nas.... Kod nas se ovakve polovne stvari bacaju u smeće, a tamo već ne.... kultura nam je drugačija...
POGLEDAJTE VIDEO NA KLIKOM NA https://www.youtube.com/watch?v=h3qQmpL ... th=MjM4NTE
POGLEDAJTE VIDEO NA KLIKOM NA https://www.youtube.com/watch?v=h3qQmpL ... th=MjM4NTE