Servis - Razno
Re: Servis - Razno
Dovedeš klince iz komšiluka, prevrnuće ti stan za 10 minuta.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Ne znam da li mogu da hvataju oni kineski detektori skrivenih uredjaja, kamera i to?
https://a.aliexpress.com/_opcZdgfpedja napisao: 23 Avg 2025, 11:49 Ne mogu da nađem rezervnu ključ karticu za Scenica. Negde je u stanu, najverovatnije.
E sad, BT sken (mob app) je ne nalazi. Ne znam ni koja je tehnologija. Otprilike neki RFID 433.92Mhz, ili tako nešto.
Saznao sam cenu nove, to mi nije opcijaZa sada samo ovlašćeni to radi, tj naručuje iz Francuske, a to traje više nego što ja imam vremena.
Ima li ko neku ideju, osim da nastavim da pretresam stan, što ću svakako uraditi?
Послато са SM-G980F помоћу Тапатока
Ne znam kako radi u praksi. Na eBayu i Amazonu su 20-30€, ali ono što sam video, barem na oko, izgleda ozbiljnije.
Имам једно потпитање...
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
^Za to je kasno, već je izgubljen, mogu da zviždim do besvesti 
Dobra stvar je da je ključ negde "na sigurnom", što je definitivno potvrđeno...

Dobra stvar je da je ključ negde "na sigurnom", što je definitivno potvrđeno...
E, bar da se smejem, na svu muku.Geza napisao:Dovedeš klince iz komšiluka, prevrnuće ti stan za 10 minuta.
Problem sa Gorenje SensoCare veš mašinom.
Mesecima je slab pritisak na vodovodu i restrikcije su. Kad ima vode, pritisak je slab i mašina skoro uvek izbaci grešku E3 u nekoj fazi programa. I onda mora iznova, pa opet neki kraći program dok nekada istera do kraja.
Google kaže da je E3 baš greška za nedostatak vode.
Skidao sam dolazno crevo u nadi da je zapušena mrežica. Nije. Ali sam uočio da je rupa kroz koju voda ulazi najviše 4mm prečnika, dakle jako mala. I pretpostavljam da mašina ne želi da čeka dok voda naiđe jer je pritisak slabiji. Kad odvrnem slavinu, voda teče i više nego dovoljno.
E sad, šta mislite, da uzmem burgiju i proširim rupu na ulaznom delu mašine? Da li ću nekad ( kad se pritisak normalizuje) morati da pravim neki reducir i vratim rupu na staro, ili bi to radilo kako treba i posle?
Nemam trenutno bolju ideju ali moram da uradim nešto. Ovako je nepodnošljivo, a kraj problema sa vodosnabdevanjem nije ni na vidiku.
Dok ovo kucam, pada mi ideja da kasnije ako bude trebalo malo zavrnem ventil i tako usporim protok ako bude moralo zbog proširene rupe. Šta mislite?
Mesecima je slab pritisak na vodovodu i restrikcije su. Kad ima vode, pritisak je slab i mašina skoro uvek izbaci grešku E3 u nekoj fazi programa. I onda mora iznova, pa opet neki kraći program dok nekada istera do kraja.
Google kaže da je E3 baš greška za nedostatak vode.
Skidao sam dolazno crevo u nadi da je zapušena mrežica. Nije. Ali sam uočio da je rupa kroz koju voda ulazi najviše 4mm prečnika, dakle jako mala. I pretpostavljam da mašina ne želi da čeka dok voda naiđe jer je pritisak slabiji. Kad odvrnem slavinu, voda teče i više nego dovoljno.
E sad, šta mislite, da uzmem burgiju i proširim rupu na ulaznom delu mašine? Da li ću nekad ( kad se pritisak normalizuje) morati da pravim neki reducir i vratim rupu na staro, ili bi to radilo kako treba i posle?
Nemam trenutno bolju ideju ali moram da uradim nešto. Ovako je nepodnošljivo, a kraj problema sa vodosnabdevanjem nije ni na vidiku.
Dok ovo kucam, pada mi ideja da kasnije ako bude trebalo malo zavrnem ventil i tako usporim protok ako bude moralo zbog proširene rupe. Šta mislite?
- carov2
- Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
- Garaža: Audi A4
- Kontakt:
Je l mašina u garanciji? To je samo sada problem?
Sestra je imala problem, sa novom Gorenje mašinom, deluje mi da je slična greška u pitanju, dva puta je dobijala novu mašinu, a uzela je Gorenje zato što su je ubedili, samo za njih ima servisere...hvala Bogu, odmah je i iskoristila te servisere.
Koliko sam ja ukapirao, ukoliko je mašina relativno nova, dosta je Gorenje feleričan i dobro je izbegavati ih.
Sent from my CPH2581 using Tapatalk
Sestra je imala problem, sa novom Gorenje mašinom, deluje mi da je slična greška u pitanju, dva puta je dobijala novu mašinu, a uzela je Gorenje zato što su je ubedili, samo za njih ima servisere...hvala Bogu, odmah je i iskoristila te servisere.
Koliko sam ja ukapirao, ukoliko je mašina relativno nova, dosta je Gorenje feleričan i dobro je izbegavati ih.
Sent from my CPH2581 using Tapatalk
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Čuo sam za više problema sa novim Gorenje mašinama. Ja sam imao problem pre par godina, u prošlom stanu. Kolega je dve nove vratio, dok nije promenio brend. Prijateljima cepala veš...
Nije nova, ima oko 10 godina. Od problema, dva puta sam menjao ležajeve bubnja i semeringe ali to sam samostalno menjao i jeftino je, samo ima mnogo posla. Rasturanje u šraf bukvalno. Osim toga, nula problema.
Hoće kamenac da zeza i da smanji protok na toj već maloj rupi koja služi kao reducir.
Pitanje je i dal se ta greška dešava na svim programima.
Elem, mislim da je minimum potreban pritisak na ulazu 0.5 bara, tako da sigurno imaš dovoljno pritiska. Prvo sledeće proveriti elektro ventil koji pušta vodu u masinu. Hoće on da zeza, glavi od kamenca itd i eventualno hidrostat i da se neko crevce negde nije nažuljalo pa pušta vazduh i hidrostat kasni sa slanjem.signala.
Eto to mi pada na pamet.
Sent from my SM-S926B using Tapatalk
Pitanje je i dal se ta greška dešava na svim programima.
Elem, mislim da je minimum potreban pritisak na ulazu 0.5 bara, tako da sigurno imaš dovoljno pritiska. Prvo sledeće proveriti elektro ventil koji pušta vodu u masinu. Hoće on da zeza, glavi od kamenca itd i eventualno hidrostat i da se neko crevce negde nije nažuljalo pa pušta vazduh i hidrostat kasni sa slanjem.signala.
Eto to mi pada na pamet.
Sent from my SM-S926B using Tapatalk
Pritisak može biti dobar i kroz malu rupicu ali ne i protok.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Sent from my SM-S918B using Tapatalk