Upravo to, ljudi smo i nocu je normalno da spavamo, i nocu slabije vidimo, jer je noc. Sve i da si profi i iskusan. A svakako vecina oko tebe su manje iskusni i skloniji greskama. Kao sto ne vozimo istom paznjom kada telefoniramo, bez izuzetka. Ima nocna voznja prednosti, ali i mana. Tukao sam i ja po 80kkm godisnje, dan i noc, ali preferiram dan. Folija na soferku napred termo- providna, obavezno.srdjanyo napisao: 18 Avg 2025, 16:50 Zašto paliti klimu ako ne mora?
Slažem se da nismo svi isti, ljudi smo i imamo svoje slabosti i ograničenja, ali meni je ova tema jača strana.
Sent from my SM-S926B using Tapatalk
Crna Gora kolima
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Re: Crna Gora kolima

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Pre desetak dana samo što nisam zaspao na toj deonici. Morao sam da stanem da se zamenim sa ženom. A sred dana, nije bila noć. U stvari mene i danju hvataju krize, ne treba mi noć za to. Siguran sam samo prvih par sati, posle može da me uhvati pospanost i u 10 ujutro i u 4 popodne i u 2 ujutro. I obično kad se zamenimo ni ne spavam, ali se svejedno odmorim i mogu posle ponoo.Gaginh0 napisao: 18 Avg 2025, 19:15 Tako mi se prošle godine spavalo na onom crnogorskom auto putu, toliko da sam morao da stanem da prošetam. A pre toga ništa.
U stvari kao da mi je ograničen resurs koliko dugo mogu da budem 100% koncentrisan, a manje je bitno koje je doba dana. A kad neko vreme voziš češće nabiješ tu formu, a to verovatno znači da više voziš na podsvest i da ne cepaš mozak toliko kao kad retko voziš tako duge ture.
- Gaginh0
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
- Garaža: Nemam garažu :(
Evo posle 5 dana da bacim koji post.
I ove godine sam otišao u Kotor/Prčanj iz nekih privatnih razloga. Da kažem da spojim lepo i korisno. Prošle godine sam bio oko 15.07., i mogu reći da je sad nemerivo manje ljudi. Možda na to utuče datum, možda su ljudi došli i otišli već, ali ovo ne može da se poredi. Meni lično odgovara jer se vozimo tamo-vamo.
Ležaljke su 20-30€ komplet (Jaz, Horizonti, Žanjice, itd.. ). Cena ni tu ni tamo, ali nama odgovara sa dvoje male dece i neću uopšte da razmišljam da teglim suncobrane i ostali mobilijar. Svastika kaže da su spustili cene u odnosu na početak sezone.
Iznenadio sam se da kafa na najjačoj lokaciji u Kotoru ("Dojmi", stari grad) košta 1.8€, dok na Štrandu u NS košta 300din (ispod mosta). Parking 1,5-2€/sat (Kotor, Porto Montenegro...) što mi je takođe bagatela. Celodnevni parking na plažama 5€.
Računi se nose za SVE, pepeljare na plažama, relativno bez smeća. Pivo u limenci na plaži je 3€, Somersby 3,5€, voda 2€, pica parče 3, sladoled u proseku 1,5€.
Znam da ovo što sam napisao zvuči kao utopija. Ali takvo je moje viđenje za ovih 5 dana. Za smeštaj ne znam cene.
I ove godine sam otišao u Kotor/Prčanj iz nekih privatnih razloga. Da kažem da spojim lepo i korisno. Prošle godine sam bio oko 15.07., i mogu reći da je sad nemerivo manje ljudi. Možda na to utuče datum, možda su ljudi došli i otišli već, ali ovo ne može da se poredi. Meni lično odgovara jer se vozimo tamo-vamo.
Ležaljke su 20-30€ komplet (Jaz, Horizonti, Žanjice, itd.. ). Cena ni tu ni tamo, ali nama odgovara sa dvoje male dece i neću uopšte da razmišljam da teglim suncobrane i ostali mobilijar. Svastika kaže da su spustili cene u odnosu na početak sezone.
Iznenadio sam se da kafa na najjačoj lokaciji u Kotoru ("Dojmi", stari grad) košta 1.8€, dok na Štrandu u NS košta 300din (ispod mosta). Parking 1,5-2€/sat (Kotor, Porto Montenegro...) što mi je takođe bagatela. Celodnevni parking na plažama 5€.
Računi se nose za SVE, pepeljare na plažama, relativno bez smeća. Pivo u limenci na plaži je 3€, Somersby 3,5€, voda 2€, pica parče 3, sladoled u proseku 1,5€.
Znam da ovo što sam napisao zvuči kao utopija. Ali takvo je moje viđenje za ovih 5 dana. Za smeštaj ne znam cene.
Odem danas bajsom iz HN na plažu Jaz.
I do sadq sam od drugih slušao da je pravi pakao od gužve na relaciji Tivat-Budva, a danas sam imao i prilike da to vidim svojim očima.
Voziti onuda kolima, ono je čisti mazohizam.
I do sadq sam od drugih slušao da je pravi pakao od gužve na relaciji Tivat-Budva, a danas sam imao i prilike da to vidim svojim očima.
- Prikačeni fajlovi
-
- viber_image_2025-08-25_20-53-55-192.png (1.22 MiB) Pogledano 458 puta
-
- viber_image_2025-08-25_20-53-45-915.png (1.59 MiB) Pogledano 458 puta
-
- viber_image_2025-08-25_20-53-43-109.png (1.33 MiB) Pogledano 458 puta
-
- viber_image_2025-08-25_20-53-35-974.png (1.27 MiB) Pogledano 458 puta
Istina, bar za taj deo Boke. Decenijama sam tu u istom terminu i ove godine prvi put polovina ležaljki prazna a sredina jula. Ni na delu plaže gde je slobodan prostor nisi mogao pronaći mesto sada se može reći da je prazno. Subota popodne i nedelja je puno kada se spuste iz NK, PG i ugl.meštani. Preko radne nedelje ujutro milina.Gaginh0 napisao:.....I ove godine sam otišao u Kotor/Prčanj iz nekih privatnih razloga. Da kažem da spojim lepo i korisno. Prošle godine sam bio oko 15.07., i mogu reći da je sad nemerivo manje ljudi....
-
- Site Admin
- Pridružio se: 12 Jul 2013, 12:38
- Garaža: BMW 118i, CX-60
Zasto kroz Madjarsku.........grozan putGaginh0 napisao: 18 Avg 2025, 19:15
Ali, iz šestogodišnjeg gastarbajterskog iskustva, mnogo je lakše zaspati na auto putu nego na ovom putu do CG. Na mojoj gastarbajterskoj ruti imaš ~350-400km Mađarske gde voziš samo pravo i to (u mojoj situaciji) između 3 i 6 ujutro kad je najzahebanije. Tako mi se prošle godine spavalo na onom crnogorskom auto putu, toliko da sam morao da stanem da prošetam. A pre toga ništa. Monotonija ubije.
- Gaginh0
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
- Garaža: Nemam garažu :(
Zbog Karawanki, zbog Slovenije, zbog (ponekad) Bregane/Macelja, zbog naplatnih rampi, zbog rigoroznije kontrole na ulazu u HR, i ne znam kako je u Slo-Hr ali ja još nisam video policiju u Hu.
Da, možeš sad reći da se sve ovo prođe k'o iz pi*ke, ali znam gomilu primera kad su ljudi čekali na svim nabrojanim stavkama. Što mi to treba?
Mađarska 200km pravo do Budimpešte i onda 150km pravo do Horgoša (van sezone) ili ista razdaljina do Bačkog Brega (u sezoni).
Da, možeš sad reći da se sve ovo prođe k'o iz pi*ke, ali znam gomilu primera kad su ljudi čekali na svim nabrojanim stavkama. Što mi to treba?
Mađarska 200km pravo do Budimpešte i onda 150km pravo do Horgoša (van sezone) ili ista razdaljina do Bačkog Brega (u sezoni).
Voziti tuda kolima možda jeste mazohizam, ali voziti tuda biciklom je = ili si lud, ili si mačka sa 9 života.pedalaš napisao: 25 Avg 2025, 21:03 Odem danas bajsom iz HN na plažu Jaz.

Da ne bude zabune, ja volim CG, tu provodim veći deo godine, ali kad vidim bicikliste bilo gde u CG, ja se prekrstim umesto njih.
Vožnja autobusom u CG je glava u torbi.
Vožnja automobilom u CG je glava u torbi.
Vožnja biciklom u CG je... Glineni golub.
Samo tenk.
Meni je svuda voznja biciklom glava u torbi. Po Istri recimo cisto samoubistvo, a u Francuskoj uzasno zeznuto, gde god sam ih video na putu koji dele sa automobilima...
- grujicd
Ali zato biciklisti u Holandiji, posebno dok prolaze kroz turiste u Amsterdamu...

- srdjanyo
- Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
- Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
- Kontakt:
Nema više granice između SLO i HR od januara 2023. Nema ni policije. Jedna jedina patrola stoji na izlazu iz Dalja prema Erdutu i pita da li se nosi meso za Srbiju. I ti policajci su Srbi.Gaginh0 napisao:Zbog Karawanki, zbog Slovenije, zbog (ponekad) Bregane/Macelja, zbog naplatnih rampi, zbog rigoroznije kontrole na ulazu u HR, i ne znam kako je u Slo-Hr ali ja još nisam video policiju u Hu.
- grujicd
Slovenci i dalje kontrolišu granicu, nije kao nekad ali nije ni da samo voziš, moraš da zastaneš da te pogledaju.
Pa turisti su tu bas za gazenjegrujicd napisao: 27 Avg 2025, 14:39 Ali zato biciklisti u Holandiji, posebno dok prolaze kroz turiste u Amsterdamu...![]()

- srdjanyo
- Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
- Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
- Kontakt:
OK ja sam prelazio na Murskom Središču. Možda su i tamo sada uveli zbog migranata.grujicd napisao:Slovenci i dalje kontrolišu granicu, nije kao nekad ali nije ni da samo voziš, moraš da zastaneš da te pogledaju.
A policija je zaustavljala nas sa SRB tablicama na granici prema Gracu (SLO - AT) . Prvo jednog sa Mercedesom iz Kragujevca, pa onda nas.
- ivke74
- Pridružio se: 21 Dec 2013, 13:07
- Garaža: Punto emotion tng abs & Audi A3 1.6TDI & Toyota Yaris cross
Da li ima radova na putu u C.Gori