Grčka
Re: Grčka
Juce oko 17h po nasem sam krenuo iz Soluna, uz cekanje na granicama ukupno oko 45min i par piš pauzi stigoh za 6,5 sati, lepa tura aktivnog odmora od 1460km od kojih 300 po sitoniji. Lepo vreme, oko 30* svakog dana, pirka vetric, voda topla, veceri prijatne, milina za razliku od jula prosle godine gde smo se i uvece znojili.
Nije bilo neke guzve na putevima, od Soluna do Evzoni maltene sam samo ja preticao i to uglavom kamione, kola je slabo bilo, posle kroz MKD sareno a kroz Srbiju mozda i najvise guzve.
Bio je udes na potezu od Niša do Leskovca gde su neki radovi na ap pa saobracaj preusmeren u jednu traku, dva ista mercedesa E klase, jedan na krovu jedan 100tinak metara dalje u ogradi, uopste mi nije jasno kako su se onde polupali a jos manje kako je ovaj zavrsio na krovu, koliko videh putnici su ok stoje pored auta, oba strane table, jos nije bila stigla ni murija ni hitna samo neka slep sluzba, jedino ako je jedan usao drugom u suprotnu traku ali opet onde se ne vozi brzo posto je usko i uvek ima kola idu u koloni nemas mesta da se zaletis, svi voze do 80, srecom nisu se poprecili i blokirali put pa nismo cekali samo malo sporije prosli.
Nije bilo neke guzve na putevima, od Soluna do Evzoni maltene sam samo ja preticao i to uglavom kamione, kola je slabo bilo, posle kroz MKD sareno a kroz Srbiju mozda i najvise guzve.
Bio je udes na potezu od Niša do Leskovca gde su neki radovi na ap pa saobracaj preusmeren u jednu traku, dva ista mercedesa E klase, jedan na krovu jedan 100tinak metara dalje u ogradi, uopste mi nije jasno kako su se onde polupali a jos manje kako je ovaj zavrsio na krovu, koliko videh putnici su ok stoje pored auta, oba strane table, jos nije bila stigla ni murija ni hitna samo neka slep sluzba, jedino ako je jedan usao drugom u suprotnu traku ali opet onde se ne vozi brzo posto je usko i uvek ima kola idu u koloni nemas mesta da se zaletis, svi voze do 80, srecom nisu se poprecili i blokirali put pa nismo cekali samo malo sporije prosli.
Oba auta su slupana od napred tako da mi je jedino logicno da su usli jedan drugom u traku a ovaj sto je zavrsio na krovu se vrv od udarca popeo na ovog drugog i prevrnuo posto onako u prolazu kako sam mogao da vidim u mraku mislim da su suprotne strane prednjih krajeva ostecene
Evo i mi bezbedno stigli. Na Evzoniju cekali sat vremena, na Presevu 15 minuta. Aktivne voznje oko 8h i 15 minuta, bas mi proletelo. Najsporije sam na kraju vozio od BG ka NS... Zaseli u levu traku i voze 110km/h, uzas..
Zeljko, hvala na infu..
Sent from my iPhone using Tapatalk
Zeljko, hvala na infu..
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
I mi danas 70 minuta Evzoni, Preševo 15min. Žena mi totalno flipnula na Evzoniju, izlazila da se svađa, baca se preko mene da svira... A nije uopšte bilo tako strašno čekanje. Ali jeste neorganizovano, ne vidi se gde ide koja traka, nemaš pojma šta je napred, totalni je haos, i onda neko prođe sa strane i odmah 20 kola krene za njim i pošto posle nema gde zabadaju se negde napred praktično u tvoj red... Evzoni je najgori prelaz koji znam baš zbog tog haosa i ubacivanja. Čini mi se da takve situacije nisam viđao na Batrovcima ili Horgošu.
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Pričali smo baš o tome koji mesec ranije ove godine. Katastrofa su organizovali i apsolutno ih zabole da tu nešto promene.
Sa druge strane imaš Mađare koji su isto poznati po višesatnim zadržavanjima. Srećom nisam išao na ti stranu pa nisam iskusio. Ali mnogi ovde jesu.
Sent from my 2201116SG using Tapatalk
Sa druge strane imaš Mađare koji su isto poznati po višesatnim zadržavanjima. Srećom nisam išao na ti stranu pa nisam iskusio. Ali mnogi ovde jesu.
Sent from my 2201116SG using Tapatalk
Posetite www.garaza.rs !
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Meni je BG-NS najgori deo puta, posebno u povratku kad polako popustam. Srecom, ima bisera koji prepoznaju to pa cimnu i mene i jos 20 vozila nekim karate potezom.Momčilo napisao:Evo i mi bezbedno stigli. Na Evzoniju cekali sat vremena, na Presevu 15 minuta. Aktivne voznje oko 8h i 15 minuta, bas mi proletelo. Najsporije sam na kraju vozio od BG ka NS... Zaseli u levu traku i voze 110km/h, uzas..
Zeljko, hvala na infu..
Kad si bio na Evzoniju? Mi smo dosli oko 2 po Grckom, bile su dve trake, daleeko od prelaza, i ja izadjem da se protegnem kad krece kolona ispred mene. Ubaci se u tom momentu neka Beogradjanka ispred mene i odmah smota i krene tom zaustavnom da obilazi sve i krene kolona za njom i ja se tu ubacim kao 10. auto mozda i za njima, jer znam da dole na prelazu rade bar 4 trake. Na kraju smo bili u 2. sa desne strane kad skontam da svi skrecu prema srednjim salterima a skrooz desni salter najmanja kolona i ja se nekako isprebacujem i tu predjem. Ne znam zasto ljudi nisu isli na taj skroz desni, bukvalno svi isli na ovih 5 a na ovom 20 auta ispred mene. Jos dok sam hteo da se provucem do skroz desne te strane neki nas mi objasnjava kako nema tu trake i da to ne radi. Uuu kako pisem sad ovo, setio sam se da je stvarno tu stajao crveni "x" i da zatoo mozda ljudi nisu isli tu.grujicd napisao:I mi danas 70 minuta Evzoni, Preševo 15min. Žena mi totalno flipnula na Evzoniju, izlazila da se svađa, baca se preko mene da svira... A nije uopšte bilo tako strašno čekanje. Ali jeste neorganizovano, ne vidi se gde ide koja traka, nemaš pojma šta je napred, totalni je haos, i onda neko prođe sa strane i odmah 20 kola krene za njim i pošto posle nema gde zabadaju se negde napred praktično u tvoj red... Evzoni je najgori prelaz koji znam baš zbog tog haosa i ubacivanja. Čini mi se da takve situacije nisam viđao na Batrovcima ili Horgošu.

Puzo81 nisam preterivao, nego je lakse jer smo samo nas dvoje u autu

- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Oko 1 po grčkom smo prešli, krajnja desna traka. Mislim krajnja desna koja je na kraju i imala kućicu, postojala je i desnija koja nije imala gde sem da se ubaci kod nas. Žena je ludela od toga ali ja baš i ne, jer ti kad kreneš pozadi za drugim kolima apsolutno nemaš pojma gde traka vodi, to se ništa ne vidi. Mogla je i naš traka da bude "slepa ulica", a to ne znaš dok nije kasno. Baš je Evzoni sranje sa te grčke strane zbog te slabe preglednosti. Kad ideš sa makedonske sve je u redu jer je sve pregledno.
Ja sam u jednom momentu izasao iz auta, zena ga pomerala u koloni, a ja prosetao skroz do prelaza da vidim gde ko ide. Tako sam i skontao krajnju desnu da radi iako ima taj "x" iznad. Tad je dakle radilo 6 saltera.