Crna Gora kolima
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Re: Crna Gora kolima
Pre dve nedelje je bilo radova između Bijelog Polja i Mojkovca. Više što isprašnjaviš auto nego što se nešto mnogo čekalo.
Ali nikad nije zgoreg proveriti https://amscg.org/
Zna u CG da bude i potpunih višesatnih zatvaranja zbog radova, doduše ne mogu da se setim da li se dešavalo u sezoni.
Ali nikad nije zgoreg proveriti https://amscg.org/
Zna u CG da bude i potpunih višesatnih zatvaranja zbog radova, doduše ne mogu da se setim da li se dešavalo u sezoni.
Ako se slučajno kao ja zajebeš pa ideš u berane a ideš iz pravca bijelog polja, ima deonica od 30 kilometara od ribarevina do berana koja je potpuno bez asfalta, znači voziš 30 kilometara po zemlji i makadamu, prosto neverovatna priča(posle ovde po forumu čitam kako su putevi u cg bolji nego u srb).
Posle uzmem izguglam i vidim da se taj put radi već 2-3 godine a sad vidim da je konačno i meštanima dopizdilo pa su uzeli da blokiraju puteve da bi naterali državu da krene da radi
https://www.vijesti.me/vijesti/drustvo/ ... s-radovima
Posle uzmem izguglam i vidim da se taj put radi već 2-3 godine a sad vidim da je konačno i meštanima dopizdilo pa su uzeli da blokiraju puteve da bi naterali državu da krene da radi
https://www.vijesti.me/vijesti/drustvo/ ... s-radovima
- Gaginh0
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
- Garaža: Nemam garažu :(
Ne znam za šta pitaš, ali preko Jabuke imaš radove na Đurđevića Tari mostu oko 500m sve zajedno. Ako izuzmemo Šavnik i Taru putevi u CG su boli glava.
@ftj ja pričam za posle Šavnika ako se ide na Jabuku. Putevi široki sa novim asfaltom.
@srdjanyo oraganizuju povremeno na Slo-Hr granici da drkaju ljude. Ima i na Hu-Aus kod Nickelsdorfa ali ne drkaju pitnička vozila. Ako bi ikada išao na Hr vrv bih išao na Erdut/Ilok, u svakom slučaju mi je brže nego na Batrovce.
@ftj ja pričam za posle Šavnika ako se ide na Jabuku. Putevi široki sa novim asfaltom.
@srdjanyo oraganizuju povremeno na Slo-Hr granici da drkaju ljude. Ima i na Hu-Aus kod Nickelsdorfa ali ne drkaju pitnička vozila. Ako bi ikada išao na Hr vrv bih išao na Erdut/Ilok, u svakom slučaju mi je brže nego na Batrovce.
- Sinisa G.
- Pridružio se: 11 Feb 2014, 11:25
- Garaža: GTS, EVO500, GSI
Ja sam do aprila tuda prelazio sa srb tablicama i ni jednom me nisu zaustavili.srdjanyo napisao: 27 Avg 2025, 17:12OK ja sam prelazio na Murskom Središču. Možda su i tamo sada uveli zbog migranata.grujicd napisao:Slovenci i dalje kontrolišu granicu, nije kao nekad ali nije ni da samo voziš, moraš da zastaneš da te pogledaju.
A policija je zaustavljala nas sa SRB tablicama na granici prema Gracu (SLO - AT) . Prvo jednog sa Mercedesom iz Kragujevca, pa onda nas.
Sent from my SM-S926B using Tapatalk
Danas se vratih s mora, guzva na Jabuci velika, oko 2.5 sata smo cekali. Jos su pustali bas ekspeditivno, ali 3 km kolona. Naputovah se.
Imao sam ozbiljnu neprijatnost, naime, zatvorili su ove nove tunele kod Pozege, tj. oba smera idu kroz jedan tunel, pa kroz drugi...
Desilo se, da se od one kise danas, u tunelima napravila ogromna vlaga, ne ventiliraju ih....
I desilo mi se da se auto u trenutku uzasno zamaglio, prvo mi nije bilo jasno sta se desava, uzasno prelamanje svetlosti, mislio sam da sam ja nesto slogirao, i da sam izgubio vid. Tek posle 10ak sekundi sam shvatio da je magla na stakloma, i upalio klimu na najjace. Bas sam se istraumirao., nikad nisam imao takav dozivljaj.
Za sledeci sam bio spreman, ista stvar se desila....
Imao sam ozbiljnu neprijatnost, naime, zatvorili su ove nove tunele kod Pozege, tj. oba smera idu kroz jedan tunel, pa kroz drugi...
Desilo se, da se od one kise danas, u tunelima napravila ogromna vlaga, ne ventiliraju ih....
I desilo mi se da se auto u trenutku uzasno zamaglio, prvo mi nije bilo jasno sta se desava, uzasno prelamanje svetlosti, mislio sam da sam ja nesto slogirao, i da sam izgubio vid. Tek posle 10ak sekundi sam shvatio da je magla na stakloma, i upalio klimu na najjace. Bas sam se istraumirao., nikad nisam imao takav dozivljaj.
Za sledeci sam bio spreman, ista stvar se desila....
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
- zeljkokg76
- Pridružio se: 19 Okt 2015, 18:49
- Garaža: Honda Civic 1.5T Sport plus, Mazda 2 1.3, Renault Clio IV 1.5 dci, Renault Megane 1.5 dci
Јбг. за такве ситуације треба бити увек спреман. То се дешава када спољна температура нагло падне, исто као када силазиш у неке подземне гараже у тржним центрима (заробљен топао ваздух).
Crna Gora kolima
Bax, ja sam u petak na Jabuci prosao za 2 minuta - nigde zive duse ni ka CG ni ka SRB. Put posle Pozege pa do Herceg Novog je bio sablasno prazan a vozio sam prepodne i podne, dakle neki “spic”. Prosecna brzina do HN -82kmh. Kruzni tok Meljine prazan, to nikad nisam doziveo. U Novom duplo manje turista, nigde guzve, milina. Otprilike kao osamdesetih godina. U CG je moglo da se pegla 90-100 svuda, nijedna patrola. I put je odlican. Moguce je da si uhvatio skolarce koji idu nazad kuci. Ali na Jabuci nikad nisam cekao, zadnjih par godina. Bukvalno max 15-20 min.
Sent from my iPhone using Tapatalk
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Evo me sad u Tjentištu, idem ka CG. Granica prazna, putevi prazni.
Poslednje dve nedelje sam 12 puta vozio deonicom HN - Kamenari - HN ( a iz Kamenara nekada dalje trajektom, a nekada putem ka Kotoru ). Nekeda su od Bijele do HN-a znale biti kolone, kreni-stani ( 10-ak km ). Posebno je bio hos sada krajem avgusta, zbog Albanaca koji se posle završenog godišnjeg odmora iz Albanije vraćaju ka Zapadnoj Evropi, deo dolazi preko Nikšića, a deo preko Budve ( trajektom) . Opšti kolaps. Od Meljina ka HN često je i pešak brži ( posebno radnim danom, u špicu). Na granici na Debelom Brijegu se čekalo i po tri sata, na GP Konfin/Vitaljina samo malo manje ( imaš o tome sveže članke i na Novski.me i na Bokanews.me ). I onda mislim juče pročitam da si od BG do Jabuke imao prosek brzine 85 km/h, a da je do HN spao na 82 km/h.cozmo napisao: 31 Avg 2025, 08:13 Bax, ja sam u petak na Jabuci prosao za 2 minuta - nigde zive duse ni ka CG ni ka SRB. Put posle Pozege pa do Herceg Novog je bio sablasno prazan a vozio sam prepodne i podne, dakle neki “spic”. Prosecna brzina do HN -82kmh. Kruzni tok Meljine prazan, to nikad nisam doziveo. U Novom duplo manje turista, nigde guzve, milina. Otprilike kao osamdesetih godina. U CG je moglo da se pegla 90-100 svuda, nijedna patrola. I put je odlican. Moguce je da si uhvatio skolarce koji idu nazad kuci. Ali na Jabuci nikad nisam cekao, zadnjih par godina. Bukvalno max 15-20 min.
Voziš "pod pratnjom" u sezoni ?

Ozbiljno te pitam, jer ne mogu da shvatim takve prosečne brzine, na tim deonicama, jer sam i tuda često išao. U razna godišnja doba. I van sezone. Pa i potpuno pustim putevima.
Lepa ruta. Sa oko 20 fiksnih radara, na njenom magistralnom deluSkipper napisao: 31 Avg 2025, 08:38 Evo me sad u Tjentištu, idem ka CG. Granica prazna, putevi prazni.

Ove sezone videh da ima fiksni radar i u Stepenu ( pokriva deo na ulasku u onu oštru krivinu, u smeru ka Korićkoj jami, sa ograničenjem 40 km/h ).
- srdjanyo
- Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
- Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
- Kontakt:
Meni je bilo jasno, bilo nas je 5 u autu starom 20 godina. Možda je mislio da sam lak plen za njih, da sam prevozio migrante (ili slično)Sinisa G. napisao:Ja sam do aprila tuda prelazio sa srb tablicama i ni jednom me nisu zaustavili.srdjanyo napisao: 27 Avg 2025, 17:12OK ja sam prelazio na Murskom Središču. Možda su i tamo sada uveli zbog migranata.grujicd napisao:Slovenci i dalje kontrolišu granicu, nije kao nekad ali nije ni da samo voziš, moraš da zastaneš da te pogledaju.
A policija je zaustavljala nas sa SRB tablicama na granici prema Gracu (SLO - AT) . Prvo jednog sa Mercedesom iz Kragujevca, pa onda nas.

Bez problema - kazem AP 140-150 gde moze. CG 90-100 bez problema, stvarno nisam tri automobilapedalaš napisao:Poslednje dve nedelje sam 12 puta vozio deonicom HN - Kamenari - HN ( a iz Kamenara nekada dalje trajektom, a nekada putem ka Kotoru ). Nekeda su od Bijele do HN-a znale biti kolone, kreni-stani ( 10-ak km ). Posebno je bio hos sada krajem avgusta, zbog Albanaca koji se posle završenog godišnjeg odmora iz Albanije vraćaju ka Zapadnoj Evropi, deo dolazi preko Nikšića, a deo preko Budve ( trajektom) . Opšti kolaps. Od Meljina ka HN često je i pešak brži ( posebno radnim danom, u špicu). Na granici na Debelom Brijegu se čekalo i po tri sata, na GP Konfin/Vitaljina samo malo manje ( imaš o tome sveže članke i na Novski.me i na Bokanews.me ). I onda mislim juče pročitam da si od BG do Jabuke imao prosek brzine 85 km/h, a da je do HN spao na 82 km/h.cozmo napisao: 31 Avg 2025, 08:13 Bax, ja sam u petak na Jabuci prosao za 2 minuta - nigde zive duse ni ka CG ni ka SRB. Put posle Pozege pa do Herceg Novog je bio sablasno prazan a vozio sam prepodne i podne, dakle neki “spic”. Prosecna brzina do HN -82kmh. Kruzni tok Meljine prazan, to nikad nisam doziveo. U Novom duplo manje turista, nigde guzve, milina. Otprilike kao osamdesetih godina. U CG je moglo da se pegla 90-100 svuda, nijedna patrola. I put je odlican. Moguce je da si uhvatio skolarce koji idu nazad kuci. Ali na Jabuci nikad nisam cekao, zadnjih par godina. Bukvalno max 15-20 min.
Voziš "pod pratnjom" u sezoni ?![]()
Ozbiljno te pitam, jer ne mogu da shvatim takve prosečne brzine, na tim deonicama, jer sam i tuda često išao. U razna godišnja doba. I van sezone. Pa i potpuno pustim putevima.
susreo na putu do HN, jedino malo saobracaja bilo Bijela-HN. Evo proseka nakon prelaska Jabuke:

"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
GP Vraćenovići 10 minuta i posle sve rasterećeno do Kotora, tu malo gužva i do Krašića niko.pedalaš napisao:Lepa ruta. Sa oko 20 fiksnih radara, na njenom magistralnom deluSkipper napisao: 31 Avg 2025, 08:38 Evo me sad u Tjentištu, idem ka CG. Granica prazna, putevi prazni.![]()
Ove sezone videh da ima fiksni radar i u Stepenu ( pokriva deo na ulasku u onu oštru krivinu, u smeru ka Korićkoj jami, sa ograničenjem 40 km/h ).
Video sam da se namnožilo radara, nijedan nije blicnuo ali javiću ako sam pokupio kaznu.
Board kaže prosečna potrošnja 6.7, brzina mislim oko 55 ali sa radom u mestu na granicama.
Pozdrav sa terase

- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Treba jednostavno klimu držati uvek uključenom u vožnji (na automatici) i ona odnosno sistem u autu će odreagovati brže od vozača i rešiti problem.zeljkokg76 napisao:Јбг. за такве ситуације треба бити увек спреман. То се дешава када спољна температура нагло падне, исто као када силазиш у неке подземне гараже у тржним центрима (заробљен топао ваздух).
Znam par ljudi koji su dobili kazne na "Milošu Velikom", jer se i tamo meri prosečna brzina ( na 4 sekcije ).cozmo napisao: 31 Avg 2025, 14:04Bez problema - kazem AP 140-150 gde moze. CG 90-100 bez problema, stvarno nisam tri automobilapedalaš napisao:Poslednje dve nedelje sam 12 puta vozio deonicom HN - Kamenari - HN ( a iz Kamenara nekada dalje trajektom, a nekada putem ka Kotoru ). Nekeda su od Bijele do HN-a znale biti kolone, kreni-stani ( 10-ak km ). Posebno je bio hos sada krajem avgusta, zbog Albanaca koji se posle završenog godišnjeg odmora iz Albanije vraćaju ka Zapadnoj Evropi, deo dolazi preko Nikšića, a deo preko Budve ( trajektom) . Opšti kolaps. Od Meljina ka HN često je i pešak brži ( posebno radnim danom, u špicu). Na granici na Debelom Brijegu se čekalo i po tri sata, na GP Konfin/Vitaljina samo malo manje ( imaš o tome sveže članke i na Novski.me i na Bokanews.me ). I onda mislim juče pročitam da si od BG do Jabuke imao prosek brzine 85 km/h, a da je do HN spao na 82 km/h.cozmo napisao: 31 Avg 2025, 08:13 Bax, ja sam u petak na Jabuci prosao za 2 minuta - nigde zive duse ni ka CG ni ka SRB. Put posle Pozege pa do Herceg Novog je bio sablasno prazan a vozio sam prepodne i podne, dakle neki “spic”. Prosecna brzina do HN -82kmh. Kruzni tok Meljine prazan, to nikad nisam doziveo. U Novom duplo manje turista, nigde guzve, milina. Otprilike kao osamdesetih godina. U CG je moglo da se pegla 90-100 svuda, nijedna patrola. I put je odlican. Moguce je da si uhvatio skolarce koji idu nazad kuci. Ali na Jabuci nikad nisam cekao, zadnjih par godina. Bukvalno max 15-20 min.
Voziš "pod pratnjom" u sezoni ?![]()
susreo na putu do HN, jedino malo saobracaja bilo Bijela-HN. Evo proseka nakon prelaska Jabuke: