TV - Audio - Video - bela tehnika

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
Garaža: Nemam garažu :(

Re: TV - Audio - Video - bela tehnika

Post od Gaginh0 »

U Srbiji moji imaju Sony Bravia iz 2016. i može normalno da se gledaju programi, ali Youtube i to više ne može, prespor je. Ovde imam takođe Sony Bravia iz 2020. i radi 90% kao prvog dana.
BOJ SE OVNA, BOJ SE GOVNA, A KAD ĆU ŽIVETI?

Slika
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Verovatno može ali da osediš dok se aplikacija učita... Ali kada se učita - radi... bar je tako kod mene (a još stariji tv).
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Ja imam sony braviu iz 2016. i zaista je u jednom trenutku postala toliko spora da nije mogla normalno da se koristi. Onda sam nasao po netu nacin kako da se iskljuci razni bloatware koji se ucitva pri podizanju televizora i sad jutub i netflix rade sasvim prihvatljivo. Tj. radile su i pre toga kako treba al je trebalo sto godina da ih ukljucis a sad je i to ok.
Korisnikov avatar
Skipper
Reactions:
Pridružio se: 26 Jul 2016, 21:02
Garaža: Toyota Avensis MK3

Post od Skipper »

Ja imam panasonic plazmu iz 2012. ili 2013. i što se smart opcija tiče odavno je neupotrebljiva (mada slabo sam ih i koristio).
Spa-Francorchamps
Pobednik Garaža - Classic lige
Reactions:
Pridružio se: 03 Feb 2018, 12:02

Post od Spa-Francorchamps »

Kvalitetan TV Box je odlično rešenje, bez obzira na to koji OS ima TV.

Na LG-ju iz 2020. godine i dalje koristim aplikacije na TV-u, na drugom LG-ju iz 2013. godine to nije moguće, pa koristim TV box za Netflix, HBO,...
BRABUS
Reactions:
Pridružio se: 14 Dec 2016, 08:51

Post od BRABUS »

Možda nekom bude od koristi, da nastavim temu kao odgovor na @Gaginh0 pitanje za mašinu za veš

Rekao sam da je počela da mi lupa, pravi buku i vibrira mašina za veš Samsung odmah posle isteka petogodišnje garancije. Toliko sam bio upućen da nisam ni znao da je mašina LG ustvari dok nisam trazio broj modela kad zvao servis.

Elem, došao dečko iz LG servisa jutros, video da je bubanj vam balansa i da šeta, zategao tegove / srafove bubnja za 15 min, uzeo 70e za uslugu (od toga 4500 din dolazak i dijagnostiku) i rekao da je problem taj što se koristi centrifuga od preko 1000 obrtaja i što se prepuni vešom bubanj, kaže da treba da ima jedna šaka prostora na vrhu. Posle nekog vremena ako bi se nastavilo sa korišćenjem iskrivio bi se bubanj i jeftinije bi bilo da se baci nego da se popravlja. Stare mašine nisu imale taj problem, ali im je crkava i motor češće

Od korisnih informacija nije rekao da centrifuga od preko 1000 cepa pamučne tanje majice, možda je još neko primetio da ispod pupka malo ima sitne rupice kao da su moljci, to je kao zbog centrifuge. S obzirom da su nove mašine napravljene da rade sa manje vode i da se ne ispira kako treba deterdžent savetovao je da se koristi duži program za pamuk ili easy care a ne npr sport (najkraći) jer se ne ispere deterdžent dobro. Druga alternativa je posle pranja da se pusti kratki program za ispiranje

Ako su lagali mene...
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Oko pupka se cepaju majice zbog naslanjanja na stolove, radni deo kuhinje i sl.

LG ima direct drive motor, visoko težište u odnosu na klasična rešenja, bubanj i motor se oslanjaju na plastično dno mašine preko amortizera.
Ispravna mašina neće lupati ni na 1400 rpm ako je pravilno napunjena i nivelisana.

Dodatno ispiranje postoji kao opcija na nekim mašinama i na nekim programima, neke imaju i da rade sa više vode, sve zavisi od modela (ja to ništa ne uključujem).
Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
Garaža: Nemam garažu :(

Post od Gaginh0 »

Ceo život se pitam odakle rupice na majicama ispod pupka, i zašto baš na tom mestu. Sad nemam te rupice, ali jedan deo života dok sam živeo u Srbiju su se pojavljivale. Priča o naslanjanju na sto u mom slučaju ne pije vodu, nit upasujem majice.

Lm, mašina koju sad imam u stanu je kombinivana mašina marke Bauknecht, to je neka Nemačka marka za koju nisam čuo dok nisam došao ovamo. Stara je 7-8 godina i nije bilo primedbi na nju, sve dok pre dva meseca nije počeo da se čuje ležaj, ali samo pri centrifugi. S obzirom da ta mašina ispravna vredi u vrh glave 200€, a realno oko 150€, ne isplati mi se ovde da popravljam ležaj.
BOJ SE OVNA, BOJ SE GOVNA, A KAD ĆU ŽIVETI?

Slika
Korisnikov avatar
stefankmn
Pobednik Garaža - Kup takmičenja
Reactions:
Pridružio se: 03 Feb 2015, 12:09
Garaža: VW PASSAT B8 1.6 TDI

Post od stefankmn »

sta mislite koja od ovih klima je najbolja za grejanje ?

cene ovih modela sa screenshota su od 45 000rsd za Venting do 75 000rsd za Fujitsu
Screen Shot 09-15-25 at 04.19 PM.PNG
Screen Shot 09-15-25 at 04.19 PM.PNG (88.46 KiB) Pogledano 141 put
Korisnikov avatar
Woodoo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:12

Post od Woodoo »

Čuo sam od servisera klima uređaja sve pohvale za Venting.
Korisnikov avatar
stefankmn
Pobednik Garaža - Kup takmičenja
Reactions:
Pridružio se: 03 Feb 2015, 12:09
Garaža: VW PASSAT B8 1.6 TDI

Post od stefankmn »

Videcemo. Jednu venting imam ali je nisam koristio nikad za grejanje.

Porucio sam ovu VAC-12CHSD/TP31 Nordic

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

I mene to uskoro čeka, a trebaju mi 3 komada (možda i 4).

Da li se isplati ići na one varijante jedna spoljna i dve unutrašnje jedinice?
Odgovori