Crna Gora kolima
- Gaginh0
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
- Garaža: Nemam garažu :(
Re: Crna Gora kolima
Jel uštediš vremena i živaca ako ideš na Bosnu? Ili je neki drugi razlog?
Ja se u četvrtak vraćao iz zaliva preko Bosne. Na CG-BiH granici skoro sat i po čekao, na Kotromanu nikog. U Bileći me uhvatila takva kiša da nismo mogli da izađemo iz auta a morali smo zbog bebe. 15 minuta čekao na parkingu ispred restorana Jezero i na kraju odustao i otišao na Nešković pumpu.
Krenuo iz Krašića oko 11h, išao na Kotor, sve lagano i prohodno. Prijatelji krenuli oko 13h, zaglavili sat vremena u tunelu a 2 sata im trebalo do Dobrote.
Ja u zaliv idem preko Bosne zato što mi je najlakše i najbrže, pogotovu sad kada su radovi od BD do Tivta.
Krenuo iz Krašića oko 11h, išao na Kotor, sve lagano i prohodno. Prijatelji krenuli oko 13h, zaglavili sat vremena u tunelu a 2 sata im trebalo do Dobrote.
Ja u zaliv idem preko Bosne zato što mi je najlakše i najbrže, pogotovu sad kada su radovi od BD do Tivta.
- zdushan
- Pridružio se: 12 Jan 2013, 13:02
- Garaža: Škoda Superb 2.0 TDI 4x4
Za zaliv je varijanta preko Bosne, ili na Nikšić i Žabljak pa na Jabuku.. Što bi išao Tivat - Budva sve i da nema radova?
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Meni lično je varijanta za HN preko Tjentišta najbolja i što se tiče vremena i živaca.Gaginh0 napisao: 13 Sep 2025, 16:52 Jel uštediš vremena i živaca ako ideš na Bosnu? Ili je neki drugi razlog?
Mada mogu da razumem i ako neko zbog krivina i stanja puta ne podnosi tu varijantu zbog deonice od Gacka do Foče. Ako imate člana porodice koji je sklon mučnini, to može biti pakao. Ali, sličan pakao imaju i oni koji idu preko Jabuke ( posebno u delu puta kod Šavnika ), kao što je slično zeznut i deo od Nove Varoši do Borove glave (pa i za one koji idu preko Bijelog Polja a ne samo na Jabuku).
Istina je i da rutom preko Višegrada više ne može da se baš vozi brzo kao ranije ( ima barem oko 20 fiksnih radara u delu puta kroz BiH ), ali, to odavno postaje problem i na ostalim putevima, a ne samo tom rutom. Ali, pošto znam gde su ti radari, uglavnom vozim relativno opušteno. No i bez ikakvog divljanja. Svakako, meni sa uživanjem.
-
- Pridružio se: 04 Maj 2012, 10:59
- Garaža: kia ceed 1.4, pezo 206 1.4 hdi
Preko Republike Srpske se ide samo ako se ide u zaliv.
A zaliv nije more,već je -zaliv.
More je "ono" kad gledaš,a ne vidiš kraj,a Boka je kao jezero.
Inače Crnogorci su dobro odradili puteve.Sad kad završe ovo kod Gostuna i onu deonicu kod Bijelog polja,već ide završni sloj asfalta biće do Budve lagano.Od granice.
Do granice-muka.
Kod nas,od Bajine Bašte pa do granice je blagi užas.
Na taj deo Srbije,sem Zlatiborske magistrale ,koja je presvučena do tunela zbog Beogradjana je i BOG zaboravio.
Preko Kadinjače nisam išao 2 godine,supruga kaže da je razbijanje auta,kad ide u Užice.
I ono od Bajine Bašte,preko Tare je da da stisneš volan ,ne možeš rupu omašiti.
Prosto neverovatno ,kako se ništa godinama tu nije radilo.Samo mali deo na pravcu od Užičke magistrale ka Višegradu.
A Zlatar,Nova Varoš,Prijepolje,to su siromašne ,mrtve sredine sa putnom infrastrukturom iz 90-tih.
Tito što je napravio,to im je....
Veoma lep deo Srbije,ali zaboravljen od Beograda.
Nekako Loznica,Valjevo,Užice i tu staje sve.
Dalje uz Drinu ,dole je tuga...
More je "ono" kad gledaš,a ne vidiš kraj,a Boka je kao jezero.
Inače Crnogorci su dobro odradili puteve.Sad kad završe ovo kod Gostuna i onu deonicu kod Bijelog polja,već ide završni sloj asfalta biće do Budve lagano.Od granice.
Do granice-muka.
Kod nas,od Bajine Bašte pa do granice je blagi užas.
Na taj deo Srbije,sem Zlatiborske magistrale ,koja je presvučena do tunela zbog Beogradjana je i BOG zaboravio.
Preko Kadinjače nisam išao 2 godine,supruga kaže da je razbijanje auta,kad ide u Užice.
I ono od Bajine Bašte,preko Tare je da da stisneš volan ,ne možeš rupu omašiti.
Prosto neverovatno ,kako se ništa godinama tu nije radilo.Samo mali deo na pravcu od Užičke magistrale ka Višegradu.
A Zlatar,Nova Varoš,Prijepolje,to su siromašne ,mrtve sredine sa putnom infrastrukturom iz 90-tih.
Tito što je napravio,to im je....
Veoma lep deo Srbije,ali zaboravljen od Beograda.
Nekako Loznica,Valjevo,Užice i tu staje sve.
Dalje uz Drinu ,dole je tuga...
Preko Bosne nikad. A inace nikad preko Zabljaka nisam video guzvu, uvek sam imao bas dobre prosecne brzine a ove godine, kao sto rekoh, preko 80kmh prosecna do HN. Nasi prijatelji su se slupali sad preko Tjentista u povratku. Malo klizav put od kise prethodne noci, malo lokalaca koji ulecu i drugar sleti s puta, totalisan novi C3. Srecom niko povredjen. Tuda dakle ni u ludilu nemam tek sad nameru da idem.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Nemoj ni preko Budva-Cetinje, jer je zatvoren zbog odrona
https://www.politika.rs/scc/clanak/6977 ... enih-stena
https://www.politika.rs/scc/clanak/6977 ... enih-stena
Mene na nekom rođendanu lik pitao da li je voda u Boki slanasasha015 napisao: 14 Sep 2025, 00:04 Preko Republike Srpske se ide samo ako se ide u zaliv.
More je "ono" kad gledaš,a ne vidiš kraj,a Boka je kao jezero.....

Secam se da je u krašićima voda iz tuša bila slana.
Preksinoć smo stajali u koloni 2 sata na Cetinju.
I kaže jedan čovek u blizini: "Šta mislite ako sad krene odron" ?
I kaže jedan čovek u blizini: "Šta mislite ako sad krene odron" ?

Ja poslednjih par godina letujem u Krašićima (mada je to deo obale koji pripada Gošićima) i voda sa česme je slatka i ispravna.ftj napisao:Secam se da je u krašićima voda iz tuša bila slana.
Ovaj je mislio na morsku vodu, ne česmušu 

Do pre jedno 10ak godina u Radan hotelu je tekla Prolom voda i kroz vodokotlić.
Ujutro se umiješ na svom bunariću u sobi
Ujutro se umiješ na svom bunariću u sobi