Automatsko paljenje svetla
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Re: Automatsko paljenje svetla
I ja iskreno nesto nisam znao da to ima, me racunam kodiranja...
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Da, moguće da ima u nekom skrivenom meniju međutim meni to kao običnom korisniku ne znači ništa.
A što tačno smeta da se ranije upale svetla? Zbog potrošnje sijalice ili ima nešto drugo?
Ja sam se automatskim dugim svetlima baš oduševio na Q7. Vozio sam ga uzbrdo po krivinama i neverovatno kako je dobro reagovalo to paljenje i gašenje, kao da u deliću sekunde odreaguje.
Ja sam se automatskim dugim svetlima baš oduševio na Q7. Vozio sam ga uzbrdo po krivinama i neverovatno kako je dobro reagovalo to paljenje i gašenje, kao da u deliću sekunde odreaguje.
Ne sećam se baš tih detalja, bio je to uspon prema Kopaoniku, ali znam da na tom potezu nije ni jednu grešku imalo.
To sto ponekad upali svetlo po danu. On treba da pali samo kada padne mrak. Ali kada krenem sa njim onda ugasi jer vrv tada provali da je jos dan.Momčilo napisao: 08 Sep 2025, 09:19 A što tačno smeta da se ranije upale svetla? Zbog potrošnje sijalice ili ima nešto drugo?
Probacu da vidim da li imam ta podesavanja za osetljivost senzora.
Ne znam da li imaš LED drl, ako nemaš ja bih apsolutno zaboravio na automatska svetla. Ne zbog zakona, već što kao vozač svakodnevno pizdim na ljude bez svetala ili samo sa pozicijama, maltene da mi se redovno dešava da krenem u preticanje i uopšte nemam utisak da se on kreće prema meni. Sijalice će svakako crći, stedeo ih ne stedeo...
Имам једно потпитање...
Evo kako je kod toyote rešeno. Može da se podešava osetljivost senzora u 5 nivoa

- TheWickerMan
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
- Garaža: AR Stelvio Estrema
Ajd da smo na Ana forumu pa da razumem da ne znate neke stvari, ali ovako.....ccccc
Sent from my SM-S926B using Tapatalk
- TheWickerMan
Ma da, sramota je nešto ne znati.
Ma zajebavam se, vređate se kao mlade...
Lično ubek prelistam uputstvo svakog auta koje sam imao, brdo stvari može da se sazna a da nismo ni svesni.
Lično ubek prelistam uputstvo svakog auta koje sam imao, brdo stvari može da se sazna a da nismo ni svesni.
- TheWickerMan
Ko se vređa? Da me je sramota što ne znam, video bih ovo i ćutao bih. Apsolutno nemam problema da priznam da nisam video ovu opciju uopšte, a smatram je totalno beskorisnom.
Realno koristim automatska svetla vec 20+ godina i do sad mi nikad nije zatrebalo to podesavanje i uvek je radilo kako treba. Pa jos 5 nivoa.
Potpuno beskorisna na vag. Radi savršeno. Pali svetla i na osnovu senzora za kišu.