Beograd

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Gazu
Reactions:
Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V

Re: Beograd

Post od Gazu »

Da, uvek nam nešto neće odgovarati, ali možda bi se lakše i mirili da ne vidimo kako negde drugde može i bolje. S činjenica je da čim prelep će pređeš granicu bilo na sever ili na zapad, odmah vidiš bolje. Barem iz Vojvodine i BG-a gledano.

I drastično se može razlikovati iskustvo sa javnim prevozom u zavisnosti od toga gde živiš. Nema teorije da bi ljudi tokom išli kolima u grad "mazohistički" da je javni prevoz iole dobar. Mislim, jeste mazohistički, ali čoveče, nekad mi je još još više mazohistički da idem busem!

Sent from my Motorola Edge 50 Fusion using Tapatalk

Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Kako ćemo mi da koristimo metro (naplata, održavanje) kad nismo bili u stanju da održavamo buseve, tramvaje i trole i za njih plaćamo karte?

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Jbt, grad se siatemsi unustava godinama a ovde parola "nama nikad ne valja" pa nerealno....
BigMazzy
Reactions:
Pridružio se: 03 Feb 2019, 10:10

Post od BigMazzy »

A kada je nama valjalo u poslednjih 40 godina?

Sent from my SM-S926B using Tapatalk

Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Da se 40 godina u kontinuitetu radilo dobro, mi bismo bili sasvim pristojno razvijena zemlja.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Post od ljuba »

Veruj mi tesko uz rast koji je bio. Infrastruktura (na prvom mestu platiti je ali i planirati) je ono sto razlikuje razvijene od nerazvijenih zemalja. To je bukvalno najveca razlika.
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Geza napisao:Da se 40 godina u kontinuitetu radilo dobro, mi bismo bili sasvim pristojno razvijena zemlja.
Da se nije uzimalo, dok se radilo, sve bi bilo drugačije. Ovako finansiramo da nas jašu, a naša (i neka tamo nepalska) deca će otplaćivati deo, a ostatak njihova deca, pa redom.

Послато са SM-G980F помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Nas problem je sto su nam razvijene zemlje relativno blizu. Oni su za mnoge stvari seli i razmislili pre 60-70 godina i isli u tom pravcu. Mi samo pricamo, a zivot ide.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Nije ni samo što se krade nemilice, još je veći problem negativna selekcija. Nesposobni, koki bezobrazlukom nadomešćuju svoju glupost su zaseli na mesta gde nešto pametno treba da se odlučuje.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Najlakše i najbrže je moguće popraviti stanje kada je baš loše. Ne treba uopšte razmišljati drugačije. Bilo je bolje, moguće je.
LAV-LAV
Reactions:
Pridružio se: 27 Okt 2019, 10:49

Post od LAV-LAV »

@Gazu kad spominjes zagrebački javni prijevoz treba naglasiti da primjera radi ti sa svojim djetetom mlađim od 18 god. trebas platiti kartu u ZG iako je besplatna jer za to trebas predati dokumentaciju da bi dobio besplatni pokaz... a u BG ne moras, vidi se da je dijete mlađe i to je to. Tako je npr. i u Pragu.
U ZG se nisu bunili što su im trazili papirologiju da ostvare to pravo iako je ilocito da klinac ima npr.10 god.

Da li bi tako bilo i u BG ? To je ono kad se stvari uzimaju zdravo za gotovo i ne vidiš prednosti, vode se samo mane.

Ovo za te "razvijene zemlje" što mnogi spominju... nitko ne spominje da su to bivše, a neke su jos uvijek kolonijalne zemlje koje su nemilice porobljavalje i krale po Balkanu kao i ostatku svijeta... i onda se Britanci žale da lose zive hahahah, a zive od kolonijalizma.
Kako onda da prezivi narod u zemlji koja zivi od svog radnika?

I onda su to uređene zemlje... a zapravo zive na tuđi račun stoljećima.
I onda dodeš u Veneciju, Beč itd... u muzej i platis da vidis sta su ti ukrali prije 200 godina, dvostruko krađa hahahh

LAV-LAV
Reactions:

Post od LAV-LAV »

Malo sam odužio u proslom postu ali poanta je jednostavna... uvijek je lakse zivjeti ako ti ćale ostavi 100 000 € na računu za početak nego kad krećeš od nule.

A ove nase zemlje su sve krenule iz pepela oslobođene ropstva, dobro da ista imamo.

Korisnikov avatar
Gazu
Reactions:
Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V

Post od Gazu »

Koga je to Češka kolonizovala? Koga je Slovenija kolonizovala? Ne treba lagati sebe, treba i priznati da neki narodi prosto pametnije rade stvari. Osim toga, Evropske zemlje su izgubile kolonije posle drugog svetskog rata, a iz drugog svetskog rata su izašle razrušene.

U Srbiji nije prevoz besplatan za decu mlađu od 18 godina. To što je u Beogradu besplatan za sve je druga priča.

Pa Srbija da je i imala neke kolonije, mi bi sve te pare spiskali, i opet ne bi imao ker za šta da nas ujede.

Sve su to izgovori što ti govoriš. I mi smo živeli bolje od mnogih za vreme stare Juge, a pogle nas sada. Vadimo mađarske pasoše.
LAV-LAV
Reactions:

Post od LAV-LAV »

Pa nisu bas sve evropske zemlje izgubile baš sve kolonije.

Ali srž stvari je u necem drugom.

Razumijem što želis reći, ali široka je to tema.

Slovenija... hm... taj "Slovenac" je kulturan u deželi jer ga je stisla vlast i to je klasicna policijska drzava što je po meni u redu jer reda mora biti.

Kad taj "Slovenac" dođe u HR ili u SRB ili BiH onda vozi 200 km/h, bacaju se pelene kroz prozor automobila cim se pređe granica itd... vidim ja svasta, a siguran sam i ostali s ovog foruma,a u SLO je kulturan građanin jer bi ga ta dežela opalila po džepu i šutio bi, ne bi piskarao po forumu kako nista ne valja u drzavi. To je činjenica.

Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Taj nije slovenac. Pojedinaca takvih ima svugde i nećemo generalizovati.
Posetite www.garaza.rs !
Odgovori