Računari
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Re: Računari
Nazalost, nije tesko biti bolji od AMD-a. Intel ih vec godinama bije u skoro svakoj kategoriji.
WS & TT2
WS & TT2
Posetite www.garaza.rs !
Nije bolji u rešenjima sa VGA u CPU 
Meni ta razlika nikad nije igrala neku ulogu. Zapravo jedini task u kojem primetim nadmoć intela, je kada bildam neki ogroman projekat sa i5 ili i7, onda se zaista oseti razlika u odnosu na neki c2q ili c2d. Nebo i zemlja.

Meni ta razlika nikad nije igrala neku ulogu. Zapravo jedini task u kojem primetim nadmoć intela, je kada bildam neki ogroman projekat sa i5 ili i7, onda se zaista oseti razlika u odnosu na neki c2q ili c2d. Nebo i zemlja.
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Ovo za grafiku je tacno. Dakle, trojanac iznosi neistine...nikada covek ne bi rekao 
Dobro, rekao je "skoro"...
Inace, kod kuce oduvek koristim AMDove i rade posao. Ali ja nisam zahtevan korisnik, pa da uvidjam razliku, osim u ceni
Tptlk

Dobro, rekao je "skoro"...
Inace, kod kuce oduvek koristim AMDove i rade posao. Ali ja nisam zahtevan korisnik, pa da uvidjam razliku, osim u ceni
Tptlk
Re: Одг: Računari
Nemojte gledati razliku u ceni samo. Gledajte i potrosnju doticnih procesora. U dosta navrata amd procesori srcu vise struje pa ako cesto koristite racunar razlika u novcu vam se i te kako isplati
Послато са GT-N7000 користећи Тапаток 2
-
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
Ako neko zna da se prodaje neki 775 procesor tipa C2D 8xxx, znaci 333 FSB i min 3GHz neka javi. Moze cak i C2Q6600 ili nesto slicno.
Nego, da li mozete da procenite koliko bi kao polovna kostala ova kartica:
Gainward GTX 260 Golden Sample
http://www.gainward.com/main/vgapro.php?id=106
Nego, da li mozete da procenite koliko bi kao polovna kostala ova kartica:
Gainward GTX 260 Golden Sample
http://www.gainward.com/main/vgapro.php?id=106
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
60-70e su po oglasima.
Jel to generacija posle GeForce 9xxx?
I to je DX10?
Jel to generacija posle GeForce 9xxx?
I to je DX10?
-
- Banned
Iskreno pojma nemam da li je to ta generacija ali jeste dx10.
Ne mogu cak da nadjem ni zvanicne dimenzije, razmisljam ako je budem menjao moram dobro da premerim jer sam ovu bukvalno jedva ugurao u kuciste, tada, morao sam da pomeram neke stvari i pravim mesto...
Ne mogu cak da nadjem ni zvanicne dimenzije, razmisljam ako je budem menjao moram dobro da premerim jer sam ovu bukvalno jedva ugurao u kuciste, tada, morao sam da pomeram neke stvari i pravim mesto...
- Milos_kg
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:06
- Garaža: Alfa 147 1.9 16v JTDm
Po benchmarku, bolja je cak od novije Ati 7770
Ali duplo veci potrosac.
http://www.hwcompare.com/11958/geforce- ... n-hd-7770/
Da, cena bi bila ta koju je Uros napisao, oko 70e.
Jedini problem jeste DirectX 10 :/

Da, cena bi bila ta koju je Uros napisao, oko 70e.
Jedini problem jeste DirectX 10 :/
1) Volkswagen Polo 6n2 1.4 16V Comfortline
2) Fiat Bravo GT 1.9JTD Suite
3) Alfa Romeo 147 1.9 16v JTDm Progression
Ne brže od života!! VIDEO za sve vozače!
2) Fiat Bravo GT 1.9JTD Suite
3) Alfa Romeo 147 1.9 16v JTDm Progression
Ne brže od života!! VIDEO za sve vozače!
Re: Одг: Računari
Jel može neka konkretna računica za tu potrošnju struje?sebekkg napisao:Nemojte gledati razliku u ceni samo. Gledajte i potrosnju doticnih procesora. U dosta navrata amd procesori srcu vise struje pa ako cesto koristite racunar razlika u novcu vam se i te kako isplati
Meni je ovo neobican argument, mada moguce je da se tokom godina nakupi neka razlika...
Prosecan procesor na maksimalnom loadu ima mozda 60w, pri tom danasnji procesori obaraju takt, kad su naleru, tako da sam ja cvrstog ubedjenja, da prosecan komp trosi manje od 100w sijalice...
Ja moje kompove nikad ne gasim...

Prosecan procesor na maksimalnom loadu ima mozda 60w, pri tom danasnji procesori obaraju takt, kad su naleru, tako da sam ja cvrstog ubedjenja, da prosecan komp trosi manje od 100w sijalice...

Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
-
- Banned
Ne znam na koju foru, 7770 je novija kartica dok je ova moja stara jedno 4 godine... ovaj sajt je totalno nebulozan, ispada da je GTX 260 jaca i od GTX 650 ali losija od GTX 460 !??Milos_kg napisao:Po benchmarku, bolja je cak od novije Ati 7770Ali duplo veci potrosac.
A bas sam se pitao, koji nVidia-u bih moga da uzmem za 100 evra a da je mnogo jaca od ove... 7770 bi trebalo da bude ta (iako nije NV) ali prema ovom sajtu izgleda da nije tako... mada ova kartica je stvarno zverina bila a i sada je ok, verovatno zato sto je 448bitna a vidim da su ove nove sve 128-256bitne!?
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Sigurno je da jedan PCI prekriva, a sledeći će biti neupotrebljiv jer ako staviš nešto na njega ventilatori neće moći da uvlače vazduh. Istih dimenzija je i moja 9800GT SE, samo ima jedan ventilator.Ogi napisao:Iskreno pojma nemam da li je to ta generacija ali jeste dx10.
Šta planiraš, da je menjaš, nisam shvatio?
Velicina hard diska mi nije toliko bitna jer i ovaj od 80 GB sto je kod mene u racunaru, obavlja posao i ima jos dosta mesta na njemu, pa ce tako i onaj "manji" biti vise nego dovoljan.trojanac napisao:Gerila ima bolji procesor, bolju grafiku, veći hard disk. Vredi tih 50e doplate u svakom slučaju. Ja nešto ne volim Celeron procesore, pa kad već ne može nešto od "i" serije, onda makar uzmi neki normalan Pentium procesor.
JUkoliko uzmem ovu jacu verziju, ima li tu prostora za nadogradnju (memorija, procesor, graficka) ako jednog dana zatreba?
Kolika je razlika izmedju ovoga i Gerile?
http://www.gigatronshop.com/racunari/gi ... face-18752
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Memoriju možeš uvek i najlakše nadograditi. Grafička može da se zameni, po potrebi. Procesor se isto menja po potrebi, ali se to generalno ne radi, jer ako menjaš procesor onda bi valjalo uzeti i bolju matičnu, a to sve vuče jedno drugo, pa je najbolja varijanta prodati stari računar i uzeti novi. No, ovo je sasvim ok konfiguracija koja će manje zahtevnom korisniku dugo, dugo služiti.
U odnosu na Gerilu, ova druga konfiguracija donosi bolju grafiku, ali i za nijansu slabiji procesor. Da stavimo jedan pored drugog, pa potpuno istim sistemom i programima, sumnjam da bi primetio razliku. Uzmi ovaj drugi ako želiš poneku igricu da odigraš, u suprotnom nema potrebe da dodaješ još para.
U odnosu na Gerilu, ova druga konfiguracija donosi bolju grafiku, ali i za nijansu slabiji procesor. Da stavimo jedan pored drugog, pa potpuno istim sistemom i programima, sumnjam da bi primetio razliku. Uzmi ovaj drugi ako želiš poneku igricu da odigraš, u suprotnom nema potrebe da dodaješ još para.
Posetite www.garaza.rs !
Pa tu ispade amd superioran u odnosu na intela. Mada to je ono vreme kada su se uz intel "prodavale" one rukavice za rernu, da se opečešBax napisao:Meni je ovo neobican argument, mada moguce je da se tokom godina nakupi neka razlika...