Preporuka krokodil dizalice oko 2 tone?
Re: Preporuka krokodil dizalice oko 2 tone?
Povremeno bude u Lidlu velika hidraulična. Ja sam je uzeo pre par godina. Nema 30kg, mada mislim da nama za putnička vozila nema potrebe. Nije bila skuplja od 30-40e.
E, o ovoj pričam. Perfektna. Stavim nekoliko puta presavijenu krpicu ispod da ne ide na metal. Uzeo sam i gume neke na AliE ali ne ulivaju poverenje, krpica se stisne do gvoždja i stabilno sve bude.Kuzmanovic napisao:Valja li necemu ova dizalica iz lidla?
https://www.lidl.rs/p/ultimate-speed-hi ... Sales_Week
Meni za yetija je, ova od 3t (sa sva klipa), neophodna jer je dosta viši auto. Doduše može se i rešiti sa nekom debelom daskom ispod dizalice ali ova diže auto kao od šale.
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
- Kuzmanovic
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
15ak evra vise ali barem postoji legit garancija i nema cimanja sa prodavcima i kuririma. Vise me je interesovalo kako se pokazala u praksi za sezonsku zamenu tockova tj amatersku upotrebu.
Za to bi trebalo da ti završi posao.
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Ovo moram i ja da kupim za garažu i zamenu guma/točkova, dosta mi je više vintanja sa običnim dizalicama.
Edit: 5.500 u Woby Hausu, identična, crvenu više. Znači Lidl je o.k.
Edit: 5.500 u Woby Hausu, identična, crvenu više. Znači Lidl je o.k.
Ja imam identičnu pod markom Einhell. Da, bila je skuplja. Nije loša ali za suv je niska i jedva digne ako se stavi gde joj je predviđeno mesto. Ja je stavljam ispod viljuške i napred i pozadi, pa digne točak bez razvlačenja ogibljenja. Za to je više nego odlična.
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
To sam baš malopre razmišljao, maksimalna visina podizanja 34 cm a klirens mog auta 20 cm (!?). Znači 14 cm će da podigne što verovatno nije dovoljno da se točak odvoji od zemlje. Jedino da se podbaci neka daska da se dobije još koji cm... a i to je bolje od vintanja i cinculiranja da pogodiš pravo mesto podizanja a da ne ogrebeš još i farbu. Ili to što kažeš da se podbaci pod rame ili viljušku...
Ne može prosečan SUV C segmenta da se podiže na dovoljnu visinu sa krokodilkom do 2 tone.
To se podmetanjem raznih drvenih podmetača i sličnih stvari ( da bi se povećala visina podizanja ) je izuzetno opasno.
To se podmetanjem raznih drvenih podmetača i sličnih stvari ( da bi se povećala visina podizanja ) je izuzetno opasno.
- TheWickerMan
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
- Garaža: AR Stelvio Estrema
Gde si uzeo podesive klocne?Skipper napisao: 16 Sep 2025, 12:30 Imam je, koristio je 15-tak puta i odradila je posao. Samo mislim da sam je platio solidno manje. Uzeo sam i one podesive klocne, isto su do 2t.
Ima u Lidl, dolaze u paru. Uzeo zajedno sa onom dizalicom. Mnogo se lepše osećam kad ih podmetnem za svaki slučaj.
Ta dizalica iz lidla nije mogla da se podvuce ni pod golfa ni pod bmwa, tako da sam bacio pare.
Bile u Lidlu isto kad i dizalica. Ali opet i pored njih podvučem točak ispod, čisto radi redaTheWickerMan napisao:Gde si uzeo podesive klocne?Skipper napisao: 16 Sep 2025, 12:30 Imam je, koristio je 15-tak puta i odradila je posao. Samo mislim da sam je platio solidno manje. Uzeo sam i one podesive klocne, isto su do 2t.

- Kuzmanovic
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
To je zato sto vozis sportsko auto.ftj napisao: 17 Sep 2025, 15:32 Ta dizalica iz lidla nije mogla da se podvuce ni pod golfa ni pod bmwa, tako da sam bacio pare.
Imam i ja klocne, 2 godine stare, nikad koriscene.

@ftj kaže 135-347mm, a škoda je 127mm po spec, pritom ima bar 2cm lufta.
I to je rešivo ako se auto mnogo spusti, popneš prednju osovinu na neku dasku (ako nemaš drugu nižu dizalicu). Golf sa ovom dizalicom se podiže samo napred bez problema, da zameniš celu stranu.
I to je rešivo ako se auto mnogo spusti, popneš prednju osovinu na neku dasku (ako nemaš drugu nižu dizalicu). Golf sa ovom dizalicom se podiže samo napred bez problema, da zameniš celu stranu.