Konketan primer: ovaj moj 1.3 TCe (benzinac) u Kadjaru na otvorenom i vožnji na tempomatu 90 km/h ima potrošnju od 4.6 litara a u gradu ne smem ni da resetujem bord da vidim čistu gradsku potrošnju,

U gradu je najbolje ići gradskim prevozom.

"Što spuste u gradu - na otvorenom i autoputu brzo podignu, pa su uvek na istom."Saša napisao: 17 Sep 2025, 13:08 Nisam imao tu "čast" da privatno vozim hibrida (a kanda i neću), tako da ćemo to preskočiti i jednog dana ići na čistu struju... U firmi inače imam RAV-a i Aurisa hibride ali ih drugi voze... Oko 8 litara im je prosek (RAV-u i više) zbog česte vožnje na autoputu. Što spuste u gradu - na otvorenom i autoputu brzo podignu, pa su uvek na istom.
![]()
To što je firma odabrala RAV4 karoseriju za autoput i voze ga kao tuđ (oko 6.5 je nama trošio kad se normalno vozi) ne znači da je proizvod loše zamišljen.Saša napisao:Nisam imao tu "čast" da privatno vozim hibrida (a kanda i neću), tako da ćemo to preskočiti i jednog dana ići na čistu struju... U firmi inače imam RAV-a i Aurisa hibride ali ih drugi voze... Oko 8 litara im je prosek (RAV-u i više) zbog česte vožnje na autoputu. Što spuste u gradu - na otvorenom i autoputu brzo podignu, pa su uvek na istom.
Sad pogledah domaći sajt za Geely.pedalaš napisao: 16 Sep 2025, 10:04 "Što se tiče potrošnje: Cityray u kombinovanoj vožnji troši oko 6,3 litara goriva na 100 km" ( iz promo teksta )
Verujem da bez problema može toliko na magistrali, pa i u kombinaciji sa do 20% auto puta. Ali pri tome i sa 0% gradske vožnje![]()
Од 1. јануара 2019. године земље чланице Европске уније треба да користе само вредности потрошње горива и емисије СО2 према WLTP тесту за извештавање потрошача.
Prvo, nije tu razila 1-2l nego više, idu Kinezi na 10-11l potrošnje automatici, a nije zanemarljivo ni 2l. Drugo, tvoja logika možda za nekog kome je više parkiran nego što se vozi, ne znam šta će im onda skupa kola koja samo stoje parkirana većinu vremena i gube tako vrednost. Moj primer, sipam nedeljno jedan pun rezervar, aj neka bude to 10.000 x 4 nedelje = 40.000 din. mesečno. Postoje i gori od mene.AchtungDichtung napisao: 17 Sep 2025, 12:33 Nego tema je bila auto od 30k evra i da li puno trosi u gradu. Moja je onda logika bila da za auto od 30k evra ne bih ni gledao da li je potrosnja 1-2l gore ili dole, samo da nije nesto ekstremno (fazon 15l u gradu)
Pa kako onda ne kupe auta za 15-20k nego za 30+k evra, ako se rezu troskovi?noob napisao: 17 Sep 2025, 20:56 Itetako ljudi gledaju troškove, iz mog ugla i kontakta sasvakodnevnog trenutno više vode računa nego inače, velika inflacija, nema novca kako kažu (obezvređen), reže se višak troškova gde god može.