Meni se ne svidja da mi neko prcka po auto. Ako mogu uradim sam.Bax napisao: 19 Sep 2025, 07:17 Ocigledno se cene majstora vise nikome ne svidjaju, ostace polako bez posla, preterali su...
Preporuka krokodil dizalice oko 2 tone?
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Re: Preporuka krokodil dizalice oko 2 tone?

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Nisam siguran da će ostati bez posla, i dalje su dobri majstori pretrpani poslom. Računaj da se i sve više auta vozi..Bax napisao: 19 Sep 2025, 07:17 Ocigledno se cene majstora vise nikome ne svidjaju, ostace polako bez posla, preterali su...
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Neće ostati bez posla sigurno jer većina ljudi ne zna ni sijalicu da zameni, a kamoli da nešto sami poprave. A automobili se kvare stalno...
Najgore je što više ne znaš kome da se obratiš - ovlašćenom, gde su cene x2 ili x3 od realnih, ili nekom koga ne znaš / nemaš poverenja i možeš se samo nadati da će uraditi posao kako treba. Zato se i ja trudim da uradim sam sve što mogu a za ono za šta nemam alat (preskup za jednu intervenciju) odnosno treba ipak stubna dizalica ili tako nešto - idem u ovlašćeni pa koliko košta... Takve popravke se ionako ne rade svaki mesec već jednom u 5-6 ili više godina (zamena kvačila, veliki servis i slično).

Najgore je što više ne znaš kome da se obratiš - ovlašćenom, gde su cene x2 ili x3 od realnih, ili nekom koga ne znaš / nemaš poverenja i možeš se samo nadati da će uraditi posao kako treba. Zato se i ja trudim da uradim sam sve što mogu a za ono za šta nemam alat (preskup za jednu intervenciju) odnosno treba ipak stubna dizalica ili tako nešto - idem u ovlašćeni pa koliko košta... Takve popravke se ionako ne rade svaki mesec već jednom u 5-6 ili više godina (zamena kvačila, veliki servis i slično).
Upravo nepoverenje je i meni problem. Jer hoću da se odrade neke stvari i kažem šta hoću da se odradi, a nisam ubeđen da će majstor sa istom posvećenošću detalju pogledati/odraditi posao. Jeste malo Žigon momenat ali jbg.
Pričam sa jednim prijateljom koji je majstor u vodovodu i vozi boru 1.9tdi (pd) i kaže sad mi doneo drug uljenza motor iz engleske jcb ili tako nešto, ja rekoh koja je specifikacija kaže ma to radi na najnovijim mašinama, može i kod mene. Samo da je 5w30. Rekoh tebi je PD motor kaže ma nije meni pd
Morao sam da mu nađem na netu kod motora i da je pd i da ulje mora da ima 505.1 odobrenje.
E tako neko ti posle sipa ulje gde ima najbolji rabat.
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
Pričam sa jednim prijateljom koji je majstor u vodovodu i vozi boru 1.9tdi (pd) i kaže sad mi doneo drug uljenza motor iz engleske jcb ili tako nešto, ja rekoh koja je specifikacija kaže ma to radi na najnovijim mašinama, može i kod mene. Samo da je 5w30. Rekoh tebi je PD motor kaže ma nije meni pd

Morao sam da mu nađem na netu kod motora i da je pd i da ulje mora da ima 505.1 odobrenje.
E tako neko ti posle sipa ulje gde ima najbolji rabat.
Sent from my SM-S928B using Tapatalk