Auto perionice - iskustva, preporuke, saveti
- DukeNS
- Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
- Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07
Re: Auto perionice - iskustva, preporuke, saveti
Imaš? Koliko kod vas u DE košta?
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Postoji li ovo (Ehrle sa ovim programima) u BGu:

Ovo je u Vrnjačkoj Banji, 100 din 140 sec. Nisam isprobavao sredstvo za čišćenje felni, samo sam skinuo bube na brzinu.
Послато са SM-G980F помоћу Тапатока

Ovo je u Vrnjačkoj Banji, 100 din 140 sec. Nisam isprobavao sredstvo za čišćenje felni, samo sam skinuo bube na brzinu.
Ja sam u NSu negde video to, ali nema šanse da se setim gde.
Možda Mercator?

- Gaginh0
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
- Garaža: Nemam garažu :(
U Veterniku nisi video
Ja koristim samo pranje i ispiranje na Ehrle u Srbiji. U Nemačkoj nema šanse da opereš auto na tim perionicama kao u Srbiji. Moraš skoro svaki program da koristiš i da ubaciš dosta € da bi ga oprao za prolaznu ocenu. O drljanju onom četkom po autu sa ne pričam...

Ja koristim samo pranje i ispiranje na Ehrle u Srbiji. U Nemačkoj nema šanse da opereš auto na tim perionicama kao u Srbiji. Moraš skoro svaki program da koristiš i da ubaciš dosta € da bi ga oprao za prolaznu ocenu. O drljanju onom četkom po autu sa ne pričam...
- pedja
- član 001
Četka je veliki stres za mene, kada je samo vidim, a ne da trljam.
Kada je isuču, a ona braon, pa udare da trljaju po autu...
- TheWickerMan
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
- Garaža: AR Stelvio Estrema
Ja ti rekoh, odvoj jednu subotu i dođi da opereš kola ovde kod meneGaginh0 napisao: 23 Sep 2025, 08:41 U Veterniku nisi video![]()
U Nemačkoj nema šanse da opereš auto na tim perionicama kao u Srbiji. Moraš skoro svaki program da koristiš i da ubaciš dosta € da bi ga oprao za prolaznu ocenu. O drljanju onom četkom po autu sa ne pričam...

Za 6€ auto se sija a i voda je prava osmozna, ne ostavlja fleke.
Ko ne voli svoj auto, on ga trlja onim četkama ručno, duša me boli kad vidim skoro nov auto, a on zapne da skine blato...
@carov2 šta bi, jesi li otvorio perionicu?
- Gaginh0
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
- Garaža: Nemam garažu :(
Ne znam šta @TheWickerMan priča, ali ja ovde još nisam naišao na perionicu da možeš oprati auto bez četke. Kontam da namerno ne stavljaju istu vrstu šampona kao u Srbiji samo da bi ljudi više para ubacivali.pedja napisao: 23 Sep 2025, 08:46 Četka je veliki stres za mene, kada je samo vidim, a ne da trljam.
Kad bi u Srbiji svako morao da promeni 5 programa i ubaci 700-1000din za jedno pranje qurac bi svi išli da peru.
A tek u CG što sam oprao ceo auto za 1,5€ i usisao za 50 centi. Na onom putu između Tivta i Budve, pre Radanovića. Takođe Ehrle perionica.
Ne kukam na skupoću, ovde je Jack 15€, u srbiji 30€

- TheWickerMan
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
- Garaža: AR Stelvio Estrema
U BG aktivna pena ima kod Ade na samouslužnoj (preko puta OMV pumpe ka Adi potez) ili kod Arene (ispod ona novija).
Uglavnom idem kada nema gužve, isprskam penom i sačekam 10 min da tako odstoji, posle pranje. Nisam uzimao rukavicu, koju uzeti?
Uglavnom idem kada nema gužve, isprskam penom i sačekam 10 min da tako odstoji, posle pranje. Nisam uzimao rukavicu, koju uzeti?
Vazno da je tvoj auto u top stanju, gram dima ne izbacuje, kocnice guzvaju asfalt, a signalizacija svetli kao svetla stadiona.
Ima i na trosarini blizu poste i kompleksa nemanjin grad (ako se tako zove), ima na banjici sa strane velikog parkinga, ne sjecam se dje vise na ove odem kad su mi usput, mozda su nekom blize pa eto da dodam na listu.
- pedja
- član 001
Aktivna pena je sada skoro na svakoj perionici. Možda ne u svakom boksu, ali je češće ima, nego ne.

Skoro svuda je ima.
S tim da nije svuda istog kvaliteta. I ono što me kod pene nervira je što bukvalno moram da trčim oko kola na većini perionica, skrate vreme maksimalno.
Имам једно потпитање...
Preporuka za perionicu na početku Bulevara Peke Dapćevića u Kumodražu, ali ne za onu prvu na samoj krivini, nego za sledeću, kod same autobuske stanice.
Imaju tri boksa, u svakom isti programi. Ima aktivna pena, usisivač u boksu, voda tretirana osmozom koja ostavlja vidno manje kamenca nakon pranja (ko nema vremena da briše).
15 žetona 1000din.
Sent from my SM-S936B using Tapatalk
Imaju tri boksa, u svakom isti programi. Ima aktivna pena, usisivač u boksu, voda tretirana osmozom koja ostavlja vidno manje kamenca nakon pranja (ko nema vremena da briše).
15 žetona 1000din.
Sent from my SM-S936B using Tapatalk
Meni usput ona kod Soko Štarka.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Sent from my SM-S918B using Tapatalk