Sent from my iPhone using Tapatalk
Oko 0,1 vise uvek pokazuje, doduse nekad je to 0,05 ili 0,07 - verovatno bord zaokruzi na cifru iznad jer nema toliko decimala za prikaz, tako da je dosta precizan rekao bih. Zavisi i odpedalaš napisao:Meni je bord i na 307 i 308 ( oba HDI ) pokazivao uvek oko 5% manje od realnog, tj. pokazivao je 2-3 dcl manje od stvarnog.
Mapa je PSA. Optimizovano kako treba. Ako vam 1.6 HDI trosi vise od ovoga, ne znam, moja potrosnja je tu negde u okviru fabrickih specifikacija (prosek 4,8 L I po uputstvu - kod mene je dugorocna neka 4,8-4,9 dakle tu je negde). U gradu isto trosi kao u podacima (6,1 fabrika a meni od 5,5 do 6,5 zavisi od uslova). To mu je ta potrosnja kad je sve ispravno i kad se vozi kako treba. Mozda i bitan podatak - moj tocak je 15tica, drugaru sa 16 trosi vise. Potrosnja moze i 3,5 da bude bez problema ako potrefis tempo voznje.elMaestro napisao:Zar nisi pominjao da si menjao mapu ili šta već, obično posle toga bord "menja verodostojnost", tj. ili laže više ili manje. Ne znam koja je kilometraža tog uzorka, ali mi je nerealno da 307 sa svojom masom i 5b menjačem troši 3.8l a da tu ima i autoputa i lokala. Za magistralu mi je ok to da ga držiš konstantno na tipa 90 (kao što 1.4 u tim uslovima bude na ispod 3.5l). 1.6 sam vozio dosta u C4, ćale i dalje vozi C4 sa tim motorom, ne kontam kako možeš da iole održavaš tempo saobraćaja na autoputu (znači ne da ideš 80 i sl.) a da on troši ispod 4l. On je sa 5b menjačem već na 100kmh na 2100-2200 obrtaja.
Ovo je kljucno.cozmo napisao: 24 Sep 2025, 13:07Mapa je PSA. Optimizovano kako treba.elMaestro napisao:Zar nisi pominjao da si menjao mapu ili šta već, obično posle toga bord "menja verodostojnost", tj. ili laže više ili manje. Ne znam koja je kilometraža tog uzorka, ali mi je nerealno da 307 sa svojom masom i 5b menjačem troši 3.8l a da tu ima i autoputa i lokala. Za magistralu mi je ok to da ga držiš konstantno na tipa 90 (kao što 1.4 u tim uslovima bude na ispod 3.5l). 1.6 sam vozio dosta u C4, ćale i dalje vozi C4 sa tim motorom, ne kontam kako možeš da iole održavaš tempo saobraćaja na autoputu (znači ne da ideš 80 i sl.) a da on troši ispod 4l. On je sa 5b menjačem već na 100kmh na 2100-2200 obrtaja.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Koji tip si imao? Imas dva tipa, kao sto rekoh.pedalaš napisao:Ja samo kažem da PSA bord "laže kao pas"
Mapa je za nove parametre motora, plus chip. Radjeno je u sopstvenoj verziji, turbinu smo cistili, zamenio sam cev turbine (sita nemas na modelu iz zadnje serije). Nije radjeno u servisu ili negde, sve u privatnoj reziji sa gospodom iz Francuske (PSA).elMaestro napisao:+1 za laganje borda.
A i kakva je to PSA mapa za 1.6 sa 136ks?