šteta na vozilu 50000, znači ne petsto nego pedeset hiljada
iz poslednje slike sam još više siguran da ga nisam sekao kako kaže, nema šanse a da se moj auto ne ošteti
Šteta na ovom Jarisu ( sa slike ispod ) je od strane Toyote navodno procenjena na oko 420.000 dinara ( ide na teret kaska, a delovi su poručeni ).
Tako da ta šteta na Oktaviji ( koja je zaista ozbiljna ) može da bude i dva puta više od toga.
Prikačeni fajlovi
Screenshot (210).png (151.92 KiB) Pogledano 188 puta
viber_image_2025-07-31_20-41-16-996.jpg (154.28 KiB) Pogledano 188 puta
ftj napisao: 26 Sep 2025, 19:40
Jes čudno što je taksara skrenuo tako u desno, al dok ne vidimo snimak ne možemo da sudimo, možda je gledo telefon.
Meni nije. Rekao bih da je u Srb nacionalni sport voziti i cackati telefon. Tako da panicna reakcija tipa krajickom oka vidim auto i ne znam sta radi cimnem, najasim ivicnjak i zveknem banderu mi uospte nije cudna...Takodje, zaletanje i kocenje u zadnjem momentu pri skretanju preko suprotne trake, opet moze nekog da uplasi. Nisi ti isekao nikog niti presao u drugu trqku ali onaj je procenio drugacije i zahebao se u manevru. Da li si kriv, jbg to je sada vec pitanje. Onda je pitanje sto vozis sivi auto umesto zutog jer si nevidljiv…….mislim terati mak na konac……ako nisi usao u traku tu bi pricu trebalo zavrsiti. Ovigledno je da je taxara prekaljeni korisnik osiguranja, sad dj90 ceka igranka i sport par narednih godina. Osim ako nema snimka da to ubrza.
Dobice on snimak, al tek na sudu. A osiguranje gazi do tada i uvuce u parnicu.
E sad, pitanje za pravnike, mozda cim predmet stigne u sud, a sve to pre poziva, advokat napravi uvid u predmet i vidi se snimak, pa se vidi dokle ima smisla ici
Ako si siguran da nisi kriv, čekaj tužbu od osiguranja, tu će se raditi saobraćajno tehničko veštačenje, a možeš i sam da ga uradiš vansudski, uzmi zapisnik policije i javi se da te pošaljem kod sudskog veštaka. To će te koštati oko 250€, trošak veštačenja ali znaš na čemu si.
Ako zaista nisi kriv 99% te neće ni tužiti jer znaju i oni šta rade, uglavnom.