Elektronska naplata putarine

Stanje na putevima, registracija, osiguranje i druge informacije
Odgovori
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Re: Elektronska naplata putarine

Post od Saša »

Mislim da sam video krajičkom oka 1.000 i nešto (1.200 din?) - sad da li je to bio preostali iznos kredita (kako, ako je tag zaista postpaid?) ili ono što je naplaćeno, pojma nemam... Moraću malo da istražujem... da pitam vlasnika koji je zaista tag, itd... :)
Arogan
Reactions:
Pridružio se: 28 Jul 2019, 18:57

Post od Arogan »

Čudno,
ja u Astri imam pripejd tag (i vezan je njenu tablicu!) koji mi stoji kod unutrašnjeg retrovizora (gde je "vidljivost" dobra za automatsko učitavanje), nikada se nije desilo da ne pisne odnosno da ne otvori rampu (sem kvara same rampe ali onda čeka više vozila)
Kada taj tag prebacim u Punta, nema zakačaljku već ga stavim u onu veliku gornju policu suvozača (iz koje sve klizi i spada ali sam je kao gumirao). Ako sam sa Puntom i zaboravim da podignem tag do visine unutrašnjeg retrovizora, već ostane u polici, niti zapišti niti otvori rampu. Kada se setim da ga podignem, da bi bio "vidljiv za očitavanje), zapišti i otvori rampu ali kada prolazim ispod rampe, na displeju naplatne rampe stoji registarski broj Astre (iako sam u Puntu) i koliko je trenutno para na tagu. Na izlasku sa autoputa, kada podigne rampu, i dalje piše registarski broj Astre (iako sam u Puntu), koliko košta poslednja relacija i koliko je novca preostalo na tagu.
Mislim da nema nikakvog traga registarskog broja Punta.
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Saša napisao: 01 Okt 2025, 15:49 Mislim da sam video krajičkom oka 1.000 i nešto (1.200 din?) - sad da li je to bio preostali iznos kredita (kako, ako je tag zaista postpaid?) ili ono što je naplaćeno, pojma nemam... Moraću malo da istražujem... da pitam vlasnika koji je zaista tag, itd... :)
Naplatili su ti kaznu za "nelogican ulaz" kako oni zovu, jer nije evidentiran ulazak tagom. Iznos je za najduzu mogucu deonicu izmedju dve naplatne stanice gde je mogao biti ulaz. Ja sam imao slicnu situaciju ove godine, a jednom pre sam imao jos jednu. Zato tag uvek u onu kutiju ili kesu kad se ne koristi. U suprotnom hoce da iz pretinca ocita.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Arogan
Reactions:
Pridružio se: 28 Jul 2019, 18:57

Post od Arogan »

Po zakonu od pre dve godine, sve kamere za video nadzor čuvaju snimke najmanje 30 dana.
Valjalo bi proveriti da li je naplaćeno >1.000 din i ako jeste, neka pruže dokaz preko video snimka da je taj i taj registarski broj prošao u to i to vreme a ako imaš fiskalni za ručnu naplatu, sigurno možeš da poništiš "kaznu".
Korisnikov avatar
Gazu
Reactions:
Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V

Post od Gazu »

To ja izgleda otvorio sezonu na forumu s onim mojim baksuznim traženjem parkinga u Beogradu kad su mi pride nalepili i 1500 dinara kazne za dok sam čitao s table da zelena zona nema dnevnu kartu.😅

Nadam se da ćete ipak ispeglati to. Kod onog mog i nije bilo nekog osnova po kojem bi mi oprostili, osim da su pokazali malo ljudskosti. Za ove vaše stvari računam da bi trebali da uvaže žalbe.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Saznao sam jutros koliko su naplatili: 1.300 din (stigao vlasniku izvod računa). :D Inače je (valjda) 420 din ta relacija.

Nauk za sledeći put - vozi svoje auto ili idi busom/taksijem/peške.... :)
Korisnikov avatar
Gazu
Reactions:
Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V

Post od Gazu »

Kakvo je sranje veza sa aerodroma, rado bi nekom dodao i tih 1500 dinara, samo da me izvuče odande. Al je trulo što tih 1300 dinara otišlo u bunar, al nadam se da će se poništiti.

Sent from my Motorola Edge 50 Fusion using Tapatalk

Korisnikov avatar
Skipper
Reactions:
Pridružio se: 26 Jul 2016, 21:02
Garaža: Toyota Avensis MK3

Post od Skipper »

Ako se uloži reklamacija vratiće razliku. Been there, done that.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Naravno. Rešavaju na keca, verovatno svaki dan masa ljudi ima neki grešku, plus što i sam sistem nije savršeno pouzdan.
Masinac
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2019, 15:59

Post od Masinac »

Meni nisu resili, zalio se i EnPay i Putevima, I plus se odmah zalio na naplatnoj rampi, svi me usmeravali na ove druge i na kraju sam odustao jer su počeli da me vrte u krug.
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od dragvorl »

Mene su tako ispalili na naplatnoj, kao kako sam usao van rampe, i to jos sve u nkom agresivnom sabanskom stilu.
SlikaSlika
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Popuniš izjavu, nema tu nikakvih diskusija da se ulazi sa bilo kim?
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

To ti je šalteruša sindrom. Isto ko u mts-u kad zoveš da isključiš nešto.

Sent from my SM-S928B using Tapatalk

Slika
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od dragvorl »

nidza napisao: 03 Okt 2025, 06:31 Popuniš izjavu, nema tu nikakvih diskusija da se ulazi sa bilo kim?
Ma citao sam sve pre dolaska na rampu pa znam napamet sta mi je ciniti.
SlikaSlika
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Mi smo to sve rešavali pisanim putem.

Imali smo (službenim) situaciju da smo ušli na AP bez očitavanja TAGa, izašli očitavanjem, kao Saša. Platili smo putarinu kešom, poslali putevima dokaz i vratili nam pare na TAG.

Послато са SM-G980F помоћу Тапатока

Odgovori