Brisači
Re: Brisači
Kakvi su to ljudi koji ne predstave kola 

Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Tu je i dalje auto koji sam predstavio. Ovo drugo što se menja je nebitno.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

Ovaj "stručnjak" sa neta priča takve gluposti da je to neverovatno
. Mada je za ovo u pravu.

Jedini pravi lek je da nema lufta u mehanizmu i da su metlice pod 90° u odnosu na staklo. Ovako kako je namestio, one će u jednom smeru da klizaju, u drugom će da se "zabadaju" u staklo i opet će da preskaču. Možda su gumice na trenutnim metlicama deformisane pa u ovom položaju sada ne škripe ali čim se stave nove siguran sam da će biti još gore nego što je bilo iz razloga koji sam naveo.
- YUgisa
- Pridružio se: 29 Jan 2014, 18:52
- Garaža: Yugo 1.3EFI Stroker i Yugo 1.3EFI
- Kontakt:
Da, bitno da stoje pod 90 stepeni da kad idu gore da saviju metlicu u jednu stranu, a kad idu dole da saviju u drugu, tako se postize najbolje brisanje i bez buke.
Being second is to be the first of the ones who loose...
Ne vredi, ne mogu više da ih trpim. Brišu lepo ali čim dođe hladnije vreme kao da se udrvene. Idu u gepek kao rezerva a naručio sam OEM u Toyoti, cena 4200 za par.Skipper napisao:Nakon malo manje od godinu dana korišćenja ne mogu da dam preporuku za Denso metlice, bar ne za one koje idu na avensis t27.Skipper napisao:Ja sam stavio pred novu godinu Denso metlice i za sada jako zadovoljan kako brišu na svim brzinama rada.
Sent from my motorola edge 30 ultra using Tapatalk
Brišu lepo i dalje ali čim su temperature ispod 6-7 stepeni ubijaju koliko škripe. Zimus mi nisu nijednom zaledili + skoro od početka brišu po novoj šoferki.
Moraću da uzmem neke druge a ove metlice idu u rezervu.
Sent from my motorola edge 30 ultra using Tapatalk
- zdushan
- Pridružio se: 12 Jan 2013, 13:02
- Garaža: Škoda Superb 2.0 TDI 4x4
Ko sada radi OEM za Toyotu ili stoji samo T logo?
Inace, svojevremeno su se domaći ljubitelji jap vozila kleli u brand NWB kao aftermarket, ne znam jel ih još ima u prodaji kod nas..
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Inace, svojevremeno su se domaći ljubitelji jap vozila kleli u brand NWB kao aftermarket, ne znam jel ih još ima u prodaji kod nas..
Ja sam prošle godine uzeo Denso za Hyundai i za Yuga. Za Hyundai su potpuno identični kao fabrički, a iste takve hibridne metlice koriste i Toyote. Ovi za Yuga imaju utisnuto NWB na sebi, a kutija je Denso. I jedni i drugi navodno Made in Japan, bar tako piše. Ove metlice za Yuga su takve da pritiskaju gumicu u čak 6 tačaka, što ni jedne metlice u toj dužini nemaju. I samim tim nema vobracija gumice, brisanje je tiho i glatko.
Našao sam ih na Prodaji delova.
Našao sam ih na Prodaji delova.
Nema ništa bez originala. I ja sam na kraju uzeo original za a4 i yeti. 44e - a4, 40e - yeti. I "mala" cena dostave 
Sent from my SM-S928B using Tapatalk

Sent from my SM-S928B using Tapatalk
Videću kad stignu, nisu imali na stanju. Ne bi me čudilo da opet bude denso.zdushan napisao:Ko sada radi OEM za Toyotu ili stoji samo T logo?
Ovde što skuplja kola to jeftiniji brisač, i obrnuto. 
Kad ste pingnuli temu, zeleni silikonski uložak od zimus na mercu ko puška, jutros je bila kišica. OEM brisač je Bosch, pa je i predviđen za zamenu samo gumice, ne svega. Od mene n-ti put preporuka za taj princip, suludo bacati ceo brisač i opet ne biti zadovoljan, za 20x više para.

Kad ste pingnuli temu, zeleni silikonski uložak od zimus na mercu ko puška, jutros je bila kišica. OEM brisač je Bosch, pa je i predviđen za zamenu samo gumice, ne svega. Od mene n-ti put preporuka za taj princip, suludo bacati ceo brisač i opet ne biti zadovoljan, za 20x više para.
Meni dobro briše ali pravi zvuk jedan brisač, vidim na yt krive brisace da su pod nekim uglom što mi se ne radi, ili staviti oem/original za Merc ne znam kad je mijenjam pa će valjda stari zvuk. O brisačima baš ništa ne znam 
Kako da znam ko su oem proizvođači?
Sent from my PTP-N49 using Tapatalk

Kako da znam ko su oem proizvođači?
Sent from my PTP-N49 using Tapatalk
Kad sam tražio brisače za sebe, hteo sam Bosch, ali ih nije bilo na stanju i uzmem Valeo, bio malo skeptičan, al ajd, ista cena, nešto oko 3000din par. Dve godine bez ikakve zamerke radili, auto prodat sa njima, radili kao prvog dana. Sad ću najverovatnije uzeti isto Valeo.
Sent from my SM-S926B using Tapatalk

Sent from my SM-S926B using Tapatalk