Servis - Razno

Iskustva sa servisima, cene održavanja, pranje i poliranje
Odgovori
BigMazzy
Reactions:
Pridružio se: 03 Feb 2019, 10:10

Re: Servis - Razno

Post od BigMazzy »

Druk ležaj ili aksijalni luft u menjaču.

Sent from my SM-S926B using Tapatalk

Boss
Reactions:
Pridružio se: 20 Apr 2023, 22:00

Post od Boss »

U pitanju je Octavia 1.6 tdi, 85kw, manuelni menjač sa 5 brzina.
Po specifikaciji - bez plivajućeg.

Zvuk, hajde da opišem kao neko "kloparanje". Zvuk prestaje kada pritisnem kvačilo tačno na mestu gde je "vaga".
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Neki ležaj u menjaču, najčešće na ulaznom vratilu bude (koliko sam ispratio, imao isto na Avensisu svojevremeno, svi rekli teraj dalje).

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

To je lezaj u menjacu kao sto rekoh vrv spojnicka, druk ima drugaciji zvuk nekako vise kao da cvrkuce da tako kazem i dovoljno je da malo pipnes kvacilo on prestane a kad je lezaj menjaca onda mora kvacilo prilicno da se stisne da bi zvuk prestao. Mnogi automobili imaju taj zvuk u manjoj meri ja sam ih imao nekoliko ali ne valja kad krene dosta da se cuje, u svakom slucaju menjac moras da skidas kad budes to resavao pa ces videti i stanje kvacila
dpkg
Reactions:
Pridružio se: 07 Feb 2012, 00:19

Post od dpkg »

Objavio sam 13.07.2025. post u vezi ostecenja korube prednjeg desnog tocka, u delu ka motoru. Nismo provalili sta je mogao da bude uzrok, ali je plastika stanjena, nabrana, sa par rupa. Trazio sam polovnu korubu, nisam je nasao, kopija je oko 50 evra ali kazu loseg kvaliteta i rupe su lose izlivene. Ostalo je da si vidi koliko je original, cena je 100 e, ili neka reparacija postojece. Na kraju je porozni deo korube zalepljen sa strane motora unutrasnjom gumom, koja se prilagodila krivini korube, sve do u zdravo, sto je otprilike velicine kao A4 papir. Stanjeni deo korube je ostao ka tocku. Zalepljeno je lepkom za sofersajbne. Pratio sam nakon duze voznje i regeneracije da li se nesto greje posebno, ali je sve delovalo normalno.
Prikačeni fajlovi
koruba r..jpg
koruba r..jpg (90.15 KiB) Pogledano 454 puta
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

Ima li neko ideju gde kupiti proverene NGK svecice, znam da je Mass uvoznik ali sam cuo i citao da odavno fusare sa kinezima e sad dal je to NGK fabrika u kini ili kinezi kopiraju ne znam, takodje i za nase trziste se prica da se valjaju kopije ngk kao i za druge stvari i brendove....trebaju mi iridijumske svecice kojih u radnjama uglavnom nema na stanju pa bih porucio negde ali mi je bitno da je neka firma od poverenja ako neko ima iskustva.
Korisnikov avatar
Skipper
Reactions:
Pridružio se: 26 Jul 2016, 21:02
Garaža: Toyota Avensis MK3

Post od Skipper »

Ako ti nešto znači Mass je tu u mom kraju, na 100m od mene pa mogu proveriti pakovanje kakvo je i iz koje je fabrike.
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema

Post od TheWickerMan »

OMP, ako ti nije hitno, doneću ti original kao što sam sebi stavljao na MultiAir.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:

Post od Heinz »

Pogledaj Tektion web shop. Mislim da je uvoznik Sanel.
Meni je fascinatno da bukvalno decenijama "postoji problem sa NGK".
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

Može da se pogleda na daparto.de pa da se naruči preko ovih što dovoze iz nJemačke.

Sent from my SM-S928B using Tapatalk

Slika
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

Skipper napisao: 04 Okt 2025, 22:03 Ako ti nešto znači Mass je tu u mom kraju, na 100m od mene pa mogu proveriti pakovanje kakvo je i iz koje je fabrike.
Znacilo bi mi kako ne, ako ti nije teskom konkretno mi trebaju ove https://mass.rs/93311?search=ikr
TheWickerMan napisao: 04 Okt 2025, 22:11 OMP, ako ti nije hitno, doneću ti original kao što sam sebi stavljao na MultiAir.
Pa nije mi tolko bas hitno, ne znam kad dolazis?
Heinz napisao: 04 Okt 2025, 23:36 Pogledaj Tektion web shop. Mislim da je uvoznik Sanel.
Video sam ima kod njih na sajtu da se poruce. Ne znam ja dal je to stvarno da ima kopija NGK i da postoji taj problem ali tako se pisalo i pricalo a dal je jos uvek tako ne znam ali[quote=sebekkg ono ubaci ti crva ipak to nije neki nebitan deo na autu pa kao ajde moze da prodje i konez, za takve stvari treba gledati najbolje.
sebekkg napisao: 04 Okt 2025, 23:58 Može da se pogleda na daparto.de pa da se naruči preko ovih što dovoze iz nJemačke.

Dobro ne bih sad bas isao na tu varijantu da ganjam preko i placam neke postarine i komplikujem previse ako ne mora ipak moze to da se nadje i kod nas nije nesto spcificno samo treba naci od proverenog dobavljaca.
Ima kod Anuša u SU, oni su ovl. e sad odakle nabavljaju ne znam ali racnam to je neka sigurnija varijanta
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:

Post od Heinz »

Pre bih uzeo kod Tektion i Sanel nego u Mass. Jel imaju neku alternativu, Denso npr?

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

OMP napisao:
Skipper napisao: 04 Okt 2025, 22:03 Ako ti nešto znači Mass je tu u mom kraju, na 100m od mene pa mogu proveriti pakovanje kakvo je i iz koje je fabrike.
Znacilo bi mi kako ne, ako ti nije teskom konkretno mi trebaju ove https://mass.rs/93311?search=ikr
TheWickerMan napisao: 04 Okt 2025, 22:11 OMP, ako ti nije hitno, doneću ti original kao što sam sebi stavljao na MultiAir.
Heinz napisao: 04 Okt 2025, 23:36 Pogledaj Tektion web shop. Mislim da je uvoznik Sanel.
Video sam ima kod njih na sajtu da se poruce. Ne znam ja dal je to stvarno da ima kopija NGK i da postoji taj problem ali tako se pisalo i pricalo a dal je jos uvek tako ne znam ali[quote=sebekkg ono ubaci ti crva ipak to nije neki nebitan deo na autu pa kao ajde moze da prodje i konez, za takve stvari treba gledati najbolje.
sebekkg napisao: 04 Okt 2025, 23:58 Može da se pogleda na daparto.de pa da se naruči preko ovih što dovoze iz nJemačke.

Dobro ne bih sad bas isao na tu varijantu da ganjam preko i placam neke postarine i komplikujem previse ako ne mora ipak moze to da se nadje i kod nas nije nesto spcificno samo treba naci od proverenog dobavljaca.
Ima kod Anuša u SU, oni su ovl. e sad odakle nabavljaju ne znam ali racnam to je neka sigurnija varijanta
Janus je odlična varijanta. Baš su ljubazni i uvek izađu u susret.

Slika
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema

Post od TheWickerMan »

OMP napisao: 05 Okt 2025, 00:17
Danas :D pa eto me opet za Novu Godinu.
BigMazzy
Reactions:
Pridružio se: 03 Feb 2019, 10:10

Post od BigMazzy »

OMP napisao:Ima li neko ideju gde kupiti proverene NGK svecice, znam da je Mass uvoznik ali sam cuo i citao da odavno fusare sa kinezima e sad dal je to NGK fabrika u kini ili kinezi kopiraju ne znam, takodje i za nase trziste se prica da se valjaju kopije ngk kao i za druge stvari i brendove....trebaju mi iridijumske svecice kojih u radnjama uglavnom nema na stanju pa bih porucio negde ali mi je bitno da je neka firma od poverenja ako neko ima iskustva.
Kod mene bile iz Delmaxa, radile odličnoSlika

Sent from my SM-S926B using Tapatalk

Odgovori