Da, duž auto-puta kroz Makedoniju cena evrodizela je 68.5 denara što mu dođe oko 130 dinara i pumpe su mahom Makpetrol i Octa, Lukoil je samo u Kumanovu, a Shell ima u Đevđeliji. Simptomatično je da je evrodizel gotovo 50% jeftiniji nego kod nas, i naravno kao u svakoj normalnoj državi dizel je jeftiniji od benzina. A čak je i u Grčkoj jeftinije gorivo nego kod nas, što se ne sećam da je bilo u skorijoj istoriji. Zanimljivo da i Grci masovno dolaze da sipaju gorivo u Makedoniju.
Gledam cene metana i plina u Makedoniji i kad se pogleda procentualno (metan je oko 115 dinara, a plin oko 85 dinara) metan i plin su neznatno jeftiniji nego kod nas i nije tolika drastična razlika u ceni kao za benzin i naftu. Elem iako je od Nove godine navodno krenula primena famozne akcize na metan cena je trenutno niža nego pre uvođenja iste i stoji zakucana na 130 dinara iako se cena ostalih goriva menjala!
Gasili su se automobili bez serva, komšija je vozio Golfa 2 i u cugu pređe po 10-tak km sa ugašenim motorom. Sad mana toga je da se kočnice više troše na taj način, i moguće gušenje saobraćaja. Bio sam čak i u autobusu koji se na svakoj nizbrdici se kotrljao na leru, pa makar bila i najmanja nizbrdica.
Ja sam se vozio sa likom koji pre svake jače krivine, raskrsnice izbacuje auto iz brzine. Odgovor na pitanje zašto to radi je da tako auto troši manje goriva
Ja se i dalje vozim sa takvim likom koji nizbrdo vozi u leru i ako je semafor blizu itd, auto još i ubrzava, pa se nabada kočnica i tako te radosti....