Slovenija
- Gaginh0
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
- Garaža: Nemam garažu :(
Re: Slovenija
Recept napravljen po uzoru na vojvođansku krempitu. Pametnom dosta.
- carov2
- Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
- Garaža: Audi A4
- Kontakt:
Nisam očekivao da čika Ljubitelj tako brzo vrati loptu u teren...
Sve u svemu, pratim temu...
Sent from my CPH2581 using Tapatalk
Sve u svemu, pratim temu...
Sent from my CPH2581 using Tapatalk
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Re: Novi Sad-Slovenija
Sertifikat je resertifikovan do juna 2026. po ISO normama. Postoji i servisni prirucnik za krempite, koji se izdaje na zahtev korisnika krempite. Dostupan u stampanoj i online formi. Neoriginalne krempite su svuda okolo, ali one staju dosta povoljnijih 5.5 eura, one ne poseduju sertifikat, te je njihovo koriscenje rizicno (nemaju atest), na svoju odgovornost. Takodje, elektro brod koji prevozi do ostrva je imao sertifikat, ali je na njemu zabranjeno koriscenje nesertifikovanih krempita.ljubitelj napisao: 12 Okt 2025, 20:39Koliko si platio hotelski sertifikat originalnosti na salveti?dragvorl napisao: 12 Okt 2025, 16:36Eto, stigao i ja do te cuvene bledske kremsnite. Nije jos stigla do 14 eura. Veliki pozdrav cika ljubitelju.ljubitelj napisao: 22 Sep 2022, 19:45 Znači probao si Blejsku krem(pitu) šnitu....pre nekoliko godina i ja probao po 14evra i razočarao se.
Vredi 1 evro a i to je mnogo, sasvim prosečna. Dobro salveta tog hotela je 13 evra![]()
A krempitu prave bosanski kuvari...![]()
Meni Bled nije nešto posebno ostavio utisak, neka druga mesta u Sloveniji su mi bila puno prijatnija za boravak.
Doduše bio sam samo 1 dan na Bledu, više u prolazu ka Triglav nacionalnom parku.
Ps.:
Akcija, casa vina sa kremnom rezinom 8.80.
Nisi komplet originalne krem šnite uzeo![]()

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
Covek je poludeo kad sam ga pitao da li je karta povratna. Tako da ga nisam zamarao time.

Sad gledam ovih 16 € pa da pitam... 16 € po osobi ili? Za kočiju je bilo 50 €, ali nas je bilo 6 (4 odrasle osobe i 2 male djece... )dragvorl napisao:Brodicem voznja 16e.
- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
15e je po osobi povratna, za dete je 8, to je elektro brod koji ide po redu voznje. Kad sam pitao gospodina za kormilom da li je cena za povratnu kartu, silno se toboz uvredio, i poceo da mi drzi predavanja kako je ovo organizovana zemlja, itd, itd. Klasican balkanski bullshit. Mozda je bio i pod uticajem nekih supstanci. Voznja sa brodicem gde veslaju je 20e po osobi i ceka se dok se ne napuni pa onda krece.

Organizirana pljačka turista, a ne "organizovana" zemlja, nestvarno koliko u SLO naplaćuju te atrakcije, npr. Postojnska jama... dođe ti da uzmeš kredit... neka me demantira netko tko misli drukčije.
-
- Pridružio se: 12 Sep 2017, 14:29
Cene na takvim lokacijama se formiraju tako da budu faktor regulacije broja turista, dakle ne želimo gužvu a treba nam održivost. I to je jedini ispravan način.
Sent from my SM-G973F using Tapatalk
Sent from my SM-G973F using Tapatalk
To moze da formira samo drzava kroz porez a ne kompanije. A ako formira monopol to nema veze sa odrzivoscu nego sa korupcijom...
Npr u Amsterdamu je voznja preko jezera (veceg) (povratna) oko 4 eur plus bicikl ako hoces negde da sidjes...
Npr u Amsterdamu je voznja preko jezera (veceg) (povratna) oko 4 eur plus bicikl ako hoces negde da sidjes...
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
I ti si našao primer, pa bar u Amstedamu imaš turističke brodiće koji isto deru koji bi bili pandan ovoga, to što pominješ je verovatno deo gradskog prevoza. Vozio sam se takvim feribotom, kreće negde kod centralne stanice, ne znam da li na to misliš.
Inače Beograd bi mogao da ima smislen rečni prevoz tog tipa.
Inače Beograd bi mogao da ima smislen rečni prevoz tog tipa.
Kako smislen? Jedino da dovozi ljude u Galeriju.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Feribot je besplatan - i ako ti je neko to naplatio zeznuo te je
A 45min do 1,5h obilazak Amsterdama kanalima je od 12 do 20 eur u zavisnosti od rute. Dao sam primer jezera posto je lakse za poredjenje.
https://www.amsterdam.nl/verkeer-vervoe ... ponten-ij/

https://www.amsterdam.nl/verkeer-vervoe ... ponten-ij/
- Prikačeni fajlovi
-
- kaart_ijveren.jpg (62.91 KiB) Pogledano 106 puta
@milekmilek
Razumijem na što mislis, ali mislim da nije to radi toga u ovom slucaju.
Npr. obilazak Bazilike sv.Marka u Veneciji bio bi bar 500 € idući tom logikom, a ne cca 15 € koliko se sjećam , ima primjera unedogled (dovoljno je vidjeti one kolone što čekaju za kupiti kartu pa onda za ulaz)
Vaporeto je isto jeftiniji od ove vožnje jezerom, a nisu puni bez obzira na broj turista.
Razumijem na što mislis, ali mislim da nije to radi toga u ovom slucaju.
Npr. obilazak Bazilike sv.Marka u Veneciji bio bi bar 500 € idući tom logikom, a ne cca 15 € koliko se sjećam , ima primjera unedogled (dovoljno je vidjeti one kolone što čekaju za kupiti kartu pa onda za ulaz)
Vaporeto je isto jeftiniji od ove vožnje jezerom, a nisu puni bez obzira na broj turista.