Pretpostavio sam to, nego sam mislio da će generalno biti gužvi. Svakako bih išao na EU kolonu.Dzoni_m napisao: 13 Okt 2025, 20:27Tebe ne kaci EES. Ne primenjuje se za one koji imaju regulisan boravak. Idi u EU kolonu.TheWickerMan napisao: 13 Okt 2025, 19:46 E super onda, ja ću 18.tog nazad preko Mađarske tako da neće biti gužve
Dobro veče
- TheWickerMan
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
- Garaža: AR Stelvio Estrema
Re: Dobro veče
Absolutno se slazem.DukeNS napisao: 12 Okt 2025, 22:02
Onda klirens potpuno gubi smisao. A ovo bi trebalo da je povišen auto…
Jel putovao neko ovih dana u EU kako je pocela polako primena ovog EES sistema? Treba sledece nedelje do Italije kolima pa da se pripremim 

Cro prelaz valjda radi sa tim sistemom samo 2h dnevno do novembra. Ako te ne ubode taj momenat testiranja, prolaziš kao i do sad.
Meni samo nije jasno po kom zakonu su oni dobili pravo da fizički očitavaju otiske stranim državljanima bez dokaza o bilo kakvom počinjenom krivičnom delu. Ne znam za vas ali meni je ovo više nego strašno, a vidim da se niko ne buni. Izgleda da su nas lepo indoktrinirali sa koronom.
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
Imaš otisak i u pasošu, njega čitaju bez problema godinama. 

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

Znam da ima i to je za dokument ali kad sme policija da ti očita otiske sa ruke, samo ako se sumnja na nešto. Jer ti otisci u pasošu treba da budu garant od strane policijske uprave matične države. Ovo je kaubojština koja nastavlja lepim tempom ka 1984.
Pa niko te ne tera da ideš u tu mrsku EU. Njihova pravila. A mi smo rešili da ne budemo njihov deo.
Inače, mislim da je za HR 2 sata po smeni i to u skladu sa stanjem na granici.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Inače, mislim da je za HR 2 sata po smeni i to u skladu sa stanjem na granici.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Gora procedura je za UK i SAD, pa opet ljudi idu tamo. Problematično je jedino što će čekanje na granici da se produži.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

- kragujevac
- Pridružio se: 16 Jul 2016, 08:46
- Garaža: Jaguar XF 4.2 V8 (NA)
Meni je to uvodjenje EES (i kasnije ETIAS) sasvim OK. Zašto bi npr. USA od 2009. i Kanada od 2016 imale ESTA a EU da nema nikakav sistem za registraciju? E sad, možemo da diskutujemo zašto tako nešto nije funkcionisalo 2015te kad je gomila maltene bez dokumenata upala u EU ali ajdsad, valjda su iz toga nešto naučili.
Btw. deca su nam bila početkom ove godine u USA i "procedura" na aerodromu je kraća nego online ispunjavanje ESTA formulara.
Btw. deca su nam bila početkom ove godine u USA i "procedura" na aerodromu je kraća nego online ispunjavanje ESTA formulara.
Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Ljuba Moljac
U slobodarskon dubajiu ti na aerodromu skeniraju zenicu a ne otisak prsta.
Svakako se moram prijaviti online i platiti 20€, kacila me smena ili ne?
Sent from my SM-S938B using Tapatalk
Sent from my SM-S938B using Tapatalk
To je sledeća faza, nema sad prijave i plaćanja.
- kragujevac
- Pridružio se: 16 Jul 2016, 08:46
- Garaža: Jaguar XF 4.2 V8 (NA)
ETIAS treba da bude uveden u četvrtom kvartalu 2026. godine, ako opet ne budu nešto pomerali kao i do sada.
Od tog momenta će da košta i ta registracija važi onda tri godine (ili do isteka pasoša ako mu je važnost kraća od tri godine).
Od tog momenta će da košta i ta registracija važi onda tri godine (ili do isteka pasoša ako mu je važnost kraća od tri godine).
Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Ljuba Moljac
I EES važi 3 godine ili do isteka putne isprave.