Dobro veče
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Re: Dobro veče
Malo je ljudi doslo koji nemaju neke pare, ozbiljne su sume u pitanju koje su potrebne na mesecnom nivou, narocito ako se ne radi. Sirotinjo i Bogu si teska, vazilo je uvek.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Prošao prvi put EES na aerodromu Skavsta u Švedskoj. To je mali low cost aerodrom. Nema poseban aparat već se obavlja kod carinika. Samo slikanje i uzimanje otisaka je trajalo 30-tak sekundi, dosta više vremena oduzme priča gde ideš, daj povratnu kartu, daj dokaz smeštaja... Taj deo je isto dugo trajao i ranije. Usporenje dolazi od toga što kad putuje grupa (a to je bila većina - porodice i prijatelji koji putuju zajedno) i dalje samo jedan odgovara na ova pitanja ali sad za svakog imaš i slikanje i otiske. I dalje lupaju pečate, prvo prelistaju pasoš, pa i to pojede neko vreme.
Pošto smo išli četvorica trojici je Wiz dao karte blizu izlaza a ja sam prvi put u životu doplatio da budem blizu njima da što pre izađemo iz aviona. Odokativno mi se čini da su oni zadnji ostali da čekaju sat vremena iako su 4 šaltera radila.
Sve u svemu jeste sporije ali ne drastično, jer je na aerodromima to već išlo sporo. Gore će biti na drumskim prelazima.
Pošto smo išli četvorica trojici je Wiz dao karte blizu izlaza a ja sam prvi put u životu doplatio da budem blizu njima da što pre izađemo iz aviona. Odokativno mi se čini da su oni zadnji ostali da čekaju sat vremena iako su 4 šaltera radila.
Sve u svemu jeste sporije ali ne drastično, jer je na aerodromima to već išlo sporo. Gore će biti na drumskim prelazima.
- TheWickerMan
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
- Garaža: AR Stelvio Estrema
Ja sam jutros prešao na Horgošu ali srećom još Mađari nisu počeli da kontrolišu.
- carov2
- Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
- Garaža: Audi A4
- Kontakt:
Meni bi veća sreća bila da to "obavim" sada, kada nije strašna gužva. Mada je Horgoš uvek kritičan.
Sent from my CPH2581 using Tapatalk
- grujicd
Nema tu neke sreće, jer ionako zavisiš od onih ispred, tebi može da bude minut kraće. A i dalje će da te snimaju. Evo videću sad u povratku, trebala bi da bude samo kamera a ne i otisci.
Sto vise ljudi odradi u ne atraktivnim periodima, bice manje cimanja kad krenu praznici, odmori...
Gesendet von meinem Blauwei mit Tapatalk
Gesendet von meinem Blauwei mit Tapatalk
- carov2
- Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
- Garaža: Audi A4
- Kontakt:
Onda bolje da ne forsiramo ako kažeš da je svejednogrujicd napisao:Nema tu neke sreće, jer ionako zavisiš od onih ispred, tebi može da bude minut kraće. A i dalje će da te snimaju. Evo videću sad u povratku, trebala bi da bude samo kamera a ne i otisci.

Predviđam da će Gradina dodatno da dobije na značaju narednog leta.
- zdushan
- Pridružio se: 12 Jan 2013, 13:02
- Garaža: Škoda Superb 2.0 TDI 4x4
Ja cu opet na Maltu sredinom novembra, pa ako bog da da me ozrače 
Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Sent from my SM-S918B using Tapatalk
- grujicd
Sad u povratku iz Švedske isto su me slikali za EES ali nisu ponovo uzimali otiske prstiju jer su ih već uzeli pre par dana. Znači slikanje je svaki put, otisci ne. Inače i na izlaznim šalterima imaju skenere za otiske, pa i to rade ako nisi već u EES sistemu ili (pretpostavljam) ako je prošlo one 3 godine.
Rekao bi da je zbog toga sad sporije i kad se vraćaš iz EU, pa preporučujem raniji dolazak na aerodrom bar dok se ne uhoda sve.
Rekao bi da je zbog toga sad sporije i kad se vraćaš iz EU, pa preporučujem raniji dolazak na aerodrom bar dok se ne uhoda sve.
Dobro veče
Vracao sam se iz eu 12.10. i tad je na aerodromu bilo tih uredjaja na 7 prolaza i ja potrefim osmi na kom nije bilo i tu mi carinik broji i zagleda pecate i trazi mi rezervaciju smestaja sto mi se nikad nije desilo.
Nadam se da ce sad ta smaranja u buducnosti nestati jer ce odmah znati kolko dana si proveo.
Nadam se da ce sad ta smaranja u buducnosti nestati jer ce odmah znati kolko dana si proveo.
Bilo kod Alvirka, slikanjem povezuju sa otiscima (na izlasku).
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Ako ce raditi kao za njega, iz treceg pokusaja, superiska.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
To je bilo inscenirano.
- grujicd
Dobar video! Mi kroz školovanje ali i kulturno najviše gledamo kako je WWI tekao na našim prostorima, što je i normalno. Ovo je šira slika kako se taj rat završio.