Pa dobro, zato kazem da je preporuka za ljude koji ne znaju/nisu zainteresovani da znaju vise o autima. Ja sam imao druga u srednjoj koji je bio u fazonu gume se pumpaju tako sto odes na benzisku pumpu, roknes kompresor na max i pumpas dokle ti se cini da je ok

Desilo se i par puta dok nisam imao svoj kompresor da pumpam i ja na benziskoj i dodje lik iza mene i u fazonu jel ce to biti ok i za njegov auto.
Ali posto smo na auto forumu i tu smo u glavnom jer zelimo nesto vise da znamo o autima, onda mislim da nema razloga da ne prosirimo vidike. Ne kazem da sad svako treba biti analan i testirati auto do limita u svim mogucim situacijama i da pravi excel tabele sa svim podacima da moze da izvuce najbolju mogucu kombinaciju, ali toliko sam prosao puta da ljudi insistiraju na fabrickim podacima po svaku cenu iako i sami vide da ne pruza rezultate i ne mogu da shvate zasto. Pogotovo ljudi koji modifikuju aute pa i dalje pokusavaju iz nekog razloga da ispostuju neke fabricke preporuke koje jednostavno vise ne vaze.
Naravno ako je neko zadovoljan kako se auto ponasa i gume, ne treba da cacka, ali ako vidi da ima problem onda ne treba slepo insistirati na fabrickoj preporuci jer je vrlo lako objasniti zasto postoji problem i da iako jeste dobra startna mera, ne mora da znaci da je uvek i idealna konacna.
Za Yuga je preporuka 1.6 napred i 1.8 nazad, tako nesto je nemoguce voziti na modernoj gumi

Ja sam vozio sve moguce kombinacije (zavisi od dimenzije i proizvodjaca i sezone) od 1.9 do 2.75 bara napred i od 1.6 do 2.3 bara pozadi. I standardno 0.3-0.4 bara mekse pozadi nego napred.