Merenje prosečne brzine na auto-putu

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
BigMazzy
Reactions:
Pridružio se: 03 Feb 2019, 10:10

Re: Merenje prosečne brzine na auto-putu

Post od BigMazzy »

Izgleda da je narod željan brze voźnje i da pokaže šta im mašine mogu a nemaju gde pa čim vide neki pravac , gas patos. Zamisli imas auto koji može 200 na sat i ima 200+ks a moraš da ga voziš isto kao i onaj sa autom od 90ks zbog glupih pravila, presretača, zakona... Teško je.

Lično, hvatao me radar za prekoračenje od 1km/h, ograničenje je 50 a ja vozio 51. A opet, neretko na AP sam vozio debelo preko ograničenje i ništa. Nema tu kukanja i pravdanja, prekrsaj je prekršaj, samo je pitanje dal mentalni sklop moze i hoće sa tom činjenicom da se pomiri

Sent from my SM-S926B using Tapatalk

Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Ima narod para izgleda, i za gorivo i za kazne... :)
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Kazne za prekoračenje su uglavnom niske, sem ako se baš pretera.

Nije visina kazne argument poprilične slobode u saobraćaju, već verovatnoća da će prekršioc biti uhvaćen. Kapacitet našeg MUP da uopšte ulovi prekršaj je strašno mali.
xtrimi
Reactions:
Pridružio se: 25 Okt 2015, 12:21

Post od xtrimi »

Uglavnom

Išao sam za vikend do Bora.
Pa sam obratio pažnju na portale i snimače i da ima snimač na petlji Mali Požarevac i na petlji Umčari. Tako da to je to izgleda.

Zanimljivo mi je mišljenje da ne bi trebalo resurs od 200k EUR da se troši na jurenje i naplatu kazni od 5000rsd. Te stoga izgleda da mora prvo da se reši geopolitika i kom smeru ide Srbija a ove sitnice, saobraćaj, red kod lekara, stanje da u Istočnoj srbiji nema Neurologa to da se ostavi kada rešimo geopolitiku i verovatno Kosovo.
TO što nas je više poginulo u saobraćaju od 1990 do danas nego u svim međuratovima i to najčešće ovi nebitni likovi što ne mogu da služe vojsku od 18 do 40 i ničemu ne služe to nema veze.
Korisnikov avatar
Romanticni_Piroman
Reactions:
Pridružio se: 09 Maj 2019, 22:49
Garaža: Peugeot 508 GT 1.6

Post od Romanticni_Piroman »

Danas me je trazila policija povodom prekoracenja brzine sa DS7 negde na auto-putu, ali hteli su licno da mi dostave a nisam bio kod kuce (niti sam u zemlji), ne znam kako to funkcionise. Probacu da ih kontaktiram
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Ne dostavlja to policija, policija moze eventualno tebe da dostavi u sud :)
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Hteli da ti lično uruče naredbu suda za dovodjenje.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Romanticni_Piroman napisao: ali hteli su licno da mi dostave
Fini neki ljudi :D

Da li to znači da će prilikom sledećeg prelaska granice da te privedu, ako se ne reši nekako u međuvremenu?

Jesi li pogledao ovde: https://rnk.sipres.sud.rs ?

Послато са SM-G980F помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Ne mora da znaci. Postoje obična i tzv opšta naredba. Obična ide u PS na teritoriji prebivališta, i onda dolazi patrola da te zove. Najčešće samo kažu javite se u sud tad i tad, ti se javis, sudija ti uradi opoziv naredbe i ti je odneses u svoju PS i gotovo.

Drugi nivo je opšta naredba, ona ide na nivou mupa. Možeš da odeš da produziš pasoš i da te spakuju. Da te dignu s granice, da te zaustave bezveze saobraćajci i da te pakuju…

Opšta naredba je redja mada ima sudija koje je nerestriktivno raspisuju.

Korisnikov avatar
Romanticni_Piroman
Reactions:
Pridružio se: 09 Maj 2019, 22:49
Garaža: Peugeot 508 GT 1.6

Post od Romanticni_Piroman »

Stvarno nemam pojma, komsija je bio tu kad su dolazili, ali imam poznanika u MUP-u koji ce mi jednostavno reci sta se desava, i da li moram licno da se pojavim ili ne. U svakom slucaju ne verujem da ce biti bilo kakve drame, prekoracenje brzine je u pitanju, nista specijalno...
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Uroš S. napisao: 09 Nov 2025, 17:33 Hteli da ti lično uruče naredbu suda za dovodjenje.

Sto bi znacilo da je imao par dostava koje su bile ignore :)

Ovo za opstu naredbu, znam dobru pricu, lik bio odgovorno lice firme, i sudija neuobicajeno za tu vrstu prekrsaja (ne znam koja je al rekli da je to retka praksa) zvekne tu opstu. Covek vadio pasos preko veze u MUPu i dalji preokret mozete da pretpostavite :mrgreen:
Korisnikov avatar
Rolla
Reactions:
Pridružio se: 06 Feb 2018, 15:00

Post od Rolla »

Meni je za prekoracenje brzine doneo postar.
pedalaš
Reactions:
Pridružio se: 02 Okt 2023, 14:01

Post od pedalaš »

Pa, u pravu si. Donese poštar prvi put. Ostavi ti obaveštenje da je dolazio, da te (navodno ) nije zatekao pri pokušaju dostave i gde i u kom roku možeš da "podigneš" to pismo ( meni je u BG ostavio obaveštenje da mogu da dodjem u PS Ljig po to "pismo", koje se ticalo baš prekoračenja na auto putu ).

Eventualni problem ( zbog kog ti dolazi "narodna milicija" ) nastaje kasnije. Jer, u onom "pismu" ( koje možda nisi podigao ), piše da si u roku od 8 dana dužan da dostaviš izjavu ko je upravljao kolima pri tom prekoračenju brzine ( ali da to ne moraš da radiš ako u istom roku platiš kaznu za to prekoračenje brzine ).
Ali, ako ti to nisi uradio ( jer po "pismo" nisi ni otišao, pa se u nekom kasnijem trenutku stvorila zakonska pretpostavka da ti je ono uručeno ), tada si zakonski ušao u teren sasvim drugog prekršaja, za koji je nadležan sud ( a ne "narodna milicija" ).

Pa te onda zove sudija, da svratiš do njega. A ti ni taj put ne primiš poziv ili, kada ti ostave novo obaveštenje o prispeću pošiljke, ti opet "iskuliraš". E, posla toga sudija da nalog "narodnoj miliciji" da te dovedu. I tada ti oni danima kucaju na vrata ...
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Evo kod alvira u emisiji predstavili da ce ubuduce pozivi da se izjasnis ko je vozio stizati preko euprave. takodje moci ce da se vide svi trenutni saobracajni prekrsaji i kazne.
Korisnikov avatar
Momčilo
Reactions:
Pridružio se: 21 Mar 2020, 22:44

Post od Momčilo »

Kasno sam se ukljucio da gledam emisiju, ali izgleda ces morati overiti izjavu kod notara ko je upravljao pa to okaciti tamo na eupravu? Opet moras negde ici i placati, a do sad si isao u policijsku upravu i tamo izjavis?

Odgovori