Kamera za kola

ICE, GPS, handsfree, chip, parking senzori, auto-grafika, zatamnjena stakla, tuning/styling i ostalo
Odgovori
Korisnikov avatar
noob
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:24

Re: Kamera za kola

Post od noob »

Gledam sada BlackVue, one kreću od 22.000 pa navše, mislio sam da su skuplje. Izađu slično kao KENWOOD koje gledam da se prodaju isto u radnji. Skuplji su od Xioami koji sam uzeo i to 4K, ali sada ih nešto nema. Sada razmatram koji, i mene nervira što mora dodatno da se juri kit, pa to dođe do 30.000 lagano, vidim ove BlackVue neki modeli to imaju u sebi.

Kakvo vam je mišljenje o MIO MiVue 955WD? Ima prednju, zadnju, verovatno ne snima na parkingu ako te neko udari i treba kit i za nju da se dokupi?
Ili onaj kit služi da snima 24 sata?
https://www.bigbang.rs/auto-kamere/mio- ... nje-253243
Vazno da je tvoj auto u top stanju, gram dima ne izbacuje, kocnice guzvaju asfalt, a signalizacija svetli kao svetla stadiona.
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

Bolje onda naruči iz kine viofo rešenje koje ide preko postojećih osigurača. Ja sam uzeo i baš se dobro pokazalo. Elegantnije nego ovo i manji je uređaj. Samo podesiš prag napona za gašenje i to je to.

Sent from my SM-S928B using Tapatalk

Slika
Korisnikov avatar
AleksandarAca
Reactions:
Pridružio se: 21 Jul 2021, 14:54
Garaža: VW Tiguan 2.0TDI R-Line 4Motion, VW ID.3 Pro Performance

Post od AleksandarAca »

Pre 5 godina sam uzeo u tom momentu najskuplju prednju i zadnju Mio kameru, zajedno sa njihovim originalnim hardwire kitom. Od prvog dana to nikad nije radilo kako treba.

Dva puta sam slao na reklamaciju hardwire kit, dva puta i prednju kameru. Ni posle svih zamena i “popravki” stvar nije funkcionisala kako treba.

Na kraju sam sve prodao, batalio celu pricu i markirao Mio kao nepozeljan brend za sva vremena.

Sent from my SM-S938B using Tapatalk

Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Mio je imao dobre navigacije.
70Mai su dobre kamere.

Da ljudi ne mešaju :D

Послато са SM-G980F помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
carov2
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
Garaža: Audi A4
Kontakt:

Post od carov2 »

Mio imao bolje navigacije nego sada što imamo na telefonu.

Sent from my CPH2581 using Tapatalk

Korisnikov avatar
pankoz
Reactions:
Pridružio se: 09 Avg 2014, 21:05
Garaža: Citroen C4 Grande Picasso 1.,6 hdi , Citroen C3 1,4 hdi

Post od pankoz »

70Mai za koji mesec i biće punih 7 god kako radi na Picassu.
Pu pu da je ne ureknem :-)

Poslato sa LYA-AL00 pomoću Tapatoka

ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Taj kit i Binga Bangu sramotno skup...pa to se napravi za 2,000din max i 2 -3 sata sa sve smišljanjem konstrukcije.

Na Aliju vidjao po 500-600 dinara gotove module, samo fali kutija.
Korisnikov avatar
Romanticni_Piroman
Reactions:
Pridružio se: 09 Maj 2019, 22:49
Garaža: Peugeot 508 GT 1.6

Post od Romanticni_Piroman »

image.jpg
image.jpg (233.52 KiB) Pogledano 786 puta
Stigla Mio kamera, odmah ide montaza pa cu okaciti neki snimak, bas me zanima kako radi u nocnim uslovima :)
Korisnikov avatar
noodles
Reactions:
Pridružio se: 21 Jun 2016, 19:54
Garaža: KIA Sportage 1.6 GDi

Post od noodles »

Taj sonijev starvis senzor je mnogo dobar, biće ti top noćni snimci. Viofo je tek od V3 modela osnovne 119 stavio sonijev senzor i noćni snimci su bili nebo i zemlja.
Sa budalama se ne isplati svađati. Prvo te spuste na svoj nivo, a onda te dotuku na iskustvo!
Korisnikov avatar
Romanticni_Piroman
Reactions:

noodles napisao: 14 Nov 2025, 14:22 Taj sonijev starvis senzor je mnogo dobar, biće ti top noćni snimci. Viofo je tek od V3 modela osnovne 119 stavio sonijev senzor i noćni snimci su bili nebo i zemlja.
Ne znam bas za "top", ali skroz OK. Izbacio sam na YT prvi test
Snimak je malo losiji od originala (editor mi je smanjio rezoluciju sa 1440p na 1080p), ali nije daleko. U sustini nista posebno, ali sasvim OK. Ocekivao sam malo vise, npr. da mogu da procitam sta pise na tablicama, ali ovo vrsi posao, tako da cu zadrzati kameru. Prijatno sam se iznenadio koliko je jednostavno sve instalirati i podesiti, aplikacija za telefon radi odlicno.
Korisnikov avatar
C=64
Reactions:
Pridružio se: 27 Apr 2020, 11:33

Post od C=64 »

@Romanticni_Piroman, jesi li upalio HDR u ovom noćnom snimku? Ako nisi, probaj aktivirati tu opciju za noćne snimke, ako je ima u podešavanjima, možda se malo smanji bljesak svjetala.
Korisnikov avatar
Romanticni_Piroman
Reactions:

C=64 napisao: 14 Nov 2025, 21:42 @Romanticni_Piroman, jesi li upalio HDR u ovom noćnom snimku? Ako nisi, probaj aktivirati tu opciju za noćne snimke, ako je ima u podešavanjima, možda se malo smanji bljesak svjetala.
Nisam dirao ta podesavanja, danas sam ovo instalirao i imao 5 minuta da se igram pre nego sto sam krenuo da vozim. Sutra cu proveriti sta ima od opcija, reklamiraju HDR tako da verovatno ima negde :)
Korisnikov avatar
noodles
Reactions:
Pridružio se: 21 Jun 2016, 19:54
Garaža: KIA Sportage 1.6 GDi

Post od noodles »

Romanticni_Piroman napisao: 14 Nov 2025, 21:01 Ne znam bas za "top", ali skroz OK. Izbacio sam na YT prvi test
Snimak je malo losiji od originala (editor mi je smanjio rezoluciju sa 1440p na 1080p), ali nije daleko. U sustini nista posebno, ali sasvim OK. Ocekivao sam malo vise, npr. da mogu da procitam sta pise na tablicama, ali ovo vrsi posao, tako da cu zadrzati kameru. Prijatno sam se iznenadio koliko je jednostavno sve instalirati i podesiti, aplikacija za telefon radi odlicno.
Ja sam mislio da te noćni snimci pre svega zanimaju u uslovima gradske vožnje, auto ispred tebe, auto ti dolazi u susret, ulična rasveta, bilbordi, zgrade i sl :)
A ti šibaš 120 na sat, nigde nikoga :))
Šalim se, igraj se sa HDR-om, neko je već pomenuo. Viofo ima i nešto što zovu WDR. I jedno i drugo kada se uključi, noćni snimci su bolji.
Takođe, uvek drži maksimalnu rezoluciju. Neko npr na Viofo spusti na 1080p a podesi 60fps, što je greška. Uvek max rezolucija.
Evo iskopao sam od drugara neki stari test snimak sa Viofo V3 noćni drajv, bez cpl filtera čini mi se:

Sa budalama se ne isplati svađati. Prvo te spuste na svoj nivo, a onda te dotuku na iskustvo!
Korisnikov avatar
Dare4x4
Reactions:
Pridružio se: 22 Avg 2014, 17:00

Post od Dare4x4 »

Zbog čega misliš da je greška snimati u 1080p 60 ?
Ja sam u početku malo eksperimentisao i učinilo mi se da je na 1440p30 lošije. Na 1080p60 u svakom trenutku kada pauziram video može se očitati tablica, čak i na velikim brzinama, dok na 1440p30 je razmazano i ne može se pročitati. Pričam za Viofo a119.
Korisnikov avatar
noob
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:24

Post od noob »

60fps je bolje za kretanje, pogotovo brže. 60 sličica je bolje od 30 sličica.
Vazno da je tvoj auto u top stanju, gram dima ne izbacuje, kocnice guzvaju asfalt, a signalizacija svetli kao svetla stadiona.
Odgovori