Sređivanje manjih ulubljenja na karoseriji
Re: Sređivanje manjih ulubljenja na karoseriji
Imam ja olupano krilo na Astri G, ali onako nije bas malo, to je jedno 10 cm precnik....
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Problem je sto ove sipke rade na polugu, npr provuce se kroz otvor zadnjeg fara pa se tako ispravlja zadnja polustranica, ne moze na goli panel
Sipke nisu za gole panele kad imas go panel njega je lako ispraviti sa zadnje strane a i veca ostecenja se rade drugacije sipke su za sitna ulubljenja i finalno peglanje grubo se radi drugim alatima
Probao ja razne lepkove i nadjoh neki koji je solidno dobar, dal bese iz woby-ja tako da radi posao
Na kolima je to krilo prednje...Grujic napisao: 10 Jan 2025, 16:20 Problem je sto ove sipke rade na polugu, npr provuce se kroz otvor zadnjeg fara pa se tako ispravlja zadnja polustranica, ne moze na goli panel
- Grujic
- Moderator
Isti princip, ove sipke za to koriste tako sto skinu potkrilo, oslone na gumu i tako masiraju, pa kuckaju pa u krug... Ona lampa na pruge je tu zakon jer bas lepo prikazuje talase
Ove sipke svakako moraju imati polugu...
Ima taj zanat mnogo finesa i nije bas tako prosto, al ja cu se igram
Ima taj zanat mnogo finesa i nije bas tako prosto, al ja cu se igram
sipke su najdelotvornije za vrata jer mozes da ih zavuces izmedju kedera prozora ili kroz rupe na boku vrata, takodje i kod zadnjeg krila gde preko stopke imas pristup, mahom se u te svrhe i koriste za ostale elemente karoserije nisu toliko bitne. Lampa je bas bitna ali prvo treba nauciti osnove peglanja da bi se doslo do lampe i finesa
https://www.facebook.com/share/p/1AiZreU4W6/

Ima li neko preporuku gde srediti ovo oštećenje haube? Bitno mi je da mogu da prođem tehnički i što jeftinije, hvala.
Ima li neko preporuku gde srediti ovo oštećenje haube? Bitno mi je da mogu da prođem tehnički i što jeftinije, hvala.
Sta mislis jel mozemo nesto da napravimo sa ovim krilom?Grujic napisao: 10 Jan 2025, 18:35 Isti princip, ove sipke za to koriste tako sto skinu potkrilo, oslone na gumu i tako masiraju, pa kuckaju pa u krug... Ona lampa na pruge je tu zakon jer bas lepo prikazuje talase
Ima taj zanat mnogo finesa i nije bas tako prosto, al ja cu se igram![]()

Hocu vec dugo da ga kupim, ali nigde da ga nadjem u boji....
Nije problem ni da skinem ovaj ako ce to pomoci, boja nije ostecena.
- Grujic
- Moderator
Mozemo da se poigramo. Ja se do sada nisam naterao da vezbam
Bas ne treba skidati. Ovi alati su za fiksirano krilo i da se masira polugom o oslonac, u ovom slucaju gumu, potkrilo treba maknuti.
Bas ne treba skidati. Ovi alati su za fiksirano krilo i da se masira polugom o oslonac, u ovom slucaju gumu, potkrilo treba maknuti.
Mislim da potkrilo moze da se lako otkaci, bar tu taj deo oko ostecenja.
Imam garazu, pa ako hoces mozemo da probamo nesto da napravimo, nismo ograniceni sa vremenskim prilikama.
Imam garazu, pa ako hoces mozemo da probamo nesto da napravimo, nismo ograniceni sa vremenskim prilikama.
Kakva su iskustva sa ispravljanjem prednjeg dela haube tamo gde je dupli lim (ojačanje odozdo)? Preporuka za limara?
Tesko bez skidanja ojacanja ili da se otvaraju rupe na ojacanjima ako ih vec nema pa kroz njih ovim iglama, to su najnezgodnija mesta za peglanje ali moze da se uradi sigurno samo ako neko hoce da se pozabavi time
terao bi ja to kod limara u veliki (možda je i mali, ko će ga znati) mokri lug, on bi vrv imao neku foru
pritom mi je svojevremeno dobro ispravio krilo koje sam nabo u saobraćajni znak na parkingu
ali se nije proslavio farbanjem, skinuo je poklopac rezervoara da kupi boju koja je potom posle par meseci prilično požutela
to bi baš bilo loše na haubi
pritom mi je svojevremeno dobro ispravio krilo koje sam nabo u saobraćajni znak na parkingu
ali se nije proslavio farbanjem, skinuo je poklopac rezervoara da kupi boju koja je potom posle par meseci prilično požutela
to bi baš bilo loše na haubi
Ne znam sta je tu moglo da se desi, vrv nesto sa lakom ako je farbano baza lak, sama baza ne bi trebalo da pormeni nijansu a lak moze ali ipak treba vremena ne tako brzo, da je omasena nijansa to bi se odmah primetilo kao i da se desila neka reakcija neslaganja podloge i boje ili baze i boje.
ma to je neka više(2?) komponentna sedef bela, kapiram da to mora ovlašćeni servis farbar koji ima pristup kodovima
ali dobro zabole me, videću sa njim šta kaže
ali dobro zabole me, videću sa njim šta kaže