Italijanski ambasador na HN Strip festivalu je zvanicno najavio ulazak CG u EU 2028. godine (mi smo gosti festivala inace svake godine).
Hrvatska
Re: Hrvatska
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
- DukeNS
- Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
- Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07
propeler napisao: 08 Sep 2025, 11:49 Sve ove tekstove koje čitam kod nas na portalima kako je "sezona pukla kod susjeda" ne znam ko to piše, niđe veze.
Ja sam bio u Dalmaciji od 15.07. do 15.08. i definitivno se osetilo da je sezona daleko slabija nego ranije. E sad, da li se nakon toga zagužvalo, to ne znam, ali ne može se reći da nisam bio u špicu...
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Ja bio na Krku, mislim da je jul bio. Prepuno sigurno nije bilo. Sta vise dosta restorana poluprazno ili prazno, za rucak smo bili mi i jos jedna porodica u restoranu sa 20-30 stolova, doduse taj je bio skuplji, ali svejedno. Sta vise jedan restoran prsutana isto tako, jos i gazda prica, doslo mu da place, pazar 300 eura. Ali su zato odvalili cenu prsuta 60 eura, a u Sloveniji smo pazarili skoro upola cene u prsutani. Sisanje samo tako. Lepo obnovljen apartman sa jednom spavacom 120 nocenje.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- propeler
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 12:28
- Garaža: Honda CRV 1.6 i-DTEC mk4
Restorani i ležaljke su poluprazni ali su zato plaže, šetališta, parkinzi i prodavnice puni. Ima mnogo ljudi ali piju pivo na plaži iz Konzuma i ručaju/večeraju u apartmanu. Cene u nekom OK a la carte restoranu/konobi iste kao i u Subotičkom Boss-u (koji se smatra najskupljim u SU) što ne znači da je jeftino ali je prihvatljivo obzirom da si na moru a ne kući (u stvari kod nas je skupo obzirom da su iste cene a ambijent neuporediv
).
Civic EG3 - ex, Prelude BB9 - ex, Civic VTI - ex, Celica TS - ex, Civic Type R - ex, Civic Type S - ex, CRV mk4 - now
Skoro smo išli na neko proputovanje po austriji/češkoj i najbolju hranu što smo jeli je bila u povratku u bossu u SU 
Nisam siguran gde smestiti pitanje pa ajde da probam ovde.
Da li neko ima iskustva kako je trenutno na granicama sa hrvatskom?
Ideja je da odemo na jedan vikend za advent ali to naravno ne dolazi u obzir ako se ceka na granicama više od sat vremena svakako. Po pričama koje kruže čeka se debelo preko toga, ali to može biti i rekla kazala.
Da li neko ima iskustva kako je trenutno na granicama sa hrvatskom?
Ideja je da odemo na jedan vikend za advent ali to naravno ne dolazi u obzir ako se ceka na granicama više od sat vremena svakako. Po pričama koje kruže čeka se debelo preko toga, ali to može biti i rekla kazala.
Pre neke dve nedelje prošao kao drugi-treći auto na Batrovcima. Danas i sutra mogu biti gužve, jer je dobar deo u Hrvatskoj spajao juče sa današnjim praznikom što ne rade, pa će nagrnuti dosta. Sem toga, ne bi trebalo biti gužvi, barem naredne tipa 3 nedelje, a Advent ti kreće od 29.11. tako da možeš da uhvatiš pre NG gužvi.
Имам једно потпитање...
Mislio sam za drugi advent, znaci 05.12 i plašim se da ce već početi ludilo....plus naravno ova nova pravila i početak primene što je svakako očekivani haos.
Poslednja izmena od Kass u 18 Nov 2025, 11:35, izmenjeno 1 put ukupno.
Mislim da si miran bar do trećeg što se tiče gužvi, mada nikad se ne zna.
Имам једно потпитање...
Ja ti mogu odgovoriti kakvo je bilo stanje pre dve i tri nedelje, prelazio sam tada na Batrovce, do 11h pre podne radili su EES registacije, posle toga su pustali sve redovnim postupkom.
Oba puta sam isao petkom i zakacilo me cekanje u kolonama do tih 11h. Prvi put sam cekao nekih 45min na ulazak u Hr, bio sam neki 4-5 pred kontrolu kada su poceli da pustaju sve regularno tako da nisam prosao proceduru registracije. U suprotnom smeru (izlazak iz Hr) bilo je nesto manje kola.
Drugi petak sam isao pred onaj drzavni praznik dan primirja (koji i stranci slave) i bila je duplo veca guzva (verovatno dosta ljudi krenulo na mini odmor), isto petak i otprilike isti tajming na granici, s tim da sam tada cekao 1:30h (bilo je sigurno 5-6 redova sa kolonama vozila)....i opet nisam upao u EES registraciju vec su pustili od nekih 11h po starom postupku.
Da li sam nacuo da ce svaki mesec (ili na par nedelja) produzavati po dva sata za tu EES registraciju, nisam siguran, valjda se jos uhodavaju pa zato ne rade to non stop...
U svakom slucaju, moja procena je da ce sve to biti dosta haoticno i vremenski zahtevno a narocito u terminima praznika koji dolaze jelte (mislim na drumski prelazak)...
Idem za par dan za Bugarsku pa cu videti kakva je tamo situacija.
Oba puta sam isao petkom i zakacilo me cekanje u kolonama do tih 11h. Prvi put sam cekao nekih 45min na ulazak u Hr, bio sam neki 4-5 pred kontrolu kada su poceli da pustaju sve regularno tako da nisam prosao proceduru registracije. U suprotnom smeru (izlazak iz Hr) bilo je nesto manje kola.
Drugi petak sam isao pred onaj drzavni praznik dan primirja (koji i stranci slave) i bila je duplo veca guzva (verovatno dosta ljudi krenulo na mini odmor), isto petak i otprilike isti tajming na granici, s tim da sam tada cekao 1:30h (bilo je sigurno 5-6 redova sa kolonama vozila)....i opet nisam upao u EES registraciju vec su pustili od nekih 11h po starom postupku.
Da li sam nacuo da ce svaki mesec (ili na par nedelja) produzavati po dva sata za tu EES registraciju, nisam siguran, valjda se jos uhodavaju pa zato ne rade to non stop...
U svakom slucaju, moja procena je da ce sve to biti dosta haoticno i vremenski zahtevno a narocito u terminima praznika koji dolaze jelte (mislim na drumski prelazak)...
Idem za par dan za Bugarsku pa cu videti kakva je tamo situacija.