Letnje gume

Sve vezano za gume i felne
Odgovori
Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
Kontakt:

Re: Letnje gume

Post od dag81 »

Nexen N Fera Sport, najudobnija i verovatno najppvoljnija, a odlicna
Ili dodaj malo pa uzmi Bridgestone Turanzzu 6.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Marko1787
Reactions:
Pridružio se: 19 Jul 2025, 14:16

Post od Marko1787 »

dag81 napisao: 21 Jul 2025, 11:11 Nexen N Fera Sport, najudobnija i verovatno najppvoljnija, a odlicna
Ili dodaj malo pa uzmi Bridgestone Turanzzu 6.
Hvala na brzom odgovoru.

Razmatrao sam i N fera gumu. Po testovima je ok, ali prilicno ispod hankooka. To je upravo ta dilema da li hankook s1 evo3 vredi razlike od 3-4000 rsd?

Jel imas direktno iskustvo sa njom na SUV-u?
Korisnikov avatar
Skipper
Reactions:
Pridružio se: 26 Jul 2016, 21:02
Garaža: Toyota Avensis MK3

Post od Skipper »

Continental Premium Contact 7 vs šrafovi 0:2.
To be continued next summer.
Subota
Reactions:
Pridružio se: 20 Avg 2020, 18:18

Post od Subota »

Pozdrav ljudi, potrebna mi je pomoć. Kupio sam nov auto, VW Tiguan, 2020. godište, 2.0 tdi, 150 ks, DSG, prednji pogon, dimenzija gume 235/55/r18.

Obzirom da uz njega nisam dobio letnje gume, više informativno sam pogledao cene i vidim da se kod nekih većih prodavaca za 15 - 16 hiljada rsd mogu pazariti gume kvalitetnijih proizvođača.
Npr. Pirelli Powergy Suv - 14,972 rsd, Bridgestone Turanza 6 - 16,200 rsd, Dunlop Sport response - 15,743 rsd ili Pirelli P-zero PZ4 - 15,966 rsd...

Pretpostavljam da su cene takve jer je vreme kad ljudi kupuju zimske gume, pa sam odlučio da to iskoristim i kupim letnji set. Molim vas za preporuku koje gume da uzmem (ne mora nužno neke od gore navedenih, može i neka druga preporuka).

Godišnje ukupno prelazim oko 20 hiljada km, ne vozim oštro, tokom radne nedelje gradska vožnja, vikendom u većini slučajeva magistrala ili auto put. Prvenstveno bih birao gumu koja se ne troši brzo, i koja će mi izdržati bar 4 - 5 sezona u uslovima eksploatacije koje sam naveo.
Korisnikov avatar
motorista
Reactions:
Pridružio se: 09 Avg 2020, 18:11

Post od motorista »

Ja ih ne nalazim za taj novac...

»Poverdži«, »Powergy«, je »Pirelijeva« jeftina linija sa gumama slabijih performansi. »Danlop Sport Rispons« koji se kod nas najčešće nalazi je zapravo preimenovana »Fulda Ekokontrol SUV«.

»PZ4« je odlična, najbolja od nabrojanih, prema tipu je sportska, a prema onome što sam čitao i ličnom iskustvu, »Pirelijeve« i »Bridžstonove« gume najsporije stare. Doduše, »Turanca 6« je malo više orijentisana kao eko guma u odnosu na prethodnu »T005«, koja je tipična i dobra guma turističkog tipa; zauzvrat, »6« prelazi veću kilometražu.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Ima na Ananasu svašta u toj dimenziji, ako se bude strpljiv i pametno upotrebe vaučeri može da se uštedi malo. Ili da se uzme LingLong za duplo manje para :)
Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
Kontakt:

Post od dag81 »

Pirelli PZ4, pa Turanza 6.

Subota
Reactions:

Post od Subota »

motorista napisao: 18 Nov 2025, 06:44 Ja ih ne nalazim za taj novac...

»Poverdži«, »Powergy«, je »Pirelijeva« jeftina linija sa gumama slabijih performansi. »Danlop Sport Rispons« koji se kod nas najčešće nalazi je zapravo preimenovana »Fulda Ekokontrol SUV«.

»PZ4« je odlična, najbolja od nabrojanih, prema tipu je sportska, a prema onome što sam čitao i ličnom iskustvu, »Pirelijeve« i »Bridžstonove« gume najsporije stare. Doduše, »Turanca 6« je malo više orijentisana kao eko guma u odnosu na prethodnu »T005«, koja je tipična i dobra guma turističkog tipa; zauzvrat, »6« prelazi veću kilometražu.
PZ4 je u Eurogumi, ostale u Kemoimpexu. Doduse, sad vidim da od Turanza-e ima samo dva komada na stanju, dok je Dunlop Sport Response na upit, sto ce reći da verovatno nemaju na stanju, no ove cene su navedene na sajtu.

Svakako, ako sam te dobro razumeo, PZ4 je najbolja od navedenih, pa ću razmisliti o njoj.

Ukoliko imate i neki drugi predlog, rado ću saslušati :) hvala za informacije
Subota
Reactions:

Post od Subota »

dag81 napisao: 18 Nov 2025, 08:26 Pirelli PZ4, pa Turanza 6.

Definitivno idem na PZ4. Hvala puno
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Danas videh da se novi Tiguan isporučuje na Linglongu, kao da se LL stavlja i na 500e.

Послато са SM-G980F помоћу Тапатока

Odgovori