Sređivanje manjih ulubljenja na karoseriji
Re: Sređivanje manjih ulubljenja na karoseriji
Te neke perla, sedef, ksiralik i kako ih sve zovu boje, su dvoslojne i troslojne (ne racunajuci lak) i one su zez za pravljenje a i za rad, tu je glavna fora kako ti naprave te podloge posto se u zadnji sloj ubacuju kristali i upravo oni na svetlosti prelamaju boju u odredjeni ton i od njih zavisi konacni efekat, tako ako se kod njih ne ubode lepo npr. u hladu ce boja biti super a na suncu omasena za 2 tona zavisi kako padne svetlo. Takodje su zeznute jer se kod njih vise vidi razlika stare boja i nove pa mora bas lepo da se uspricaju i okolni elementi. Prvi i drugi sloj su obicno klasicne baze bez ikakvih kristala samo u razlicitim nijansama i one daju dubinu boji a ne uticu toliko na nijansu. Postoje te sedef boje i koje su jednoslojne u jednoj bazi ima taj mix koji prelama boje na svetlosti.
Grujic napisao: 18 Nov 2025, 13:39 Mozemo da se poigramo. Ja se do sada nisam naterao da vezbam
Bas ne treba skidati. Ovi alati su za fiksirano krilo i da se masira polugom o oslonac, u ovom slucaju gumu, potkrilo treba maknuti.
Skinuo sam korubu. Probao sam malo sam da izguram, ali ja dalje od ovoga ne mogu....
Nije tako ni strasno vise kako je bilo....

Ima pomaka, kad se gleda pre i posle

Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Kad vidim raspored za sledecu nedelju mogu svratim da se malo doigramo 
Nek stoji onda koruba u gepeku, mozda moze jos bolje sa tim alatom, mada mislim da je veci problem onaj luk do tocka, ovaj gornji deo, sigurno jos moze da se doradi, ali dole je mnogo teze.....
Ja sam radio samo sa cekicem umotanim u traku i nekim drvenim stapicem, ide ali bas sporo....
PS. Ako nista izvadicu tonu djubreta iza korube, ima kilo blata....
Ja sam radio samo sa cekicem umotanim u traku i nekim drvenim stapicem, ide ali bas sporo....
PS. Ako nista izvadicu tonu djubreta iza korube, ima kilo blata....
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.