Cenkanje pri kupovini

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Re: Cenkanje pri kupovini

Post od OMP »

maniaxxx napisao: 23 Avg 2023, 17:17 .i jos napisu da daju gotovinu...ko da drugi placaju kamenjem ili sta... :think:
da, da skoro sam imao jednu takvu sms ponudu
Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
Garaža: Nemam garažu :(

Post od Gaginh0 »

Prodajem već neko vreme 16" aluminijumske original VW felne sa Conti TS830 zimskim gumama ~4,5mm šara. Znam da su gume odvožene već, ali sa kakvim gumama voze ovde - odlične su.

Krenuo sam sa cenom 150€, pa sam došao do 110€ trenutno. Dobio sam 20tak ponuda, nijedna nije bila preko 80€. Ne interesuje me koliko neko misli da taj set vredi, možda za nekoga vredi 10€, nebitno. Ali ako neko stavi cenu 150€, a ti mu nudiš 70€ i "ODMAH DOLAZIŠ PO NJIH" je u najmanju ruku nekulturno. Da poznajem nekoga ovde kome trebaju rado bi ih poklonio.

Slika

Poenta posta je da vidite da nije samo u Srbiji tako. Tastatura sve trpi...
BOJ SE OVNA, BOJ SE GOVNA, A KAD ĆU ŽIVETI?

Slika
Korisnikov avatar
elMaestro
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:07
Garaža: C2

Post od elMaestro »

Cenkanja u De ima mnogo više nego u Srb. Još se sećam jedne dobre 206-ice koju sam uzeo za 130€ na kraju, al samo zato što mi je dao alufelne uz nju, bez njih ne bi bilo trgovine. :kezo:

Btw, ništa se naši/Turci/Arapi ne cenkaju više od Nemaca.
Имам једно потпитање...
Korisnikov avatar
AleksandarAca
Reactions:
Pridružio se: 21 Jul 2021, 14:54
Garaža: VW Tiguan 2.0TDI R-Line 4Motion, VW ID.3 Pro Performance

Post od AleksandarAca »

@Gaginh0 apsolutno te razumem :D
4 letnje solidne gume 16"ice mi ostale jos iz perioda kad sam presao na AllSeason na Aroni i poceo sam od 80 i dodjoh brzo do 50 EUR. Zovu ljudi, fazon e druze ja sam iz Donjeg Mojmilova, treba mi 11 kila nafte pa ako mozes da smanjis za put itd :D Zalim sto ih nisam ostavio vulkanizeru na reciklazu...

Sent from my SM-S938B using Tapatalk

Korisnikov avatar
blaugrana
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 17:08

Post od blaugrana »

Njegovo je da proba. :)
Mozda je tebi bas u tom trenutku zena sela na grbacu u fazonu, sklanjaj te gume iz podruma. Bolje da uzmes na kraju 70, nego da poklanjas ili bacas, pa jos ti platis :)

Gesendet von meinem Blauwei mit Tapatalk

Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:

Post od Gaginh0 »

Nije problem da je cena bila od početka 110€ pa da neko nudi 80€. I pun mi je podrum guma al' nedam za 70€. Zato i kažem pre bi ih poklonio nego prodao dokonoj budali koja nema pametnija posla nego da "pokušava". Taj kome je hitno za gume ne zahebava se sa nekim oglasom koji mu odgovara.

Slika
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:
Pridružio se: 04 Feb 2012, 23:30
Garaža: tedeijevi geteijevi

Post od Milos »

Kanistu viniga ?
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Korisnikov avatar
elMaestro
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:07
Garaža: C2

Post od elMaestro »

Vas is leste prajs?
Имам једно потпитање...
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

E vidis Gagi, a neki smatraju uvredom kada se preko telefona pita "koja je zadnja" :)
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Ja sam dobio poruku:

pošto

Vratio sam 20% veću cifru nego što je napisano na oglasu. Nije se više javljao :D

Послато са SM-G980F помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:

Post od Gaginh0 »

Ja ne odgovaram na nepristojne ponude, kao što ne odgovaram ni na komentare različite vrste na FB ili Instagramu. Nemam živaca da gubim vreme sa tastatura ratnicima.

Slika
Korisnikov avatar
Boky89
Reactions:
Pridružio se: 22 Apr 2020, 23:14
Garaža: Nissan Juke Nismo Rs, Nissan Micra k13 1.2 dig-s, Nissan Primera P11, Renault twingo c06

Post od Boky89 »

Ja sam vise za to da ako prodajem nesto, stavim cenu za koliko bih to prodao i napisem u oglasu cena fix. I na takve poruke i ponude tipa jel moze upola cene ne odgovaram, lakse mi mnogo tako... 🤣 Osim ako je neko bas zainteresovan, pozove i ponudi korektnu, pribliznu cifru.
Korisnikov avatar
Momčilo
Reactions:
Pridružio se: 21 Mar 2020, 22:44

Post od Momčilo »

Ja kontam sa su to neki preprodavci, negde ce mu proci za 70€ pa on proda za 100€ i eto matematike.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
motorista
Reactions:
Pridružio se: 09 Avg 2020, 18:11

Post od motorista »

Baš neko vreme gledam alu-felne po oglasima za zimski set - imam čelične ali su zrele za sređivanje - i primećujem kako se sporo prodaju. Htedoh reći, @Gaginh0 , ove tvoje bi imale istaknutu cenu od znatno preko 100€, mada, druga krajnost, kada ljudi traže 200-300 onda to ostane na oglasu dugo, dugo... jedina mi je logika da bi te visoke cene platio neko ko naiđe slučajno, dopadnu mu se, pomisli kako se neće baviti brzom poštom, itd.
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

Ja skoro prodadoh celicen felne za punta laganica za 80e, a letos 2 seta alu felni 15ice istom coveku trebalo mu za letnji i zimski set, letnje su bile sa gumama njih sam prodao za 200 ili 220 a ove bez guma za 150, japan je u pitanju inace nije bilo cenkanja, covek samo pitao jel hoces nesto da spustis ili je fiksna cena, naravno nije nikad fiksna cena spustio sam mu 20e po setu i to je to.
Skoro mi jedan lik salje ponudu za auto koji je na oglaima 3300 nudi 2800, neka reko prijatelju cuvaj pare nije meni problem da auto stoji i naidje pravi kupac.
Ja se ne bunim za takve ponude jer ja jos bezobraznije nudem kad pogadjam kola u CH pa negde ponuda prodje negde ne, sve je to trgovina.
Odgovori