Da krenem od pocetka. Zamisao mi je bila da kupim povisen auto koji je automatik i bolje se vozi od trenutnog (1.6 atmo benz 130ks). Takodje, auto treba da bude 4x4, prvo zato sto smatram ako je povisen treba da bude 4x4, a drugo imao sam situacije na snegu gde su 4x4 limuzine prolazile (xdrive), a ja ostajao sa prednjim pogonom.
Motor bi bio benzin ili hibrid, o potrosnji ne razmisljam i nije mi neki faktor.
Logicno, krenuo sam od najjeftinijih opcija koje na papiru deluju da ispunjavaju kriterijume, Sportage i Tucson i kostaju manje od 40k. Ipak, ovi automobili ako nisu u visokom paketu opreme izgledaju siromasno i tesko bi mi bilo da dam blizu 40k za auto koji me ne odusevljava ni po jednom kriterijumu. U najvisem paketu opreme ovi automobili kostaju 43k i tada zaista izgledaju dobro.
Medjutim, za samo 2-3k vise dobija se solidan Teramar, Kodiak ili cak xc60 u basic opremi.
Ovde sada nastaje problem
Kodiak nudi prostor, ali toliki prpstor meni nije potreban. Nudi i 2.0 motor sa 204ks koji je verujem bolji od 1.6 hyu/kia
Taramar nudi isti motor, ali dizajn koji je mozda malo previse za moj ukus iako ne mislim da je ruzan. Ne nudi panoramu u toj ceni. Panorama dolazi na oko 50k.
XC60 nudi odlican motor i 0 opreme, minimalna dodatna oprema i boja koja se bira, odlazi vec na 53k.
Sto se tice finansija, lako je objasniti sebi da je 53k = 42k, samo 2 godine duze finansiranje
Tldr: auto sa vise opreme prelazi u kategoriju auta iz vise kategorije sa manje opreme sto nas dovodi do povecanja budzeta. Kako i gde stati?
Sent from my SM-S928B using Tapatalk