Vodena pumpa se verovatno zvanično ne menja dok ne procuri?
Cena servisa
Re: Cena servisa
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Pa, da, niko neće da menja dobru pumpu na 90kkm, jer zamenske nisu baš dorasle poslu.
Kolega je skoro radio veliki servis na 150kkm, Kia Ceed, rekli mu da neće da zamene, osim ako baš ne insistira, jer je i posle 150kkm sigurno bolja od zamenske.
@pedalaš Ne znam cenu pločica. Ako nađem stare račune, a da su menjane z.pločice, daću ti info (na datum zamene).
Послато са SM-G980F помоћу Тапатока
Kolega je skoro radio veliki servis na 150kkm, Kia Ceed, rekli mu da neće da zamene, osim ako baš ne insistira, jer je i posle 150kkm sigurno bolja od zamenske.
@pedalaš Ne znam cenu pločica. Ako nađem stare račune, a da su menjane z.pločice, daću ti info (na datum zamene).
Da, kontam, i Renault ima takav stav
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Sta kazete za ove cene? Da li su OK?Servis u NS. Clio 2011. godiste je u pitanju. Zamena svih kocnica sa diskovima, pozadi obloge i obrada dobosa i zamena oba cilindra pozadi. Zamena kocione tecnosti, zamena obe spone, popravka prednjeg podizaca i jos neke stavke u opisu.
- Prikačeni fajlovi
-
- Screenshot_2025-11-23-18-23-47-487_com.whatsapp.jpg (105.94 KiB) Pogledano 510 puta

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Po ovome ispade da je više električar imao posla da zameni dve ubodne sijalice nego mehaničar da pretrese ceo trap i kočnice. 
Имам једно потпитање...
- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
Nije radio prednji podizac, to je isto deo elektricarskog posla.

- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Čim sam video na računu stavku "kompujterska dijagnostika" - izgubio sam volju da proučavam račun dalje. Ko to još naplaćuje? Hajde da je dovezen auto samo da se da dijagnoza šta treba da se popravlja (bez obaveza da se ista i uradi) pa su zato naplatili vreme potrošeno za dijagnostiku - to bi bilo ok, ali ovako je to bio samo jedan od alata za popravku, kao što koriste viljuškaste ključeve ili nešto treće. Urađeno je dosta toga ali ipak previše naplaćeno (ili je to bar meni puno).
- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
I meni deluje malo jaca cena, ali ne znam sta je sada normalna cena kod nas, doduse nisam nikad ni terao auto u servis, sve sam zavrsavao sam, ali sad vise nemam vremena za tako nesto. Radni sat je u pola cene od ovlascenog.

- Gaginh0
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
- Garaža: Nemam garažu :(
Ovde u A.T.U. (lanac servisa za sve marke) je 70€ samo da ga zakači na dijagnostiku 
To su cene, 3000-5000 je zamena solja. To je najnize sto sam ja nasao.
I delovi su OK, ja sam stabilizator placao 1400 rsd, a ima i za 900. Ali ovde se nakupilo mnogo stvari, koje su sitne....
I delovi su OK, ja sam stabilizator placao 1400 rsd, a ima i za 900. Ali ovde se nakupilo mnogo stvari, koje su sitne....
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Cene delova su ok a cena za ruke nemam pojma meni deluje jaca, npr zamena kocionog ulja bas mnogo 4000din, koji je to posao majku mu, sta spada u elektronicaske radove pa kosta 4500din???
zna li neko kakva je situacija sa motorima jednog proizvođača u kolima drugog? npr 1.6 multijet u suzukiju? gde se pravi taj multijet ako je vozilo sklopljeno u mađarskoj?
posredno je povezano sa temom, tj održavanjem pošto mi jedini serviser koji uliva poverenje goran fiat sa altine a on je isključiv da se mali servis radi na godinu dana ili max 30k što mi taman radi posao jer prelazim 20-25k godišnje. on sipa shell helix mada bi više voleo kada bi mogao da se dogovorim da mi sipa ENEOS koji kupujem kada ne mogu da sačekam termin kod njega pa radim kod nekog samostalnog malog privrednika dole kod savamale.
posredno je povezano sa temom, tj održavanjem pošto mi jedini serviser koji uliva poverenje goran fiat sa altine a on je isključiv da se mali servis radi na godinu dana ili max 30k što mi taman radi posao jer prelazim 20-25k godišnje. on sipa shell helix mada bi više voleo kada bi mogao da se dogovorim da mi sipa ENEOS koji kupujem kada ne mogu da sačekam termin kod njega pa radim kod nekog samostalnog malog privrednika dole kod savamale.
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Fiatov motor stiže u fabriku kao i svaki drugi deo. Sigurno nije iz Japana, a ni iz Mađarske.
Tipujem na https://en.wikipedia.org/wiki/Pratola_Serra
Tipujem na https://en.wikipedia.org/wiki/Pratola_Serra
drugim rečima nema posebnog razloga, sem kvaliteta ulja, da se sipa ENEOS
Pa ko da je taj Eneos nesto spektakularno, ulje kao i ostala.
Sipaj bilo koje brendirano po specifikaciji, i nemas problema ako je motor ispravan.
Sipao sam Eneos, pa sam presao na ELF, bolje ulje za manje para se dobije.
Sipaj bilo koje brendirano po specifikaciji, i nemas problema ako je motor ispravan.
Sipao sam Eneos, pa sam presao na ELF, bolje ulje za manje para se dobije.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.