Dzona napisao: 24 Nov 2025, 15:01
Ako autoru teme nešto znači - ja sam pre mesec/dva obišao salone Nissan-a, Honde i Toyote, čisto zbog probe XTrail-a, CRV-a i RAV4-ke.
Jer planiramo zamenu ženomobila u budućnosti i želeo sam da se bliže upoznam (iako sam XTrail i Rav4 ranije i probao) sa modelima koji će se (i već su) krenuli da se pojavljuju polovni sa poznatom istorijom.
Elem, CRV je odličan, ali je i dosta iznad budžeta koji je ovde stavljen. Takođe očekivao sam veći auto u odnosu na XTrail, jer mi je delovao dosta robustnije (takav mu je dizajn), međutim XTrail mi je u enterijeru bolji utisak ostavio, plus je i malo praktičniji. Cenovno je bio skoro 10k eur skuplji nego li XTrail
RAV4 je sigurica, međutim i on je, kada se doda oprema da bude "pandan" Tekna opremi kod Nissan-a ipak izlazio na nešto oko 51k eur za HEV varijantu. Spolja mi je RAV4 super legao plus je motorizacija i veše nego proverena, ali mi je u enterijeru dosta lošiji utisak od Nissan-a.
XTrail mi je najjači utisak ostavio u unutrašnjosti, iako imam stariji model i vidi se da je zadržao dosta nekih stvari, ipak je novi model kvalitativno dosta dosta bolji od starog modela. Bolji mi je unutra u odnosu na RAV4, čak i u odnosu na CRV - ali se tu ograđujem samo zato što mi je u XTrail-u sve već leglo jer posedujem prethodnu generaciju.
Ipak mi je CRV druga cenovna klasa i verovatno će i kao polovna biti dosta skuplja od XTrail-a (jer ćemo mi gledati polovne primerke, nadam se uskoro).
E sad što se Kodiaq-a tiče, imam dosta iskustva sa prethodnom generacijom i nudi zaista mnogo prostora (naročito prtljažnika), međutim fokusirali smo se na hibride (jer se ženomobil dosta koristi u gradu i za zimske sportove).
Ponovo mi ćemo verovatno XTrail-a ePower 4x4 da pazarimo i on nam je za sada favorit - jer će sasvim sigurno biti dobar izbor mladih polovnjaka (2 god starih) po prihvatljioj ceni - jer je i kao nov jeftiniji). Sviđa nam se enterijer i kako funkcioniše ePower sistem - izuzetan za česte kraće gradske vožnje i pre svega jer ima dosta konkurentnu cenu. E sad eksterijer nam se i ne sviđa previše (prednji deo)...