Zimske gume - da ili ne?

Sve vezano za gume i felne
Odgovori
zigZag
Reactions:
Pridružio se: 08 Apr 2020, 15:20

Re: Zimske gume - da ili ne?

Post od zigZag »

pedja napisao: 22 Nov 2025, 15:54
zigZag napisao:
U Kemoimpexu na autoputu rade Nigerijci, ko u ovim našim košarkaškim klubovima...
Riči je iz Gane, čisto da se ne naljuti, ako čita!
u pravu su, riči izvini. nigerijac mi radi u bakalnici, prodaje jabuke i narandže.

a nije riči sam u kemoimpexu, bila su dvojica ganaca (ganaca? gancija?) kad sam bio tamo poslednji put ali riči je baš fin.
Korisnikov avatar
DukeNS
Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
Reactions:
Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07

Post od DukeNS »

nidza napisao: 23 Nov 2025, 12:18 Može lako da se desi da posle Kineza, kad se presele gde im bude jeftinije, ovde više ne bude ništa.

Fabrike koje su pogasene, ili će biti, neće niko opet otvoriti.

Slika
Korisnikov avatar
Romanticni_Piroman
Reactions:
Pridružio se: 09 Maj 2019, 22:49
Garaža: Peugeot 508 GT 1.6

Post od Romanticni_Piroman »

Данас су ми затребале зимске :D Pirelli Ice Friction се одлично показују.

Овде сам међу првима прошао, пада снег али је температура око -1, тако да је било доста клизаво. Нису још стигли да баце со јер је ово споредни пут (очигледно).

zigZag
Reactions:
Pridružio se: 08 Apr 2020, 15:20

Post od zigZag »

Slika
Bendzamin
Reactions:
Pridružio se: 24 Feb 2016, 08:38
Garaža: Audi A3 Sportback G-tron

Post od Bendzamin »

Na preporuku rođaka koji je bio poslovođa u GEA tours, gde su pre par godina svi njihovi kombiji imali zimske Triangle gume i gde su vozači doslovno svi bili oduševljeni gumama u vožnji po svim vremenskim uslovima (zimskim) odlučio sam se za da ove godine uzmem gume u dim 225/45/17 i izneću kratak utisak nakon par dana vožnje (oko 400km). Prvi utisak koji me je odusevio da je guma veoma veoma tiha, kako po gradu tako i na auto putu. U petak sam je prilično testirao po jakoj kiši koja je padala u Beogradu, kočenje, nagla promena trake, paonda u kružnom toku kod Arene na Novom Beogradu, napravio sam nekoliko brzih krugova i guma savrseno drži po mokrom! Posle toga sam nekoliko puta skoro najače kočio na pravcu gde se isto ponašala više nego dobro! Za sada moji utisci i impresije su više nego dobri i iskreno ne vidim neku razliku u odnosu na premijum gume koje sam uglavnom vozio...
Moja topla preporuka za Triangle WinterX TW401!
Korisnikov avatar
alex81
Reactions:
Pridružio se: 30 Sep 2012, 22:57
Garaža: Alfa Romeo Gulietta 1,4 Multi Air

Post od alex81 »

Триангл у тој димензији је заиста јефтин.
Баш ме занима друге сезоне каква ће бити. Верујем да су као нове сасвим добре.
kod
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 19:19

Post od kod »

Kupili smo Linglong All Season u dimenziji 195/50/15 za Ford Fiestu koja se 99% vremena vozi po gradu i predje manje od 10k km godisnje.

Guma je dobila klobuk posle 10 dana voznje po gradu. Nije bilo udara, nije bilo ivicnjaka. Osoba koja vozi ne bi me lagala - moja tasta :D

Cekam novu gumu od Kemoimpexa i da dam ovu na ekspertizu. Nisam mislio da se bavim tim ali uopste ne moze da se bilo sta uradi sa gumom kod vulkanizera, bukvalno kod duvanja izlazi klobuk. Videcemo dalje...

Inace, iskustva su pozitivna za taj auto, sada kad su nove i za voznju po gradu.

Sent from my SM-S936B using Tapatalk

Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
elMaestro
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:07
Garaža: C2

Post od elMaestro »

Demontaža letnjih i montaža i balansiranje novih zimskih 16-ica 50€, okolina Zagreba. Znači i tu smo stigli EU po cenama, ja sam prošle godine samo montažu guma na felne (doduše 17") 4800 platio (ne u Bg).

Inače, ovde konkretno je montaža, demontaža i balans 40€, skidanje i vraćanje točkova 10€.
Имам једно потпитање...
Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
Kontakt:

Post od dag81 »

Pogledaj cene servisa, Dragvorol sto je pisao za Clio pa ces videti da je tih 49ak € ok za 17inca.
Tamo je majstor uzeo 350€ za oko 2h efektivnog rada i to prostog relativno. A 17ice kad radi jedna osoba treba oko 45 min.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Odgovori