Kako to neko, gledanjem kroz prozor, moze da zna da je avion "prebrz" u sletanju? Odakle mu ideja koja je brzina za sletanje (nikada nije ista)?
Evo, imam desetine hiljada sati i jos mi nije jasno. Pa da i ja nesto naucim.
Vazduhoplovi
Re: Vazduhoplovi
To se zove osecaj za filing
Sent from my SM-S938B using Tapatalk
Sent from my SM-S938B using Tapatalk
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

https://nos.nl/artikel/2592440-software ... chtverkeerAžuriranje softvera Erbasa poremetilo međunarodni vazdušni saobraćaj nakon naglog pada
Ažuriranje softvera proizvođača aviona Erbas moglo bi dovesti do poremećaja vazdušnog saobraćaja širom sveta. Približno 6.000 aviona A320 zahteva ažuriranje kako bi se sprečio iznenadni gubitak visine, prema rečima proizvođača.
U velikoj većini slučajeva, ovo se može brzo rešiti iz kokpita na zemlji. Procenjuje se da će oko 1.000 aviona zahtevati zamenu računara u radionici, što će izazvati međunarodne nestašice i samim tim poremećaje.
Problem je otkriven nakon incidenta u DžetBlu ervejzu. Jedan od aviona te avio-kompanije bio je primoran da izvrši prinudno sletanje na Floridi krajem oktobra nakon što ga je zahvatila iznenadna i intenzivna solarna oluja.
Prema Erbasu, istraživanje je otkrilo da intenzivno sunčevo zračenje može uticati na podatke ključne za kontrolu A320, najprodavanijeg modela ovog evropskog proizvođača aviona.
Bas ozbiljna prica. Pratio sam juce sve na tviteru.
Kakvo je stanje kod nas, vidim da nema previse haosa danas? Mada sam kod Pedje procitao da je Wizz "resio" sve.
Bas kad letim u ponedeljak
Kakvo je stanje kod nas, vidim da nema previse haosa danas? Mada sam kod Pedje procitao da je Wizz "resio" sve.
Bas kad letim u ponedeljak

Gesendet von meinem Blauwei mit Tapatalk
Air Serbia avioni nisu pogodjeni, nije trebao update. Kod nekih preko 60% flote, kod nekih manje ili ne treba. Dva sata traje update softvera a kod nekih zahteva i promenu hardvera, ne oficijelno na oko 1000 aviona navodnoInzaghi napisao: 29 Nov 2025, 14:43 Bas ozbiljna prica. Pratio sam juce sve na tviteru.
Bas kad letim u ponedeljak![]()