Fabrički opozivi

Iskustva sa servisima, cene održavanja, pranje i poliranje
Odgovori
Korisnikov avatar
DukeNS
Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
Reactions:
Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07

Re: Fabrički opozivi

Post od DukeNS »

Kako proveriti koji jastuk je ugrađen u auto?
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Proveravaju u servisu.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Recall for 2.9 million Toyota, Lexus and Suzuki

2,909,801 cars of Toyota, Lexus and Suzuki are recalled because the 12.3″ screen of the digital instrument panel may be turned off at startup or while driving, increasing the risk of accident or injury.

For the problem cause is incorrect programming leading to “memory overflow”, resulting in neither vehicle speed nor warning messages and indicator lights, a combination that can directly affect driving safety.

The recall concerns 2 million Toyota GR Yaris, Highlander, Yaris Cross, Corolla, Camry, Tacoma, RAV4, C-HR, Corolla Cross and Yaris built between 21 February 2022 and 6 May 2025. The same issue affects 901,770 Lexus LBX, LM and LS with a production period of February 15, 2023 to April 18, 2025, as well as 8,031 Suzuki Across and Swace models, which were produced from October 3, 2022 to December 16, 2024.

The solution envisaged by the manufacturers involves updating the software of the electronic control unit of the digital instrument panel in authorized workshops, while the use of diagnostic equipment will show whether to replace the electronic control unit. If the previous ones fail or if the owner has already reported the problem to a delegation, the replacement of the entire instrument panel is foreseen.

Nissan recalls 390,595 Qashqai due to fuel leak and fire risk

Nissan recalls 390,595 Qashqai built between May 4, 2021 and October 17, 2024 because fuel line wear can occur due to friction, which may lead to fuel leakage and fire.

In the affected cars Nissan will check whether the fuel line shows wear. If this is small then a protective cover will be placed. If wear and tear poses a risk, then it will replace the fuel line piping.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Kass
Reactions:
Pridružio se: 23 Avg 2017, 21:59

Post od Kass »

Ima takata opet za opel, može se proveriti na https://www.opel.rs/ispitivanje-i-delovi/check-vin.html.

Ovo što piše na stranici nije tačno pošto i moja astra H ulazi u opoziv a to nije navedeno nigde, tako da je preporučljivo svakako ubaciti VIN i proveriti.
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Ide reklama na radiu da je i za Chevrolet.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Slika

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
DukeNS
Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
Reactions:
Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07

Post od DukeNS »

Dear Customer, We confirm that your vehicle is equipped with Takata airbags, but it is not included in any measure already launched. We will provide further information as soon as it is time to proceed with the recall process for your vehicle. The Takata airbags recall is being implemented according to a staggered approach, to ensure safety first and service of all customers in the fastest and most efficient way: oldest vehicles are planned to be serviced first. We will send a dedicated safety notice for your vehicle in due time, providing all instructions needed. While we are operating a continuous monitoring of the behavior of Takata airbags, you are also invited to verify again on this webpage, to retrieve the most recent information in the fastest way.

Ili je nemušto sklopljen teks ili je ovo kretenski odrađeno. Kako je moguće da u poruci iznad nalažu da se smesta prestane sa vožnjom, a kod mene je kao ok da vozim dok ne dođe red na moj auto?

p.s. @Kass , hvala za ovo!
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Ja cimam sutra servis da vidim sta kazu i koliko su upoznati sa ovim. Na kraju, bolje i da mi skinu beg.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Kass
Reactions:

Post od Kass »

Nema na čemu svakako, zato smo tu :)

Kažu da ti zakažu za sledeću nedelju termin i da otvore nalog. Onda na osnovu naloga poruče delove pa kad stigne stigne za 2-3 meseca. Ja idem u utorak.

Sva sreća pa je kabrio pa ga svakako neću voziti do marta, ali nije da su pri sebi svakako.
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Pa menjaju samo ako utvrde da su za zamenu. Nisu svi za zamenu koliko ja razumem.

Ja sam vozio Hondu u Deltu na proveru pre par godina. Zakazali termin. Došao u zakazano vreme. Oko pola sata im je trebalo ako se dobro sećam. Dobio potvrdu da je sve ok. I vozi dalje.

Sent from my 2201116SG using Tapatalk

Posetite www.garaza.rs !
Kass
Reactions:

Post od Kass »

Koliko sam ja shvatio svi su za zamenu koji se pojave na ovome, a delovi se čekaju svakako. No saznaćemo više u utorak.
Odgovori