Mobilne telekomunikacije
Re: Mobilne telekomunikacije
Ukiknulo mi 5G. Juče radilo, danas jok. A1.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Odgovor na moje pitanje o brzini 5g mreže 

Sent from my ELP-NX9 using Tapatalk

Sent from my ELP-NX9 using Tapatalk
- zdushan
- Pridružio se: 12 Jan 2013, 13:02
- Garaža: Škoda Superb 2.0 TDI 4x4
Pocetak je. Pustili su xy sajtova, pa sad ocekivano odredjeni broj padne.. uhodavanje..Heinz napisao:Ukiknulo mi 5G. Juče radilo, danas jok. A1.
Kragujevac

U Smederevu, meni na yettel-u i mts ni juce, ni danas, devojci danas na mts ima 5g
mts počeo da pušta od sinoć, yettel ima problem sa samsung uređajima.
- noodles
- Pridružio se: 21 Jun 2016, 19:54
- Garaža: KIA Sportage 1.6 GDi
Sa samsungom je globalni problem, nije u pitanju samo yettel. Problem je sa licencom. Za sad moze samo S25, stariji modeli za mesec dana.
Sa budalama se ne isplati svađati. Prvo te spuste na svoj nivo, a onda te dotuku na iskustvo!
Sve preko 5-6mS vremena odziva nije baš dobro u 5G...ovi snimci brzina su redom sa 10+mS a to je loše i skoro neupotrebljivo za ono čemu je 5G namenjen.
Vodjenje procesa (proizvodnja, industrija, medicinske operacije i slično ) u realnom vremenu.
Jitter je dosta dobar. makar nešto.
Vodjenje procesa (proizvodnja, industrija, medicinske operacije i slično ) u realnom vremenu.
Jitter je dosta dobar. makar nešto.
Kakve bre medicinske operacije 
To je možda tako navedeno u nekim marketing brošurama u teoretski zatvorenim 5g mrežama a javna komercijalna upotreba u praksi je nešto drugo.
Realno je da je i dalje ta konekcija neuporediva sa optikom, probah običan ping test i ima bar 1% packet loss na 100 pingova što je neprihvatljivo u profesionalnoj upotrebi al verovatno očekivana stvar na mobilnoj mreži.
To je možda tako navedeno u nekim marketing brošurama u teoretski zatvorenim 5g mrežama a javna komercijalna upotreba u praksi je nešto drugo.
Realno je da je i dalje ta konekcija neuporediva sa optikom, probah običan ping test i ima bar 1% packet loss na 100 pingova što je neprihvatljivo u profesionalnoj upotrebi al verovatno očekivana stvar na mobilnoj mreži.
S23 Ultra na A1 ima 5G. Imao i u GR, ne mogu da se setim za druge lokacije.noodles napisao: 03 Dec 2025, 20:06 Sa samsungom je globalni problem, nije u pitanju samo yettel. Problem je sa licencom. Za sad moze samo S25, stariji modeli za mesec dana.
- Gaginh0
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
- Garaža: Nemam garažu :(
Hteo baš da pitam, al me mrzelo da kucam, na šta se tačno misli?
Imam 5G na S23U, čini mi se, "godinama"...
Redovno operišem u realnom vremenu
Imam 5G na S23U, čini mi se, "godinama"...
Redovno operišem u realnom vremenu
Vi ste hirurg, ako se ne varam?
Ja sam čuo da na S23 Ultra mogu samo neke osnovne intervencije, treći krajnik i to je sve. Za sve ozbiljnije ili Šaomi ili Ajfon.
Имам једно потпитање...
- Gaginh0
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
- Garaža: Nemam garažu :(
Ovde za treći krajnik (u većini slučajeva) ide sprej za nos, ne operišu jer se vode time da se isti povuče do 7.-8. godine.
Ajfon to ne može i to tako baš treba da bude i to odgovara korisnicima.
Ajfon to ne može i to tako baš treba da bude i to odgovara korisnicima.
- Gazu
- Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
- Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V
Baš nešto ne bih voleo da me neko operiše oslanjajući se na bilo kakav mobilni internet.
Sa druge strane, stoji da je za 5G govoreno kako za razne tako neke stvari treba da ispadne koristan, ali ako bi bilo u pitaju nešto toliko odgovorno - sigurno ne bi trebalo da zavisi od "javnih" 5G antena.