Ne brže od života!

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
A170T
Reactions:
Pridružio se: 30 Jun 2013, 13:47

Re: Ne brže od života!

Post od A170T »

Hahahah Slika
Slika
Korisnikov avatar
Gazu
Reactions:
Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V

Post od Gazu »

Dve važne napomene. Ovo nije greška, ovo je nasilnička vožnja sa smrtnim ishodom drugog učesnika u saobraćaju! Ovde je vozač BMW-a IZAZVAO nesreću, i ne smemo ovo nazvati nesrećom da ne bi tako umanjili odgovornost onih bilmeza.

Drugo, za normalnog čoveka je i smrt druge osobe dovoljno velika kazna, ali ne sme da ostane da tome. Mi kao društvo ovakve nesreće moramo da kažnjavamo, a ako će uz tu kaznu da se on jede i iznutra - odlično. Ne da mu posle neko govori "kako bi znao da će da ti prokliza", "kud se baš tu nađe taj taksista", i slično. Čovek je bio tempirana bomba! On svoju savest nek pere ili ne pere, ali za ovo mora odgovarati.

Drugo je to što bi trebali da kažnjavaju dosledno ovakve šabane u pre nego što izazovu nesreću. Ovde kod mene neki debil noćima škripi gumama tamo posle ponoći. Tu kod Stražilovske u Cara Lazara. U još jedan jedva punoletni bilmez po danu što svoje nešto izvodi.

Sent from my Motorola Edge 50 Fusion using Tapatalk

Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:50
Garaža: Peugeot 307 1.6 HDI

Post od cozmo »

Nama su sad pisali gradjani da su ga vidjali kako divlja, cak znaju i te tablice (neko valjda zapisao). Ima jos par njih sa BMW koji divljaju, ima i neki sa Alfom.

Samo ne znamo sta raditi s time :) Jedino MUP-u da predamo, toliko se moze.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Grad je pokriven kamerama, da je neko hteo nešto da uradi već bi bilo davno rešeno.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Realno svi mozemo da pretpostavimo da se ti snimci lako zavrse ‘gde treba’.

Sent from my iPhone using Tapatalk
zarekg
Reactions:
Pridružio se: 07 Okt 2024, 22:02

Post od zarekg »

Kako vaspitavamo decu i kako se sami ponašamo, još nam je i dobro, malo nas gine. Ovakvi i slični majmuni su ona "deca" kojoj u školi niko nije smeo ništa da kaže i ako neko kaže nadobudnom roditelju kakvo mu je dete onda je to za njega smrtna uvreda jer je njegovo dete zlatno i ko šta ima da priča protiv njegovog mezimca. Uz put smo policiji oduzeli sve što smo mogli, desetkovali da ih nema ni za raspored rada, vaspitali narod farmama, grandovima i ostalim talogom "kulture", o "školstvu" da ne pričamo i sad se kao nešto pitamo zašto policija ne kažnjava? Kad stigne do policije sve je već odavno otišlo u 3 lepe. A sami smo krivi za sve što se dešava.
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

Ogradise mesto skupljanja na miseluku (gde se svako vece okupljaju ljubitelji automobila, motora)
Sa svih strana stavljene ograde da se ne moze prici. Negde cuo da snima i neka kamera za kazne ko parkira.

Screenshot_2025-12-03-17-01-13-724_com.facebook.katana-edit.jpg
Screenshot_2025-12-03-17-01-13-724_com.facebook.katana-edit.jpg (88.77 KiB) Pogledano 555 puta
Korisnikov avatar
Dare4x4
Reactions:
Pridružio se: 22 Avg 2014, 17:00

Post od Dare4x4 »

zarekg napisao: 03 Dec 2025, 17:00 Kako vaspitavamo decu i kako se sami ponašamo, još nam je i dobro, malo nas gine. Ovakvi i slični majmuni su ona "deca" kojoj u školi niko nije smeo ništa da kaže i ako neko kaže nadobudnom roditelju kakvo mu je dete onda je to za njega smrtna uvreda jer je njegovo dete zlatno i ko šta ima da priča protiv njegovog mezimca. Uz put smo policiji oduzeli sve što smo mogli, desetkovali da ih nema ni za raspored rada, vaspitali narod farmama, grandovima i ostalim talogom "kulture", o "školstvu" da ne pričamo i sad se kao nešto pitamo zašto policija ne kažnjava? Kad stigne do policije sve je već odavno otišlo u 3 lepe. A sami smo krivi za sve što se dešava.
Sve tačno od reči do reči.
Radim u školi i katastrofa je stanje i koliko smo nemoćni prema deci koja ne poštuju pravila ponašanja. Za obično smanjenje ocene iz vladanja sa primernog na vrlo dobro je tolika procedura da ti se smuči. Onda oni steknu naviku da mogu da rade šta hoće i više nema nazad.
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Darko napisao: 03 Dec 2025, 17:05 Ogradise mesto skupljanja na miseluku (gde se svako vece okupljaju ljubitelji automobila, motora)
Sa svih strana stavljene ograde da se ne moze prici. Negde cuo da snima i neka kamera za kazne ko parkira.

Screenshot_2025-12-03-17-01-13-724_com.facebook.katana-edit.jpg
Da, "ljubitelji".
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
Gazu
Reactions:

Post od Gazu »

Ja se samo ne bih složio s onim da smo za to stanje u prosveti i policiji krivi "mi". Iz svega što je i @Dare4x4 rekao, jasno je da su to stvari koje se nama nameću sa vrha. Što to sa nedisciplinom u školama, što ovo sa pandurima.

Imamo mi dovoljno pandura, ali tu su samo kad treba da bacaju vatromet na narod zajedno sa huliganima, da prave sačekuše narodu (kod DIF-a u Novom Sadu), ili nešto kasnije da se zajure na narod i bacaju CN gas na ljude.

Nismo krivi mi, krivi su oni, a mi želimo ovo stanje da se popravi.
Korisnikov avatar
srdjanyo
Reactions:
Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
Kontakt:

Post od srdjanyo »

Narod je poludeo. Pre mesec dana je nastavnik muzičke kulture u jednoj novosadskoj osnovnoj školi zapalio nečiji auto, čini mi se da je u Petrovaradinu. To je vest. Toga nije bilo "u moje vreme".
Mogu da se složim da je uvek bilo tragedija i saobraćajnih nesreća gde su ljudi u besnim kolima ili manje besnim kolima usmrtili ljude koji su normalno vozili, pešačili. Toga je uvek bilo i biće. Na 2 klika smo svi od tih arhiva, a groblja su puna. Samo tada, davno, nismo imali internet i nije bila poplava ovakvih informacija u realnom vremenu.
Uticaj interneta, kao i sadržaja koji gledamo, koji nam se nameće ili servira pa nesvesno kliknemo, je poguban. A poznati smo po temoeramentu i da volimo da se kurčimo i udaramo u grudi. Nismo mi ni Švede, ni Norvežani, a najmanje mirni Rusi...

Sent from my SM-S926B using Tapatalk

Korisnikov avatar
YUgisa
Reactions:
Pridružio se: 29 Jan 2014, 18:52
Garaža: Yugo 1.3EFI Stroker i Yugo 1.3EFI
Kontakt:

Post od YUgisa »

Ne bih se slozio da nam je sve nametnuto. Necu reci da je sve crno i belo i da nema spoljnih uticaja, ali kako sejemo, tako zanjemo. Cinjenica je da nasi ljudi vole mnogo da pricaju, a malo toga da sprovode u akciju. Nije tu skola da disciplinuje decu, skola je da ih obrazuje, roditelji su tu da disciplinuju decu.

Mene pitaju ljudi zasto nemam decu, a onda kad kazem da bi ih disciplinovao jednakom strogocom kao sto su i mene moji roditelji (pre svega cale), e onda su komentari manje vise u fazonu bolje i sto nemam decu. Iako sam ja 2 puta dobio po guzici i mislim mozda jedno 5 samara, cela strogoca se odnosila na to da su jasno postavljene granice sta se sme i sta ne sme i cela stvar se ogledala u tome da naucim samodisciplinu da sva moja dela imaju odredjene posledice. Sa druge strane moja sestra je sva u fazonu da deca ne smeju da osecaju nikakvu tezinu odrastanja do 18te godine. Brani mi da se sprdam sa njenom decom da ce imati neki "prljav" ili slabo placen posao jer imaju lose ocene jer ce ih to mentalno osakatiti, manje vise smo se slozili da ih ja necu samostalno cuvati jer sam previse strog (sa njene strane da preterujem, sa moje strane da necu da popustim) posto kod mene ne postoji da nesto treci put ponavljam... Prvi put me mozda nisi cuo, ali drugi put ima da slusas.

Ja sam auto dobio za 18 rodjedan na cinjenicu da sam bio konstantno odlican djak (ili je caci? :D ) i da sam od 13te godine odbijao da uzimam dzeparac od mojih jer to ide u budzet za auto, sto su naravno svi kritikovali kako nije validan razlog da ja dobijem takav poklon za 18ti rodjedan, dok sad isti ti ljudi pricaju kako njihova deca/unuci zavredjuju mnogo vise ne jer su bilo sta dobro uradili, nego da se ne muce trositi noge. Jadno dete, da pokvasi svoje nove patike. Normalno nalomili su telefona tokom odrastanja vise nego sto je moje izasao auto. Ja sam normalno dobio 3310 od kojih se beton lomi koji sam koristio oko 10 godina :rofl: Istina i danas imam 3310, samo drugu generaciju :kezo: Rekao bih isti auto ali samo je krov ostao isti :loool:
Being second is to be the first of the ones who loose...
Korisnikov avatar
Gazu
Reactions:

Post od Gazu »

Da malo pojasnim: u obrazovanju recimo nam je nametnuta inkuzija. Po meni, detetu bi bilo mnogo bolje da ide u specijalnu školu, nego u osnovnu školu po onim IOP-ima. To nam je nametnula država, a ne mi sami. A da li je i našoj državi nametnuo Zapad - u to ne ulazim.

Zatim, svi novi pravilnici u školi koji ograničavaju tebi mogućnost da efikasno sankcionišeš loše ponašanje je nešto što nam dolazi "odozgo", odnosno to nam država nameće. Ono da nekome trebaš dati dvojku ako zna makar neku glupost, iako ne zna da reši ni najprostiji zadatak je isto glupost koja nam je nametnuta odozgo.

Mnogo toga nam se odozgo nameće. Iako se slažem da smo za mnogo toga krivi i mi sami. Ali sad smo otišli previše u off tako što smo krenuli od bilmeza bogatih roditelja.
Korisnikov avatar
YUgisa
Reactions:
Pridružio se: 29 Jan 2014, 18:52
Garaža: Yugo 1.3EFI Stroker i Yugo 1.3EFI
Kontakt:

Post od YUgisa »

Pa ok ali iako sigurno ima nekog spoljnog uticaja, te na vrhu i dalje mi biramo. A nasi ljudi biraju ono sto njima odgovara, ne ono sto je dobro za svakoga, makar mozda malo naskodilo njima licno. Pa se vracamo na samozivost koju sam pre koju poruku spominjao. Ljudi bi pre glasali za losijeg politicara koji svasta obecava ako je to sto obecava po njihovim zeljama, nego za nekoga ko bi im rekao u oci da sledece 4 godine ce vam usrati zivot u pokusajima da dovede situaciju na normalno. Ljudi bi se borili protiv korupcije, ali ne i da oni podmazu pandura za jednom ili 2 crvene jer su zaboravili da vezu pojas. I ja ne bih izgubio dozvolu i brdo puta se natezao sa izmisljenim prekrsajima (prisetimo se cinjenice da sam dobio kaznu za crveno na raskrsnici gde ne postoji semafor) da sam prosto dao 1000din panduru.
Being second is to be the first of the ones who loose...
Korisnikov avatar
Gazu
Reactions:

Post od Gazu »

To stoji.
Odgovori