Mobilne telekomunikacije

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Re: Mobilne telekomunikacije

Post od ljubitelj »

ftj napisao: 04 Dec 2025, 13:30 Prednost je jer možeš ovde da staviš rezultate sa speedtesta, što ti je veći to je bolje.
ljubitelj napisao:
To što sam naveo nije nikakva brošura ni teorija nego već više godina u komercijalnoj upotrebi, pre svega u Aziji.
Čitave fabrike, roboti, rade preko 5G u realnom vremenu, isto tako i medicina.
Imaš na netu konkretnih primera, samo potraži.
Kažeš nije brošura i bukvalno staviš link reklamne brošure :)

Ne videsmo gde je to normalno da se vrše operacije uz pomoć 5g i po čemu je naša implementacija mreže lošija nego negde drugde(ne kažem da nije, nemam te informacije). da li je recimo u holandiji ping zaista <8 ms, to bi bilo lepo da znamo i tako te neke praktične primere a ne da slušamo apstraktne hvalospeve o azijatima.
Imaš net, znam da si veoma vešt da dodješ do svih tih informacija ako i kada poželiš.
Dao sam ti samo primer gde da gledaš čemu služi prelazak na 5G, koja je namena.
Evo opet primera https://www.ericsson.com/en/blog/2024/3 ... -age-of-5g
ukucaš u google "5G in surgery" i sam ćeš videti druge realizovane primere.

A to gde je Azija uspešno primenila internet je toliko očigledno da ne vidim nikakvu potrebu za takvim tvojim nipodaštavanjem njihovih rezultata.
Ping 8-10mS je očekivani, prosek neki. Nova napravljena mreža treba da bude bolja od proseka, bliže donjim vrednostima latencije.
Logično jer je i oprema nova i bolja od opreme prethodne proizvodne generacije (od pre 4-5 godina kada je 5G ušao široko).
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

E ok ako neko oće da ga operiše doktor preko robota na daljinu, neće biti u mogućnosti jer naš 5g nije dovoljno dobro urađen :) Iako je to po ovome bio samo proof of concept i nikad zapravo nije urađeno niti se radi u praksi al treba biti vizionar, samo meni pre zvuči kao marketing da se lakše opravda uvođenje tj. plaćanje 5g.

Hvala na komplimentu za guglanje, al poenta foruma nije da ja izguglam ili pitam robota već da onaj ko to tvrdi nešto kontroverzno to pokaže.
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Moj Redmi Note 11 Pro 5G počeo da zeza otkad su uveli ovu novinu. Često mne prebacujue na 4G i takođe prekida konekciju. Gde sam koristio ranije 5G nije bilo problema ili bar ja nisam primećivao. Dal je vreme za novi telefon ili mora mreža malo da se upegla, ne znam.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Na MTS i S23 se još nije pojavio 5g. Mada ako bude trošio bateriju kao što mi je trošio u inostranstvu, ne vidim razlog ni da se prebacujem.
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

Paket ćeš svakako plaćati više. Šalu na stranu ni ja danas nisam uspostavio 5g u centru kg na s24 ultra. Ali realno nije ni potrebno 4g šljaka kako treba.

Sent from my SM-S928B using Tapatalk

Slika
Odgovori