Akumulatori
Re: Akumulatori
Ja sam reklamirao u Kit komercu uzet (resetovao je satove pri paljenju), posle toga su mi vratili aku, navodno je ispravan na testovima.
Posle toga sam ubacio rezervni u martu, koji je star bar 7godina, posle toga nikad problem sa kolima, evo vec 9 meseci, a vise ne pali ni gresku za servo.
Dakle Proatomik, firma za zaborav, a i garancija kod Kit Komerca.
Posle toga sam ubacio rezervni u martu, koji je star bar 7godina, posle toga nikad problem sa kolima, evo vec 9 meseci, a vise ne pali ni gresku za servo.
Dakle Proatomik, firma za zaborav, a i garancija kod Kit Komerca.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Tako su i meni kao nesto merili kod Andreje, i sve kao ok. A aku naravno crkao.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- pankoz
- Pridružio se: 09 Avg 2014, 21:05
- Garaža: Citroen C4 Grande Picasso 1.,6 hdi , Citroen C3 1,4 hdi
Slično i ja prođoh kod Andreje.
Još nisu imali zamenski AGM da mi daju pa sam bio sve ukupno 2-3 dana bez mogućnosti da koristim svoj automobil.
Послато са Poco X4 GT помоћу Тапатока
Još nisu imali zamenski AGM da mi daju pa sam bio sve ukupno 2-3 dana bez mogućnosti da koristim svoj automobil.
Послато са Poco X4 GT помоћу Тапатока
На крају сам пазарио Топлу и баталио јебавање око гаранције јер су јако негативно настројени и покушавају да ти објасне да си само ти крив, а да је њихова фирма бајна и непогрешива. Јел имао неко искуства са "Топла" аку?
Ja ih imam trenutno četiri u opticaju. Dobro su se pokazali. Jedan je čak dva puta pražnjen do nule greškom vozača koji je ostavio kontakt preko noći. Taj akumulator još uvek radi normalno.
Običan model Topla 60Ah, peta godina na dizelu. Bez greške do sada.
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Crko fabricki Exide EFB u Škodi Fabiji, par meseci mu falilo do 8. rođendana.
Uzeta Topla u Felixu (dobavljač Andreja), za 10 soma, isto EFB. Exide je bio 11.5 ali se čekao sto me mrzelo.
Inače neko je pitao, Felix drzi Yuasa program. Imaju odlične vene akumulatora generalno. Uzeo sam 3-4 kom za sada i uvek su bili najpovoljniji.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Uzeta Topla u Felixu (dobavljač Andreja), za 10 soma, isto EFB. Exide je bio 11.5 ali se čekao sto me mrzelo.
Inače neko je pitao, Felix drzi Yuasa program. Imaju odlične vene akumulatora generalno. Uzeo sam 3-4 kom za sada i uvek su bili najpovoljniji.
- Gazu
- Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
- Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V
Meni se pre par nedelja zanimljiva stvar desila. Odem do auta ujutru, i samo do daske prazan akumulator. Dopunio sam ga, pa odonda bez problema. Energizer akumulator, 37 meseci garancije, a kupljen pre jedno 16 meseci.
E sad, šta li se tu desilo... Jednom davno sam skontao kako mi se radio sam upalio u dvorištu, pre jedno 4 godine. Možda i nešto drugo.
E sad, šta li se tu desilo... Jednom davno sam skontao kako mi se radio sam upalio u dvorištu, pre jedno 4 godine. Možda i nešto drugo.
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Ako je u garanciji, oteraj u radnju da se uradi test. Posle vidi da li nesto vuce struju.
Evo da se javim i ja — već više od mesec dana traje ova „igranka“. Akumulator je navodno bio na ekspertizi, gde je utvrđeno da je potpuno ispravan (dobio sam čak i izveštaje koji to potvrđuju). Nakon toga sam ga vratio u automobil, koristio manje od nedelju dana i već prvog hladnijeg dana, kada auto nisam palio 24 sata, sutradan nije mogao da upali.Djole napisao: 19 Okt 2025, 20:09 Izdala me Varta Silver posle svega 2 godine— srećom, još je u garantnom roku.Pre ove sam imao istu Vartu Silver koja je trajala skoro 6 godina bez problema, pa sam zato i ponovo uzeo istu Međutim, posle današnjeg iskustva i svega što se poslednjih godina priča o Varti, mislim da ću ipak promeniti brend. Nosim je sutra na reklamaciju – pa ćemo da vidimo kako će se završiti ova priča.
Ponovo sam ga odneo prodavcu — čovek je zaista ispao korektan i dao mi je zamenski akumulator. Sa tim zamenskim akumulatorom već dve nedelje sve funkcioniše bez ikakvog problema, što jasno pokazuje da automobil ne vuče struju i da se sasvim normalno ponaša kada je akumulator ispravan. Takođe je instrumentima provereno da ne postoji povećano pražnjenje tokom mirovanja, koje bi moglo da isprazni akumulator u tako kratkom roku.
Prodavac je, na moje insistiranje i iz svoje dobre volje, ponovo pokrenuo reklamaciju kod uvoznika, jer me u ovom procesu zaista korektno zastupa. Međutim, i dalje ne razumem kako ekspertiza može da tvrdi da je akumulator ispravan, kada se u realnim uslovima korišćenja ponaša potpuno suprotno. Zaista bih voleo da mi neko objasni kako je to moguće i kako se ovakve situacije obično rešavaju, jer je očigledno da problem postoji, dok je automobil potpuno ispravan.
Napominjem da je akumulator kupljen u Januaru 2024. godine, dakle nema ni pune dve godine korišćenja.
I don't have a short temper, I just have a quick reaction to bullshit !
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Akumulatori
To ti je “ekpertiza” u korist uvoznika, u cilju da te otkače i skinu sa vrata. Pripreti im malo inspekcijama i potencijalnom tužbom na sudu te da ćeš pritom priložiti nalaze svog veštaka. 
Pa testovi su im preblagi i neodgovaraju realnom koriscenju auta.
Ja sam isto u nekoj prepisci, jer navodno to sto je po njima ispravno, obori napon na 12.1 v posle par dana, i to probano u vise kola.
Znaci krsinu od akumulatora oni zovu ispravnim.
Moj isto zeza od kad je maltene uzet kao nov.
Ja sam isto u nekoj prepisci, jer navodno to sto je po njima ispravno, obori napon na 12.1 v posle par dana, i to probano u vise kola.
Znaci krsinu od akumulatora oni zovu ispravnim.
Moj isto zeza od kad je maltene uzet kao nov.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Djole jesi proverio potrošnju struje nakon gašenja automobila? Ukoliko ima parazitske potrošnje to je sasvim dovoljno da već načet akumulator(koji je dve godine tako po malo pražnjen) ne izdrži 24h a da zamenski koji je nov radi kako treba.
To su trebali i oni odma da ti provere kad si davao akumulator na garanciju.
To su trebali i oni odma da ti provere kad si davao akumulator na garanciju.
Ko zna od kog akumulatora su ti oni dali rezultate testova.
@ftj električar je proverio bukvalno sve što je moguće i ništa neuobičajeno nije pronađeno. Ništa novo nije ugrađivano u automobil od potrošača, tako da ni sa te strane nema razloga za sumnju. Prošle zime sam već isto problem — čim je zahladnelo, auto je jedva palio ali je palio. Od samog početka korišćenja ovaj akumulator se čudno ponašao, a sada je situacija već postala ozbiljna.
Izgleda da ne voli zimu, namenjen je da radi leti samo
Izgleda da ne voli zimu, namenjen je da radi leti samo
I don't have a short temper, I just have a quick reaction to bullshit !