Elektronska naplata putarine

Stanje na putevima, registracija, osiguranje i druge informacije
Odgovori
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Re: Elektronska naplata putarine

Post od trojanac »

Jok, ja to nisam popunio. Na doukentima koji su mi poslati stavljen je RS 9Customer ID koji mi je dodeljen.

Sent from my 2201116SG using Tapatalk

Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Markoni
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:47

Re: Dobro veče

Post od Markoni »

Meni su tražili da tu upišem JMBG. Doduše to je bilo pre 3 i po godine, možda su nešto menjali.

Sent from my 2306EPN60G using Tapatalk

ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

PIB, služi za povrat PDVa (VAT na engleskom znači PDV na srpskom).
Ako si fizičko lice ne popunjava se.
Korisnikov avatar
Markoni
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:47

Post od Markoni »

Pa znam ja šta je VAT, nisam retard, kažem šta mi je traženo da upišem.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

+1
Mislim da smo svi sa foruma upisivali JMBG u polje VAT i proslo je bez problema.

Sent from my iPhone using Tapatalk
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Markoni napisao: 10 Dec 2025, 21:47 Pa znam ja šta je VAT, nisam retard, kažem šta mi je traženo da upišem.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk
Или је то беше матични број?
Moj odgovor se odnosio na postavljeno pitanje, tvoj post je uleteo u medjuvremenu.
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Kontakt:

Post od trojanac »

Grci su pokzali šta je poslovnost. Uvek na usluzi, za svako pitanje i podpitanje, rešavanje problema. Čak su me zvali kad je nastao problem prilikom komunikacije sa kurirom.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Poskupljuju u GR malo na nekim autoputevima.

https://www.keeptalkinggreece.com/2025/ ... jan1-2026/

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Korisnikov avatar
maximus66
Reactions:
Pridružio se: 11 Okt 2022, 16:07
Garaža: Audi A4 B9

Post od maximus66 »

Za Italiju preporuka Telepass uređaj, cena od 33,40€ je od Palmanove do Como Grandate gore prema CH..nekih 400km.

Slika

Slika
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Šta je potrebno za kupovinu i koja je cena?

Korisnikov avatar
maximus66
Reactions:
Pridružio se: 11 Okt 2022, 16:07
Garaža: Audi A4 B9

Post od maximus66 »

Ja sam moj uzeo preko Amazona, na adresu u CH mislim da je bio nešto oko 25-26€ tada...
Za registraciju i aktivaciju može i adresa u Srbiji, za povezivanje se mora prijaviti kreditna kartica, debitne ne mogu.
Prilikom registracije skinu sa nje 15€ odmah za aktivaciju. Postoje i neki tag uređaji koji važe i za Francusku, Španiju,
Portugal i Hrvatsku mislim...ali meni je ovaj bio dovoljan za kroz Italiju do Švajcarske.
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Kontakt:

Post od trojanac »

Službena web stranica novog elektroničkog sustava naplate cestarine Crolibertas od danas je javno dostupna na adresi www.crolibertas.hr, priopćile su Hrvatske autoceste (HAC). Stranica je osmišljena kao centralno mjesto za informiranje korisnika o svim aspektima uvođenja i funkcioniranja sustava.

Na njoj su trenutačno objavljene sve dostupne informacije o sustavu, uključujući osnovne značajke i tehničke pojedinosti.

Sadržaj je dostupan na hrvatskom i engleskom jeziku, a redovito će se ažurirati kako bi javnost imala pravovremene i točne informacije o tijeku projekta. Cilj je, kako se navodi, korisnicima osigurati jednostavniji prelazak na novi sustav.

U sklopu priprema za uvođenje novog sustava naplate cestarine, u tijeku je postavljanje portala naplate cestarine.

Portali predstavljaju ključni infrastrukturni element novog elektroničkog sustava naplate. Na njima je oprema za automatsku detekciju i identifikaciju vozila, uključujući kamere, senzore i komunikacijske module, te omogućuje naplatu cestarine bez zaustavljanja vozila, čime se povećava protočnost prometa i smanjuju gužve.

U tijeku su radovi na postavljanju portala na dionicama autoceste A3 na područje Sisačko-moslavačke županije te autocesta A4 na području Međimurske županije i A11 na području Zagrebačke županije.

Nakon završetka ovih radova, postavljanje portala nastavlja se na autocesti A4 na području Zagrebačke i Varaždinske županije; A3 u Vukovarsko-srijemskoj županiji i A5 u Brodsko-posavskoj i Osječko-baranjskoj županiji.

Tijekom ove godine planira se završetak svih radova na 212 portala i pripadajućoj opremi koja je sastavni dio novog sustava, kažu u HAC-u. Novi sustav naplate cestarine s kojim naplatne kućice odlaze u povijest, trebao bi biti operativan početkom ožujka 2027. godine.

Novi sustav predviđa slobodan protok vozila bez zaustavljanja zbog plaćanja cestarine, omogućava prolazak bez zaustavljanja i pri brzinama do 130 km na sat.

Počiva na dvjema tehnologijama – ENC uređaju u vozilu i automatskom očitavanju registarskih pločica putem kamera.

Elektronički sustav za naplatu cestarine (ESNC) uključivat će prijavu registarske oznake i valjanog sredstva plaćanja – obvezno za laka vozila do 3,5 tona. Teška vozila morat će koristiti ENC i automatsko očitavanje registarskih pločica.

Uključenje u ESNC moći će se obaviti putem jedinstvenog nacionalnog web prodajnog mjesta, mobilne aplikacije, drugih digitalnih servisa te na namjenskim stazama za brzo uključenje. Moći će se provesti i u prodajnim uredima upravitelja autocesta ili na drugim prodajnim mjestima trećih osoba koje imaju ugovor sa subjektima za naplatu cestarine.

Nakon što se novi sustav uvede, neko vrijeme postojat će još naplatne kućice na ulazima na autocestu, iako u njima neće biti ljudi, ni rampe pored njih.

https://www.jutarnji.hr/autoklub/aktual ... j-15666644
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Kontakt:

Post od trojanac »

Nadam se da smi mi sa tagovima mirni.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Gazu
Reactions:
Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V

Post od Gazu »

Jel ima sad da se kupi nosač za tag?

Jedno vreme je bilo u Avio pumpu recimo (za Novi Sad govorim), i tamo sam i ja kupio jedan. E sad, pređoh u druga kola - o čemu ću već pisati, al nisam uspeo da prebacim nosač za tag iz jednog auta u drugi. Uhvatio se bio prilično dobro, i na kraju mi se polomio.😶

Imam doduše i nosač od grčkog taga, ali on kao da mi nije identičan - kao da se naš tag malko teže nakačinje na njihov, kao da je nešto tešnje za delić milimetra... U kranjem slučaju, imam nosač od tog grčkog.

EDIT: Brže nego što mi je trebalo ovde da pitam, nazvao sam Avia pumpu - kažu da imaju.😅 Nisam baš mislio da će mi se tako brzo javiti na telefon.😁
Korisnikov avatar
zdushan
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2013, 13:02
Garaža: Škoda Superb 2.0 TDI 4x4

Post od zdushan »

Isti su nosaci potpuno, naš i Grčki. Ja ga koristim za oba Taga, grčki mi je na kolima..

Odgovori