Računari
Re: Одг: Računari
Pa ne bih predlagao 17 vec 15.4-6 ali rekao je da nosi na more da gleda filmove. Tada mu i treba.
Послато са GT-N7000 користећи Тапаток 2
-
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
Re: Računari
Ne mogu da skinem kuler. Odsrafio sam nekako srafove ali su nozice bukvalno nabijene u rupice od ploce i nema sanse da ih izvucem. Sta da radim ?
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Ja imam 17,3", vec godinama. Koliko je samo terena obisao sa mnom....
Doduse, tada su i baterije bile u drugoj tehnologiji radjene, a samim tim i slabije, pogotovo za toliki ekran. Ipak, ova baterija se dosta dugo drzala, iako sam je maltretirao. Cak je neko vreme radio i kao desktop u kancelariji, prikacen na struju, ali nisam vadio bateriju. Koliko sam je ubijao, dobro je da sada uopste i drzi.
Zasto 17"? Pa, komotniji za rad, full tastatura, a pogotovo jer mi je (kao sto rekoh) neko vreme sluzio i kao desktop. Ja bih se verovatno opet drzao sedamnaestice, jer sam navikao i razlika u velicini/tezini mi i ne igra ulogu, pogotovo kada ga otvorim i radim kao covek
Isti mi djavo, kad vec vucem torbu, da li je malo manji i laksi. Ionako se vozi u gepeku, ne trazi hrane ni vode.
Svakako, neka 14ica ili 15ica su OK, kada ih prikacite na monitor + ostale periferije, ali je za mene laptop pre svega mobilan uredjaj. Ne bih ga maltretirao u kucnoj upotrebi, jer je zamena komponenata vrlo cupava stvar. Desktop je jeftinije resenje i lakse za odrzavanje. Sa druge strane, sklopis lap, stavis pod misku i paljba, svi podaci su tu sa tobom. Sve ima prednosti i mane.
---------
Da sam u Stevinoj kozi, verovatno bih prisrafio neki mali nettop racunar na (vec naruceni) monitor u ordinaciji, stavio bezicne periferije i milina.
U CG bi stavio jeftiniji racunar (mozda i neki polovan) i monitor. Sve zajedno bi izaslo kao laptop.
Ako bas mora laptop, mislim da njemu razlika 15/17 ne igra ulogu, po pitanju kabastosti, a 17 moze biti samo plus za gledanje filmova.
Svakako je zgodno imati sto manji racunar, koji moze zadovoljiti zahteve, pogotovo ako se puno krecete, sto ovde nije slucaj.
Doduse, tada su i baterije bile u drugoj tehnologiji radjene, a samim tim i slabije, pogotovo za toliki ekran. Ipak, ova baterija se dosta dugo drzala, iako sam je maltretirao. Cak je neko vreme radio i kao desktop u kancelariji, prikacen na struju, ali nisam vadio bateriju. Koliko sam je ubijao, dobro je da sada uopste i drzi.
Zasto 17"? Pa, komotniji za rad, full tastatura, a pogotovo jer mi je (kao sto rekoh) neko vreme sluzio i kao desktop. Ja bih se verovatno opet drzao sedamnaestice, jer sam navikao i razlika u velicini/tezini mi i ne igra ulogu, pogotovo kada ga otvorim i radim kao covek

Svakako, neka 14ica ili 15ica su OK, kada ih prikacite na monitor + ostale periferije, ali je za mene laptop pre svega mobilan uredjaj. Ne bih ga maltretirao u kucnoj upotrebi, jer je zamena komponenata vrlo cupava stvar. Desktop je jeftinije resenje i lakse za odrzavanje. Sa druge strane, sklopis lap, stavis pod misku i paljba, svi podaci su tu sa tobom. Sve ima prednosti i mane.
---------
Da sam u Stevinoj kozi, verovatno bih prisrafio neki mali nettop racunar na (vec naruceni) monitor u ordinaciji, stavio bezicne periferije i milina.
U CG bi stavio jeftiniji racunar (mozda i neki polovan) i monitor. Sve zajedno bi izaslo kao laptop.
Ako bas mora laptop, mislim da njemu razlika 15/17 ne igra ulogu, po pitanju kabastosti, a 17 moze biti samo plus za gledanje filmova.
Svakako je zgodno imati sto manji racunar, koji moze zadovoljiti zahteve, pogotovo ako se puno krecete, sto ovde nije slucaj.
Re: Одг: Računari
Skini plocu celu pa sa donje strane su ti lakse pristupacne nozice. Ali prvo probaj ovako. Ako imas box kuler 775 onda ona 4 srafa odvij i izvuci ih gore za onih 1-2 cm koliko moze onda ako nisi zagrwjao pastu uzmi fen i zagrej malo podnozje procesora da otpusti. Onda samo povuci svaki sraf pojedinacno i to je to. Ako ne nadji na yt guide ili how to.
Kod Intelovih fabričkih kulera se te plastične nožice rašire kada uđu u rupu, cilj upravo i jeste da drže čvrsto. Moraš ih skupiti klještima da bi mogle da prođu nazad.Ogi napisao:Ne mogu da skinem kuler. Odsrafio sam nekako srafove ali su nozice bukvalno nabijene u rupice od ploce i nema sanse da ih izvucem. Sta da radim ?
Ђенерал Јанковић
-
- Banned
Uspeo sam da skinem kuler ali sada ne mogu da izvadim proc jer onu sigurnosnu kukicu ne mogu da pomerim ni za milimetar, kao da je zapekla!!!
Misliš na polugu ZIF podnožja za procesor? Ona se prvo malo pomeri na stranu, jer je drži osigurač. Tek onda može da se povuče.
Ђенерал Јанковић
-
- Banned
Uspeo sam, sada kada izvadim proc, gde smem da ga drzim i gde da ga pipam? Nesto sam na netu nasao da mora da se stavi u antistaticku kutiju?!
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Ako nekome treba komp, ovo mi deluje kao odlicna ponuda:
-Monitor 18,5" ( u garanciji )
-Zvucnici BlueBerry 2.1 ( istekla garancija )
-tastatura i mis ( poklon )
-Ploca Gigabyte, FX unlocked,socket AM3+ ( u garanciji )
-Memorija 2x4Gb,sto znaci 8Gb,Eliksir DDR3 na 1600MHz ( u garanciji )
-Procesor AMD Phenom II x2 545 na 3.0GHz ( u garanciji )
-Graficka karta nVidia GT 220,Leadtek-ova ( istekla garancija )
-Hard disc Segate 500Gb ( istekla garancija )
-Optika-rezac,Samsung ( u garanciji )
-Kuciste sa napajanjem od 500W ( istekla garancija )
-Xilence pipe kuler na procesoru ( istekla garancija )
-Kuleri 2x120mm na kucistu napred i nazad,hard disc kuler 80mm.
Cena skromnih 400e
Prodaje ga neki lik sa Opel foruma jer pali iz zemlje..
Kaze da moze zamena za lap top..
-Monitor 18,5" ( u garanciji )
-Zvucnici BlueBerry 2.1 ( istekla garancija )
-tastatura i mis ( poklon )
-Ploca Gigabyte, FX unlocked,socket AM3+ ( u garanciji )
-Memorija 2x4Gb,sto znaci 8Gb,Eliksir DDR3 na 1600MHz ( u garanciji )
-Procesor AMD Phenom II x2 545 na 3.0GHz ( u garanciji )
-Graficka karta nVidia GT 220,Leadtek-ova ( istekla garancija )
-Hard disc Segate 500Gb ( istekla garancija )
-Optika-rezac,Samsung ( u garanciji )
-Kuciste sa napajanjem od 500W ( istekla garancija )
-Xilence pipe kuler na procesoru ( istekla garancija )
-Kuleri 2x120mm na kucistu napred i nazad,hard disc kuler 80mm.
Cena skromnih 400e
Prodaje ga neki lik sa Opel foruma jer pali iz zemlje..
Kaze da moze zamena za lap top..
Brzine idu u H-a !!!

-
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
- Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL
Previse je to para za tu konfu...
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
nemam pojma, al dobija se i monitor.. pa je delovalo kao ok ponuda
Brzine idu u H-a !!!

- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Ogi, drži ga slobodno gde ti je volja, samo pazi da ne iskriviš neku iglicu.
Što se laptopa za Stevu tiče, na njemu je da odluči, ali stojim i dalje iza toga da mu nije potrebno ništa veće od 15.6". Što se tiče konfiguracije, gledaj sledeće:
- Procesor - Pentium Dual Core (oznake B950, B960 ili B970) ili Intel Core i3/i5
- Memorija radna (DDR3) - minimum 4GB, a kasnije možeš dokupiti i nadograditi sa još 2 ili 4GB jer je trenutno DDR3 memorija jeftina pa to treba iskoristiti
- Hard disk - po tvojoj proceni, zavisno šta planiraš da držiš na njemu, uglavnom se nude sa 500GB što je ok sasvim, a uvek možeš povezati eksterni hard disk ako bude potrebe
- USB - da imaš najmanje 3 USB porta, od toga bar jedan da bude USB 3.0
Računaj oko 400-450e za jednu dobru konfiguraciju. Što se tiče proizvođača, nema nikakvih pravila više. Asus je trenutno broj 1 po prodaji, a i po nekim listama pouzdanosti, mada je to sve relativno. Toshiba ima prednost "No matter what! garancije, ali čujem da su servisi punu Toshiba laptopova. Kolega je uzeo HP Pavilion pre manje od godinu dana i crkla mu tastatura, pregrejao se jer je loše rešeno hlađenje. Kad jedan HP tako nešto dozvoli onda mogu misliti šta rade drugi. Uzeo bi u obzir još jedino Lenovo, a Acer, Samsung i slične bi zaobišao.
Neki konkretan predlog:
http://www.gigatronshop.com/laptop_racu ... -1cl-18534
http://www.gigatronshop.com/laptop_racu ... 3536-19754
http://www.gigatronshop.com/laptop_racu ... x469-19696
Što se laptopa za Stevu tiče, na njemu je da odluči, ali stojim i dalje iza toga da mu nije potrebno ništa veće od 15.6". Što se tiče konfiguracije, gledaj sledeće:
- Procesor - Pentium Dual Core (oznake B950, B960 ili B970) ili Intel Core i3/i5
- Memorija radna (DDR3) - minimum 4GB, a kasnije možeš dokupiti i nadograditi sa još 2 ili 4GB jer je trenutno DDR3 memorija jeftina pa to treba iskoristiti
- Hard disk - po tvojoj proceni, zavisno šta planiraš da držiš na njemu, uglavnom se nude sa 500GB što je ok sasvim, a uvek možeš povezati eksterni hard disk ako bude potrebe
- USB - da imaš najmanje 3 USB porta, od toga bar jedan da bude USB 3.0
Računaj oko 400-450e za jednu dobru konfiguraciju. Što se tiče proizvođača, nema nikakvih pravila više. Asus je trenutno broj 1 po prodaji, a i po nekim listama pouzdanosti, mada je to sve relativno. Toshiba ima prednost "No matter what! garancije, ali čujem da su servisi punu Toshiba laptopova. Kolega je uzeo HP Pavilion pre manje od godinu dana i crkla mu tastatura, pregrejao se jer je loše rešeno hlađenje. Kad jedan HP tako nešto dozvoli onda mogu misliti šta rade drugi. Uzeo bi u obzir još jedino Lenovo, a Acer, Samsung i slične bi zaobišao.
Neki konkretan predlog:
http://www.gigatronshop.com/laptop_racu ... -1cl-18534
http://www.gigatronshop.com/laptop_racu ... 3536-19754
http://www.gigatronshop.com/laptop_racu ... x469-19696
Posetite www.garaza.rs !
-
- Banned
Matori, intel je u pitanju, mislim da nema iglice. Ok, znaci nije to toliko osetljivo...
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
U pravu si. Meni se dešavalo da se pokrive te iglice pa imam strah od toga. 

Posetite www.garaza.rs !
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Trojke, i ako se iskrivi koja, može da se ispravi.