Prvo smo imali Fiat Punto benzinac 2003. god., koji smo kupili od prijatelja. Posle saobraćajke smo kao privremenu varijantu opet od prijatelja uzeli Fiat Stilo 1,9 jtd 115KS koji sad vozimo i koji se još nekako drži iako je takođe 2003. godište sa 390000km na satu. Privremeno se spletom okolnosti oteglo na dve godine i sad nam stvarno treba mlađi auto.
Živimo u Novom Sadu ali muž 4 puta nedeljno putuje na posao u selo kod Rume, pa je situacija da 'leba ne mora biti, ali auto mora biti ispravan jer alternativnog prevoza nema. S obzirom na dosadašnje iskustvo
Benzinac i ne preosetljiv jer vozimo prvenstveno po gradu, preko Venca i seoskih puteva, ali se zaputimo često i u BG i okolne gradove. Međutim, prelazimo max 8-10 hiljada km godišnje. Prostor i izgled nije presudan, obavezno je samo petoro vrata i da klima ne pravi problem, sa tim smo se baš istraumirali poslednjih godina. Muž bi voleo i da je auto startniji.
E da, brat mi je rekao da izbegavam Francuze i motore sa tri cilindra.
S obzirom na to šta sad vozim, čitava ova poruka mi deluje malo blesavo. Ali poenta je da smo nekako došli do nešto novca i ko zna kad ćemo opet, tako da nam je ovo prilično velika i bitna investicija.
Dve stvari koje bih volela da čujem od vas: koji biste mi auto preporučili na osnovu vaših iskustava i gde i kako konkretno mogu da proverim auto? Na oglasima tražim uglavnom nešto bliže nama i da je auto kupljen u Srbiji da bi bar kilometraža bila koliko-toliko realna.