Polovan auto gde šta i kako za 6 hiljada

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Re: Polovan auto gde šta i kako za 6 hiljada

Post od dragvorl »

Ovaj mali Renault 1.2 turbo ide sasvim korektno, a ipak ima sanse da se nadje sa normalnom kilometrazom. Obrati paznju da ce biti sigurno dodatnih ulaganja, pa iznos treba adekvatno pojacati za tu sumu.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
Piros
Reactions:
Pridružio se: 13 Mar 2012, 18:00

Post od Piros »

Ali i taj 1.2tce treba naći da je dobar, nije baš na nekom glasu kao dobar motor, barem po diskusijama na RFS-u. Da li je problem samo turbina, iskreno nisam baš mnogo ispratio, ali znam po komentarima tipa " nesrećni 1.2 tce..." Ja sam ga baš kratko probao i meni se svideo, doduše bio je nov auto
Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
Garaža: Nemam garažu :(

Post od Gaginh0 »

Bilo bi super kad bi uspeli nekog turbo benzinca da kupite, ipak Venac i to. Ali ako ste sa Puntom bili zadovoljni onda cete i sa nekim 1.4 obicnim benzincem takođe biti zadovoljni. Možda baš taj Clio tce ili neki VW/Škoda 1.2 tsi ali da je zamenjen lanac, pošto je onaj sa kaišem i dalje dosta skup i redak. Možda čak i Opel Astra J sa onim turbo benzincem. Fiat Tipo i 500L su isto lepa i pouzdana auta.

Trocilindraš nemojte ni da gledate.
BOJ SE OVNA, BOJ SE GOVNA, A KAD ĆU ŽIVETI?

Slika
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

Fiat 500l 1.4 ili 1.4 turbo, odlicni i pouzdani motori, licno bih pre izabrao turbo, takodje i grande punto ili fiat tipo ako se uklapaju u budzet, realno sa fiatom nema skupih kvarova i delova, pouzdani automobili a svaki majstor ih dobro poznaje.

Japanci svi atmosferski motori su manje vise odlicni tu se samo svodi prica na to sta vam se svidja i da li se uklapa u budzet, moja preporuka mazda 3 BL sa 1.6 benzincem za do 6k eura ima da se proberu dobri primerci, dobar, komforan, pouzdan auto.

1.2 turbo kod renoa je dobar ali onaj sa 101 konjskom snagom, kasnije serije sa 115-116 konja su se losije pokazale, takodje dobar je i 1.6 atmosferac sa 100 i 110 konja.

Kod opela bih gledao samo 1.6 atmosferski motor iako mnogi hvale 1.4 turbo ja bih ga ipak izbegao jer ih je mnogo sa problemima pucanja glave ili dihtunga glave.
Kitkat
Reactions:
Pridružio se: 20 Okt 2025, 19:15

Post od Kitkat »

Ovako nešto? https://www.polovniautomobili.com/auto- ... 0_pl1_plv0

I ovo je atmosferac pa je verovatno trom na tu veličinu, ali opet bolje nego 70ks. :D Zato su oglasi puni 1.0 motora.

Je li realno da čovek traži 8500 evra za Fiat koji ima preko 200 hiljada km? https://www.polovniautomobili.com/auto- ... 0_pl1_plv0
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Taj Tipo je dobar auto, oteraj ga u neki dobar servis na pregled pre kupovine.
Uglavnom vas ocekuje dosipanje ulja u taj 1.4 motor, ali to i nije neki bitan problem ,samo pojacana paznja.
Kad je teško - Bax !
pedalaš
Reactions:
Pridružio se: 02 Okt 2023, 14:01

Post od pedalaš »

Gaginh0 napisao: 24 Dec 2025, 09:12 Bilo bi super kad bi uspeli nekog turbo benzinca da kupite, ipak Venac i to. Ali ako ste sa Puntom bili zadovoljni onda cete i sa nekim 1.4 obicnim benzincem takođe biti zadovoljni. Možda baš taj Clio tce ili neki VW/Škoda 1.2 tsi ali da je zamenjen lanac, pošto je onaj sa kaišem i dalje dosta skup i redak. Možda čak i Opel Astra J sa onim turbo benzincem. Fiat Tipo i 500L su isto lepa i pouzdana auta.

Trocilindraš nemojte ni da gledate.
Uz dužno poštovanje, taj 1,2 TSI sa lancem ne bih ni na poklon, dok onaj 1,2 TSI posle njega, sa zupčastim kaišem, bih rado kupio ( kao što bih rado uzeo i kasniji 3-cilindrični 1,0 TSI ).
Drugar je na 1,2 TSI iz 2010. ( sa lancem ), koga je kupio novog, pet narednih godina svake godine menjao ceo set razvoda ( lanac, lančanike i zatezač). To nije normalno kakvo je to bilo smeće od lanca, lančanika i zatezača.
Odgovori