Polovan auto gde šta i kako za 6 hiljada

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Korisnikov avatar
blaugrana
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 17:08

Re: Polovan auto gde šta i kako za 6 hiljada

Post od blaugrana »

Neka toyota

Gesendet von meinem Blauwei mit Tapatalk

Korisnikov avatar
mironiko
Reactions:
Pridružio se: 05 Jan 2017, 10:46
Garaža: Subaru Forester e-Boxer Basic 2024. + Škoda Fabia 1.2 HTP 2004.
Kontakt:

Post od mironiko »

Gaginh0 napisao:
mironiko napisao: 24 Dec 2025, 11:21 http://www.polovniautomobili.com/auto-o ... ford-focus

Koliko znam, ovaj 1.0 se dobro pokazao. Takođe, iako ne volim te naknadne multimedije, ovde deluje sve po PS-u.

Mala kilometraža, izgleda očuvano, turbak, C segment.

Sent from my Pixel 8 using Tapatalk
Kaiš u ulju, ta kilometraža mu je zadnji trzaj... :naughty:
Stvarno? Zar nije bilo nekih izveštaja sa raznih stranih foruma da (taj i onaj od 125ks) dobace i do 300, 400kkm..?

Sent from my Pixel 8 using Tapatalk

Astra >> Lambo
Korisnikov avatar
Piros
Reactions:
Pridružio se: 13 Mar 2012, 18:00

Post od Piros »

OMP napisao: 24 Dec 2025, 12:23 Zato sam i rekao uvek bih pre 1.4 turbo kod fiata, trosi isto ko taj atmo a neuporedivo se lepse vozi i bolje ide
Slažem se, mnogo bolja opcija 1.4 turbo . U 500L se baš oseća da ide mnogo lakše sa tim motorom, a potrošnja možda i manja na otvorenom putu.
pedalaš napisao: 24 Dec 2025, 11:04
Uz dužno poštovanje, taj 1,2 TSI sa lancem ne bih ni na poklon, dok onaj 1,2 TSI posle njega, sa zupčastim kaišem, bih rado kupio ( kao što bih rado uzeo i kasniji 3-cilindrični 1,0 TSI ).
Drugar je na 1,2 TSI iz 2010. ( sa lancem ), koga je kupio novog, pet narednih godina svake godine menjao ceo set razvoda ( lanac, lančanike i zatezač). To nije normalno kakvo je to bilo smeće od lanca, lančanika i zatezača.
Generalno se slažem, ali eto vozio drugarov Yeti iz 2012 godine, auto prešao pravih 280000km i bio zapanjen kako lepo ide i generalno bez problema. On je 2x menjao lanac i kaže da bi uskoro trebao ponovo da se menja preventivno. Zamenio i čuvenu podlošku na turbini , još uvek njegova turbina nije išla na remont. Doduše on je stvarno dobar primer kako neko održava auto.
Što se tiče ovog 1.0tsi motora, ćerka ga ima u Seatu Aroni i taj motor mnogo lepo radi i baš malo troši
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Piros napisao: 24 Dec 2025, 09:08 Ali i taj 1.2tce treba naći da je dobar, nije baš na nekom glasu kao dobar motor, barem po diskusijama na RFS-u. Da li je problem samo turbina, iskreno nisam baš mnogo ispratio, ali znam po komentarima tipa " nesrećni 1.2 tce..." Ja sam ga baš kratko probao i meni se svideo, doduše bio je nov auto
Taj tce D4FT nije isti motor kao moderniji. Isto je 1.2 ali nema veze jedan sa drugim. Motor je pouzdan i razvoj starog 1.4 16v koji postoji u paleti jako dugo.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
BigMazzy
Reactions:
Pridružio se: 03 Feb 2019, 10:10

Post od BigMazzy »

Kitkat napisao:Ovako nešto? https://www.polovniautomobili.com/auto- ... 0_pl1_plv0

I ovo je atmosferac pa je verovatno trom na tu veličinu, ali opet bolje nego 70ks. :D Zato su oglasi puni 1.0 motora.

Je li realno da čovek traži 8500 evra za Fiat koji ima preko 200 hiljada km? https://www.polovniautomobili.com/auto- ... 0_pl1_plv0
Da, realno je za taj fiat 1.4 turbo. Taj ce preci jos tiliko bez problema.

Sent from my SM-S926B using Tapatalk

Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

AKo zelite auto sa sto manje problema, i sto manje troskova, obican Punto/ Grande/ Tipo ce vam zavrsiti posao.
Gledajte neki od prvog vlasnika uzet u Srbiji.
Atmo motori 1.2 i 1.4 FIRE, su vec sasvim afirmisani, da su dobar kvalitet i imaju dugotrajnost

Mada u obzir moze da vam udju i drugi modeli, slicnih atmo benz motora, Clio, Astra H, Megan, Auris, Focus....

Ali ja bi se drzao prvog kriterijuma kupljen ovde, ispod 100k na satu, prvi vlasnik.

Imam 3 vremesna auta, atmo benzinca, ali sa malom kilometrazom, najbezbrizniji sam sa FIAT Puntom, njega odrzavati je kao odrzavati skuter.
Ni Opel, ni Toyota se ne kvare, ali kad riknu ipak su to znacajnije cifre za popravak, a imaju i sitemske probleme, koji su poskupi da se rese.
Kad je teško - Bax !
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od dragvorl »

Ako im snaga motora bas nije problem onda je Punto ili Tipo ok. Kad ukljuci klimu taj auto je mrtvo puvalo. Ako je to manje bitno onda je ok izbor.
SlikaSlika
Kitkat
Reactions:
Pridružio se: 20 Okt 2025, 19:15

Post od Kitkat »

dragvorl napisao: 24 Dec 2025, 13:42 Ako im snaga motora bas nije problem onda je Punto ili Tipo ok. Kad ukljuci klimu taj auto je mrtvo puvalo. Ako je to manje bitno onda je ok izbor.
Jasno mi je to. U suštini mi je bitno da može pod klimom da se popne na Venac :D a svakako se može otići u taj Dunav Auto i probati vozilo.
Kitkat
Reactions:

Post od Kitkat »

BigMazzy napisao: 24 Dec 2025, 12:48
Kitkat napisao:Ovako nešto? https://www.polovniautomobili.com/auto- ... 0_pl1_plv0

I ovo je atmosferac pa je verovatno trom na tu veličinu, ali opet bolje nego 70ks. :D Zato su oglasi puni 1.0 motora.

Je li realno da čovek traži 8500 evra za Fiat koji ima preko 200 hiljada km? https://www.polovniautomobili.com/auto- ... 0_pl1_plv0
Da, realno je za taj fiat 1.4 turbo. Taj ce preci jos tiliko bez problema.

Sent from my SM-S926B using Tapatalk
Ako je prava kilometraža. Deluje da jeste zbog starosti auta. Tu je onda ona čuvena dilema, uzeti auto koji je prošao 200 hiljada kilometara po EU putevima ili neki sa ispod 100 hiljada km koji je vožen po Srbiji.
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:

Post od Bax »

Meni tu nema dileme, uvek je najbolja kupovina prvi proveren vlasnik, mala kilometraza. To iz uvoza se dovlace krpez automobili, kojima se mota kilomtraza, sklapaju od vise komada, i slicne horor price.... Naravno ima izuzetaka, ali mahom kad sam odes tamo i uvezes.

A ja sam sa Puntom 1.2 8v 60ks, sa sve klimom, nas troje u autu, natovareni stogao do CG primorja preko Zlatibora, i Durmitora, sa sve krovnim koferom od 550 litara.
Tako natovaren se muci i Auris duplo vise konja.

A kao momak sam taj isti motor, terao desetinama puta, do CG primorja, ali tad nas je bilo dvoje u vozilu....

Sta je kriticno na tako malom motoru, kad treba prestici sleper koji recimo ide 80 na sat, tada treba puno praznog prostora i pripreme da se to izvede, gasis klimu, treca i pun gas do 120km/h. Nije to sad nesto tesko izvodljivo, pri prebacivanju u trecu, samo skljicnes dugme za klimu, koje je vec na dohvat prsta sa rucice menjaca....

Ostale situacije tom motoru nisu problem. Lagano odrzava putne brzine oko 120km/h, sto mu je i neki optimum za dalji put, mada moze da izgura do 150km/h.

Govorim konkretno za Punta, mada verujem da bi i Clio i Fiesta, Corsa, sa slicnom motorizacijom izgurale put.
Dok recimo Yaris 1.33 sa 100ks, on vec moze ozbiljnije da se vozi i ofanzivnije....

Takodje kretanje pod klimom kroz gradski spic, na 40 stepeni, je onako mucno, tu se motor bas muci, jer ima gubitak snage usled prevelike spoljne temp, ali to se primeti i na ovim jacim atmo benzincima, jednostavno ne prijaju im gradske zege.....

PS. svaki taj auto ce ici ko baba spram 1.9 jtd, ali zavrsice posao.
Kad je teško - Bax !
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od dragvorl »

Pa preticanje slepera sa Puntom i slicnim automobilima sa slicnom motorizacijom zahteva ozbiljne pripreme ako nije 100% cista situacija, tipa ravan put, be uspona, krivina. Ne dao Bog ici s tim na duza putovanja sa puno preticanja regionalnim putevima jos leti.
SlikaSlika
Korisnikov avatar
blaugrana
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 17:08

Post od blaugrana »

Bez brige, jos malo pa tunel kroz FG.

Korisnikov avatar
Bax
Reactions:

Post od Bax »

Uz FG se i bicikl popne, kom autu je to problem....
Kad je teško - Bax !
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

blaugrana napisao:Bez brige, jos malo pa tunel kroz FG.

I onda desant RU tablica na NS :D

Послато са SM-G980F помоћу Тапатока

Kitkat
Reactions:

Post od Kitkat »

Bax napisao: 24 Dec 2025, 14:44 Takodje kretanje pod klimom kroz gradski spic, na 40 stepeni, je onako mucno, tu se motor bas muci, jer ima gubitak snage usled prevelike spoljne temp, ali to se primeti i na ovim jacim atmo benzincima, jednostavno ne prijaju im gradske zege.....

PS. svaki taj auto ce ici ko baba spram 1.9 jtd, ali zavrsice posao.
Još je mučnije kad je klima uglavnom pokvarena, što se nama dešava poslednja dva leta. :D

A da će ići ko baba to znam, sećam se kako je bilo kad sam iz Punta prešla u Stilo i prvi put pustila kvačilo. Ali dizel nije za gradsku vožnju a za jači benzinac nemam para. Mora nečim da se premosti.
Odgovori