Taj 1.2 tce od 100 konja je u osnovi klasican 1.2 od 75 konja samo dodata turbina nije 1.4 osnova iako manje vise isto izgledaju.dragvorl napisao: 24 Dec 2025, 12:47
Taj tce D4FT nije isti motor kao moderniji. Isto je 1.2 ali nema veze jedan sa drugim. Motor je pouzdan i razvoj starog 1.4 16v koji postoji u paleti jako dugo.
Grande punto 1.2 je mrtav konj, to ne ide nikako ni po ravnom kamoli uz brdo pa jos sa klimom, vozio sam taj auto par meseci i po meni je samo ga gradsku voznju mada i tu se ne isplati obzirom na potrosnju koja je u rangu 1.4 motora, nije za poredjenje sa klasicnim puntom koji je raketa za njega.
mironiko napisao: 24 Dec 2025, 12:40Gaginh0 napisao:taj od 125 konja mozda i dobaci 300k ako se ne pregreje do tad tj ako mu izdrze one racve i ostali problematicni delovi, sam motor kao motor je dobar ako gledamo blok ali pregrevanje ga zezne da na mnogo manje km crkne. Drugar je uvezeo jednog takvog i odradio ful generalku bukvalno sve novo jer je posle pregrevanja taj motor bio potpuno unisten a problematicne plasticne racve je zamenio aluminijumskim koje je napravio kao i jos neki deo koji je sporan ne secam se, sad bi trebalo da je taj motor prilicno pouzdan. Za taj drugi kome se kais kupa u ulju kao i kod PSA pjur šitova nemam komentar, to ne treba uzimati uopste u razmatranje pri kupovinimironiko napisao: 24 Dec 2025, 11:21 http://www.polovniautomobili.com/auto-o ... ford-focus
Stvarno? Zar nije bilo nekih izveštaja sa raznih stranih foruma da (taj i onaj od 125ks) dobace i do 300, 400kkm..?