Polovan auto gde šta i kako za 6 hiljada

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Re: Polovan auto gde šta i kako za 6 hiljada

Post od OMP »

ima smisla i logicno je da kad se vozi po boljim putevima sve to bude bolje po pitanju stanja enterijera i zvukova, trap mozes da sredis ali enterijer ne
Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
Kontakt:

Post od dag81 »

Nije dizelu problem sporija voznja, pa cak ni gradska npr.taksisti. Veci je problem sto se ne zagreju na kratkim relacijama pa pune dpf. A vi posto imate cesto otvoren put, necete ni znati da imate dpf ako je ispravan.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

maniaxxx
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2012, 20:34

Post od maniaxxx »

Kod vas su svemirci od zlata da imaju takve cene?
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Kad je teško - Bax !
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

Nerealna im je cena bas, jeste to dobar auto ali ipak 20 godina star, za taj novac po meni nikako ne bi dosao u obzir, generalno japanci su skupi svuda i drze cenu ali mi civic ipak odskace
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Razmislite možda i o nekom Stepwayu sa benzinskim turbakom, meni je to baš lep auto:

https://www.polovniautomobili.com/auto- ... 0_pl1_plv0
Korisnikov avatar
zdushan
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2013, 13:02
Garaža: Škoda Superb 2.0 TDI 4x4

Post od zdushan »

Nebznam sto je u ovoj situaciji uslov benzinac.. po meni pogresno.
Za 20+ hiljada km godisnje, ja bi ipak gledao dizel, do 1.6, bez modernih dodataka (dpf i adblue).
Npr Auris 1.4d4d
http://www.polovniautomobili.com/auto-o ... uris-14d4d
Ovo ce ipak koliko toliko ici uzbrdo, a konkretan motor je odlican i bez mana modernih dizela.
Uzeo bih u obzir i npr 500L 1.6 dizel...

Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Zato što im je duša u nosu svima, prešli su velike kilometraže i to će zadovoljstvo sigurno "koštati" kod održavanja. Na relaciji koja je pomenuta i neki malolitražni benzinac neće trošiti puno. A ako uzmu nekog Fiata sa atmosferskim motorom - mogu bez problema ubaciti plin pa će vožnja biti jeftinija nego sa dizelom.
Korisnikov avatar
zdushan
Reactions:

Post od zdushan »

Izgleda da je svima duša u nosu sem Fiatu?
Daj izadji malo iz svog "mehura" i probaj da budeš objektivniji...
Auris je " small familly car", i sa 1.4 motorom nije za vadjenje duse na AP, ne pricamo o jakoj dizel limuzini..

Korisnikov avatar
blaugrana
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 17:08

Post od blaugrana »

Auris je autina za bilo kog ovde spomenutog fijata

Gesendet von meinem Blauwei mit Tapatalk

Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Kitkat napisao: 23 Dec 2025, 21:56 Dobro veče svima i s obzirom na to da sam već iščitavala nekoliko tema, hvala na deljenju znanja i iskustva.

Prvo smo imali Fiat Punto benzinac 2003. god., koji smo kupili od prijatelja. Posle saobraćajke smo kao privremenu varijantu opet od prijatelja uzeli Fiat Stilo 1,9 jtd 115KS koji sad vozimo i koji se još nekako drži iako je takođe 2003. godište sa 390000km na satu. Privremeno se spletom okolnosti oteglo na dve godine i sad nam stvarno treba mlađi auto.

Živimo u Novom Sadu ali muž 4 puta nedeljno putuje na posao u selo kod Rume, pa je situacija da 'leba ne mora biti, ali auto mora biti ispravan jer alternativnog prevoza nema. S obzirom na dosadašnje iskustvo :D treba nam prvenstveno pouzdan automobil - u smislu, ne toliko mator da mu i mehanički sve dotrajava, koji se može održavati sa dve prosečne plate i koji će uz redovno održavanje i malo obraćanja pažnje na standardno slabe tačke služiti bar 7-8 godina bez problema.

Benzinac i ne preosetljiv jer vozimo prvenstveno po gradu, preko Venca i seoskih puteva, ali se zaputimo često i u BG i okolne gradove. Međutim, prelazimo max 8-10 hiljada km godišnje. Prostor i izgled nije presudan, obavezno je samo petoro vrata i da klima ne pravi problem, sa tim smo se baš istraumirali poslednjih godina. Muž bi voleo i da je auto startniji.

E da, brat mi je rekao da izbegavam Francuze i motore sa tri cilindra. :kezo:

S obzirom na to šta sad vozim, čitava ova poruka mi deluje malo blesavo. Ali poenta je da smo nekako došli do nešto novca i ko zna kad ćemo opet, tako da nam je ovo prilično velika i bitna investicija.

Dve stvari koje bih volela da čujem od vas: koji biste mi auto preporučili na osnovu vaših iskustava i gde i kako konkretno mogu da proverim auto? Na oglasima tražim uglavnom nešto bliže nama i da je auto kupljen u Srbiji da bi bar kilometraža bila koliko-toliko realna.
Kad ovo sve pogledas taj Civic 1.8 bi mogao tu da se uklopi.
Civic je bolji auto od Aurisa, po svim mogucim parametrima, sem udobnosti na losem putu.
Tu bi Civic sedan mogao da uleti, ali oni su retkost, a i lim im je losiji....

Mozda Suzuki SX4, on je sasvim pristojan auto, i izdrzao je test godina.

Mada objektivno, nov auto ne bi trebalo da bude stariji od 10ak godina, jer ovo sto je punoletno, ne moze da zadovolji zahtev da auto nece dotrajati sam od sebe, tj krenuti da se urusava....
Kad je teško - Bax !
Korisnikov avatar
zdushan
Reactions:

Post od zdushan »

Civic je bolji od Aurisa lepse se vozi ali.. dosta je nizak i treba paziti podvozje, pratiti ulje itd..
Ne bih rekao da su buduci vlasnici "car guy or car girl"... Domaćin se ni ne uključuje u raspravu
Njima treba pouzdan auto a ne emocije

Korisnikov avatar
Saša
Reactions:

Polovan auto gde šta i kako za 6 hiljada

Post od Saša »

zdushan napisao: 25 Dec 2025, 10:44 Izgleda da je svima duša u nosu sem Fiatu?
Daj izadji malo iz svog "mehura" i probaj da budeš objektivniji...
Kojeg mehura? :D Samo pažljivije od većine vas čitam prvi post u ovoj temi. Ne žele dizela - ne treba im ponovo drešina sa brojnim problemima i skupim održavanjem. Takvu jednu već imaju i upravo voze.
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Odgovori