Kineski automobili
Re: Kineski automobili
Veliko ponizenje za Mazdu, malo je reci da sam sokiran...
Kad je teško - Bax !
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

- Darko
- Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet
Isto tako kineska fabrika loncin sklapa kompletan skuter za bmw (400 gt). Prodajna cena 9990e.Dzona napisao: 29 Dec 2025, 17:53 Meni je bila skroz okej, doduše nisam nešto preterano 'opipavao' - prioritet mi je bio da je probam da vidim kako su odradili EV.
Kad ono kineski auto![]()
Istovremeno prave i svoj skuter sa istim agregatom i dizajnom (sr4 max) za 5890e.
Mg3 pao na ncap testu zbog vazdušnog jastuka u sedištu.
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
https://streamable.com/iao5et
У кинеској провинцији Јунан догодила се саобраћајна несрећа са електричним аутомобилом "Dongfeng Voyah 007".
Аутомобил је брзо захватио пламен, врата су се заглавила, људи су морали да разбију стакло.
Троје путника је спашено, особа на предњем седишту је изгорела.
Чест случај. При несрећи батерија се запали као шибица, а електронски систем блокира ручке и људи страдају јер не могу да изађу.
Након серије сличних случајева, власти Кине су одлучиле: од 1. јануара 2027. године сви нови аутомобили морају имати обичне механичке ручке споља и изнутра.
Врата морају да се отварају ручно.
Скривене и потпуно електричне ручке без механичке резерве су забрањене.
Конструктори су обавезни да обезбеде да се врата могу отворити ручно — без електропогона, сензора и "паметних" система.
У кинеској провинцији Јунан догодила се саобраћајна несрећа са електричним аутомобилом "Dongfeng Voyah 007".
Аутомобил је брзо захватио пламен, врата су се заглавила, људи су морали да разбију стакло.
Троје путника је спашено, особа на предњем седишту је изгорела.
Чест случај. При несрећи батерија се запали као шибица, а електронски систем блокира ручке и људи страдају јер не могу да изађу.
Након серије сличних случајева, власти Кине су одлучиле: од 1. јануара 2027. године сви нови аутомобили морају имати обичне механичке ручке споља и изнутра.
Врата морају да се отварају ручно.
Скривене и потпуно електричне ручке без механичке резерве су забрањене.
Конструктори су обавезни да обезбеде да се врата могу отворити ручно — без електропогона, сензора и "паметних" система.
Baby Hero

Sent from my 2306EPN60G using Tapatalk

Sent from my 2306EPN60G using Tapatalk
Autoboti stigli? 
Ovog ni Kinezi ne kupuju koliko je ruzan.
Gesendet von meinem Blauwei mit Tapatalk
Ovog ni Kinezi ne kupuju koliko je ruzan.
Gesendet von meinem Blauwei mit Tapatalk
Evo sa FB grupe, Tigo 7 je u pitanju.

Sent from my SM-S926B using Tapatalk

- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
To je na Opelu normalno 
Sent from my iPhone using Tapatalk

Sent from my iPhone using Tapatalk
Nije pocinkovan taj Tigo verovatno. Da jeste, ovo se ne bi dešavalo.
Definitivno nije, al opet, prva zima, nov auto, a nije bas ni jeftin
Sestra i zet se zaleteli da ga kupe kad je bio sajam auta u kg. Ja rekoh uzmite čuknite haubu i vrata, a onda odradite kad vas na tuksonu i onda na nekom premijumu. Odmah su odustali. Nije to jeftino (i pored svih dažbina koje se plaćaju pri uvozu iz ne Eu zemlje). Šta mi vrede gedžeti ako je kvalitet generalno bezveze.
Ja sam cukao vrata na geely i slabo zvoni, debeo lim, a hauba je posebno teška. Na chery Arizzo mi barem po osećaju izgleda nešto tanje lim od geely-a.
Al ako gledamo na debljinu, pa mazda ima lim tanak kao papir, kao i renault, jedino sto je kod reno bas dobro pocinovan, verovatno toplo cinkovan, al se lako ugiba pošto je tanak.
E sad, kod kineza je upitan kvalitet farbe kao i dal je uopšte pocinkovane, a ver da nije čim je počeo da rdja na mestima gde je oštećena farba.
Oko cene da su skupi, po meni jesu. Džaba sva oprema, kad su oni nepoznanica po pitanju kvaliteta, i izdrzljivosti, kao i nabavci i lageru delova. A posle i o post prodaji. Mada to je po meni sve lepo osmišljeno, da se ne bi ugrozila vozila zapadne proizvodnje, na evropskom tržištu. Ima tu dobrog prostora za manju cenu, ali ne daju....
Al ako gledamo na debljinu, pa mazda ima lim tanak kao papir, kao i renault, jedino sto je kod reno bas dobro pocinovan, verovatno toplo cinkovan, al se lako ugiba pošto je tanak.
E sad, kod kineza je upitan kvalitet farbe kao i dal je uopšte pocinkovane, a ver da nije čim je počeo da rdja na mestima gde je oštećena farba.
Oko cene da su skupi, po meni jesu. Džaba sva oprema, kad su oni nepoznanica po pitanju kvaliteta, i izdrzljivosti, kao i nabavci i lageru delova. A posle i o post prodaji. Mada to je po meni sve lepo osmišljeno, da se ne bi ugrozila vozila zapadne proizvodnje, na evropskom tržištu. Ima tu dobrog prostora za manju cenu, ali ne daju....
Kako se zove FB grupa?