Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Re: Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Post od Darko »

Prosli 31.12 masa ljudi u kampusu, hladnoca, energija, studenti, osecaj da menjas svet.
Veceras 100 ljudi na protestu u ns..
"Predsednice" sviraj kraj. :D
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

"Odsvirao je kraj" još 15. marta, upravo onda kada je i sam rekao da će to učiniti.
Ђенерал Јанковић
pedalaš
Reactions:
Pridružio se: 02 Okt 2023, 14:01

Post od pedalaš »

Darko napisao: 01 Jan 2026, 00:54 Prosli 31.12 masa ljudi u kampusu, hladnoca, energija, studenti, osecaj da menjas svet.
Tužno.
I u BG je onog (pret)prošlog 31.12.(2024.) bilo dosta naroda na protestu.
Prikačeni fajlovi
IMG_20250101_000003.jpg
Korisnikov avatar
Gazu
Reactions:
Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V

Post od Gazu »

Nadam se barem da, kad dođe do izbora, da će ljudi znati da:
1. izađu na izbore i
2. da znaju šta da zaokruže, ili barem šta da ne zaokruže.

Ljudi su pokazali da nisu solidarni međusobno. Nekima svaka čast kako su podržali druge, a neki su naprosto ispalili. Nažalost, prvih je premalo, a drugih previše. A mi neki ispadamo budale što smo makar pomislili da ipak može biti dovoljno solidarnosti u ovom narodu. No, i to će biti nebitno ako se barem uspe nešto na izborima.
A170T
Reactions:
Pridružio se: 30 Jun 2013, 13:47

Post od A170T »

Kod nas nažalost teče kontraevolucija što se tiče naroda. Ljudi su sve gluplji i gluplji, zatucaniji, još se držimo komunizma i veličamo diktatore koji otimaju i okupiraju susedstvo. Krivi se zapad i Amerika za sve, a sami smo kanalizacija Evrope, korupcija, smeće i đubre na sve strane, zagađenost vazduha, mentalitet tipa zabio bi komšiji blokaderu nož u leđa za sendvič. Sve države koje su se odvojile od nas su prosperirale, dok smo mi "nebeski narod" koji je poseban, zna više od svih ali pod sakncijama. Tako da ne očekujem ikakav boljitak. Studentska pobuna ostaje kao svetlo na kraju tunela, zadnji voz za neku promenu

Sent from my SM-S731B using Tapatalk

Korisnikov avatar
DukeNS
Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
Reactions:
Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07

Post od DukeNS »

Darko napisao: 01 Jan 2026, 00:54 Prosli 31.12 masa ljudi u kampusu, hladnoca, energija, studenti, osecaj da menjas svet.

Ja nisam znao za protest. Šta je to bilo?

Ne treba klonuti, već nastaviti sa borbom. Ulica je izdržala mnooooogo duže nego što je bilo ko očekivao (u svakoj normalnoj zemlji bi toliki pritisak dao rezultat), ali je dobro što je volja i dalje prisutna. Ovi potpisi su to pokazali.
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

Kao oni zborovi pozvali u 23:45 na trg.
Na kraju bilo samo 16 min tisine. Sve se svelo na to. Niista akcije. Vidim da su se i ti zborovi kompromitovali, dosta ljudi napustilo grupu (i ja sam).
Slazem se, ne treba se predavati, ali izbori se biti pocetkom 2027me, koliko god mi setali i skakali. :)
Nije se na pravi nacin iskoristio bunt i strajk celokupne prosvete i kulture prosle godine. Svi smo im samo aplaudirali.
Korisnikov avatar
DukeNS
Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
Reactions:
Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07

Post od DukeNS »

Upravo tako. Niko nije hteo da poturi leđa.

Nisi trebao izlaziti, a ni drugi iz Zborova. Ubačenim elementima je upravo to i cilj. Isto kao u političkim partijama gde je jedan podmetnuti "pravi" čovek u stanju da razjebe sve, jer "pametniji popušta", zar ne...(?)
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

Darko napisao: 02 Jan 2026, 09:14 Kao oni zborovi pozvali u 23:45 na trg.
Na kraju bilo samo 16 min tisine. Sve se svelo na to. Niista akcije. Vidim da su se i ti zborovi kompromitovali, dosta ljudi napustilo grupu (i ja sam).
Slazem se, ne treba se predavati, ali izbori se biti pocetkom 2027me, koliko god mi setali i skakali. :)
Nije se na pravi nacin iskoristio bunt i strajk celokupne prosvete i kulture prosle godine. Svi smo im samo aplaudirali.
Problem je što nikada nije ni postojao bilo kakav plan za akciju - osim tih 16 minuta tišine. Tako je bilo i 15. marta 2025, kada se u Beogradu skupilo nekoliko stotina hiljada ljudi - možda i milion, a svakako najviše u istoriji, mnogo više nego 5. oktobra 2000. Svi su očekivali da, možda je preterano reći, stvar bude završena, ali bar da krene u pravcu konkretnog okončanja tiranije. Ljudi su masovno došli iz inostranstva da prisustvuju istorijskom trenutku. Istovremeno, pripadnici vladajuće oligarhije, uključujući i tiranina lično, bili su spremni za beg.

I šta je na kraju bilo? Tokom 16 minuta tišine, režim je protiv okupljenog naroda upotrebio vorteks top (uređaj za razbijanje gradonosnih oblaka) i studenti su odmah proglasili kraj skupa. Ali čak i da režim nije upotrebio silu - plan šta raditi posle tih 16 minuta jednostavno nije postojao.

Po mom skromnom mišljenju, trebalo je ući u RTS, tražiti obraćanje uživo i objaviti da je tiranin pobegao. Režim je ispred Skupštine postavio barikade od teških mašina, kao i svoje "lojaliste". Ali Skupština nikog nije ni zanimala, ceo taj prostor je trebalo potpuno ignorisati i zaobići, i time izbeći mogućnost konfrontacije sa njima.

Umesto kraja tiranije, dobili smo nastavak pljačke i izdaje.
Ђенерал Јанковић
Odgovori