Veceras 100 ljudi na protestu u ns..
"Predsednice" sviraj kraj.
Tužno.Darko napisao: 01 Jan 2026, 00:54 Prosli 31.12 masa ljudi u kampusu, hladnoca, energija, studenti, osecaj da menjas svet.
"Predsednice" sviraj kraj.![]()
Darko napisao: 01 Jan 2026, 00:54 Prosli 31.12 masa ljudi u kampusu, hladnoca, energija, studenti, osecaj da menjas svet.
"Predsednice" sviraj kraj.![]()
Problem je što nikada nije ni postojao bilo kakav plan za akciju - osim tih 16 minuta tišine. Tako je bilo i 15. marta 2025, kada se u Beogradu skupilo nekoliko stotina hiljada ljudi - možda i milion, a svakako najviše u istoriji, mnogo više nego 5. oktobra 2000. Svi su očekivali da, možda je preterano reći, stvar bude završena, ali bar da krene u pravcu konkretnog okončanja tiranije. Ljudi su masovno došli iz inostranstva da prisustvuju istorijskom trenutku. Istovremeno, pripadnici vladajuće oligarhije, uključujući i tiranina lično, bili su spremni za beg.Darko napisao: 02 Jan 2026, 09:14 Kao oni zborovi pozvali u 23:45 na trg.
Na kraju bilo samo 16 min tisine. Sve se svelo na to. Niista akcije. Vidim da su se i ti zborovi kompromitovali, dosta ljudi napustilo grupu (i ja sam).
Slazem se, ne treba se predavati, ali izbori se biti pocetkom 2027me, koliko god mi setali i skakali.
Nije se na pravi nacin iskoristio bunt i strajk celokupne prosvete i kulture prosle godine. Svi smo im samo aplaudirali.